BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Followers

Wednesday, August 12, 2009

CORETAN RASA~


Salam world....




Hari ni aku bace lagi paper(BH)..dan opkos berita plg hebat ialah H1N1.Still pasal Tengku Puan Pahang neh.Aku cam salute gak Tengku Puan Pahang(Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah Sultan Iskandar) ni coz she said yg langkah plg baik ialah tutup sekolah.Honestly,kita xnak P&P tertangguh,aku paham coz aku nt nak amek exam gak.But then,between learning and nyawa yg xde ganti tu,mana lg korg nk pilih.Kitorg rakyat bese neh hanya menurut je pape arahan.Kene g keje,g skul or wut ever cam bese,so kitorg kene la ikut.Kekang xdpt gaji lak.Ini pun,aku hengat raja ni pun jd very concern coz mende ni kene kat pamili dia.Honestly,aku pun akan camtu...

Herm,bila aku baca ttg news ni,tingat lak time dedolu aku pes kene penyakit aku.Cam ni le gak lbh kurg Umi aku pk.Yela,tahun 1994,aku kene menda alah ni(SLE).Manade kitorg yg duk ceruk kg penah dgr.Dah la tu,time Dr Lim Yam Ngo(dr yg rawat aku time tu..uhuhuhu really mish her)sebut nama penuh mende alah tu lagi tercengang mak bapak aku.Systemic Lupus Erythemathosus...adeh,mau pengsan dowh kalo aku yg pendengarnye time tu.Dah la xleh dirawat,(still now xde ubat untuk sembuhkan juz to control je)aku time 2 dah nyawa2 ikan...Tp Allah Maha Kuasa,aku pulih and still breathing till now..amin.Thanx Allah,can never thank The Greatest You.

Skarg,bla aku baca part Tengku Puan Pahang neh,ase ingat lak zaman2 dolu.Yela,facing ngan mende yg kita xpenah taw,hanya kepada Dia je la kita mampu nak mohon.Percaya je dengan takdir yg Dia beri and be strong,anything can be done.InsyaAllah.Till now,bla aku ase down yg amat,Dia lah tempat yg aku hadap selain kawan aku yg sudi mendgr.

Nanti in detail aku cite hal dolu2 aku lak,time pes2 saket ke or wut ever..ade ke org nak taw..huhuhu..

Erm.td aku msg kawan aku..then she said kat skolah ade murid F2 dah meninggal,suspect H1N1...Innalillahi wainna ilaihirajiun...Kepada_Nya kita datang dan kepada-Nya lah kita akan kembali...So,skarang ni aku terpk lak,x tutup ke skolah nanti??Dah la cikgu2 aku pakat gi KL,kekang balik deman wat naya je...huhuhu(ampun..)Sekarang ape yg kita perlu buat adalah berdoa je.Umi aku cakap kita selalu2 lah baca Subhanallah...bg melindungi diri kita drpd ancaman H1N1 ni,Insya Allah xkene..amin...




k lah,berundur diri seketika...moga di lain hari aku post lagi cerita2 baru...peace no war...layan~



0 manusia nak cakap mende kat aku:

siapa itu???

BLOGGERS