BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Followers

Saturday, August 15, 2009

THE MEMORABLE LOST

Salam kerahmatan ke atas semua manusia yang beragama Islam n selamat sejahtera kt yg bukan Islam((ceh cam speech assembly lak...)
Dalam post yg dulu aku(my sad story) ada aku citer sal arwah(ore Kelate said muloh)atok aku meninggal(6 Julai 09)..so keesokannya kitorg wat la kenduri arwah selama 7 malam berturut2.Alhamdulillah,semua berjalan dgn baik,dengan anak2 n cucu2 pakat2 tolong pape yg patut,ngan jiran2 seme..amin,berkat semua siap dgn lancar.Then,kemarin(14 Ogos 09),dipanggil sbg malam 40.Kiranya dah 40 hari arwah atok aku pergi..Sepupu aku ada yg balik bersama dgn anak2 yg masih kecil...tomeiii sgt...Mak sedara aku opkos la ada..Yang bestnya,rumah yg sunyi dah jd meriah n tomeii cangat ngan adanya budak2 kt umah..uwh,really missh them..Dorg dah balik td,yela keje kan..sebek dpt cuti.
Aku kemarin mmg bz la ngan sepupu2 aku..Yela,wat makan2 kan,sebek jiran2 dtg menolong,Amalan tradisi gotong-royong atau kitorg kt sini pggl BEKWOH(aku agak BIG WORK) still segar kt kg..and Im really happy with it.At least xde la cam tercungap2 kitorg yg semmgnya sikit kt rumah ni.
so,Alhamdulillah,malam ni adalah malam last and aku doakan arwah atok aku sentiasa dirahmati dan diberkati hendaknya.I really miss him..Moga Allh swt tempatkan dia di tempat orang2 yg beriman_al-Fatihah
Kepada-Nya kita datang dan kepada-Nya lah kita kembali.Hanya Allah yg kekal selama2nya..

2 manusia nak cakap mende kat aku:

~Kak AZZ~ said...

moga dicucuri rahmat ke atas roh arwah dan ditempatkan bersama orang2 yang beriman...amin...

bekwoh tu gotong-royong ekk...kalau bajewak tu gapo dio...huhu....

miss chekleen myashara said...

a ah...bekwoh tu gotong-royong la..
bese la ore kelate salu guna bhsa Inggeris..huhu..
bajewak tu hape eh?xpenoh dgr tu..
kalau biawak pggl bewok..huhu

siapa itu???

BLOGGERS