BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Followers

Monday, September 28, 2009

aku nak wat TAG la..hehe~

Heyyoww..
erm aktiviti malam aku salunya tgk blog la.
Tgh2 berjalan2 ke blog,aku tgk blog new followers aku dik zaza.
Waaa,banyaknye tag dik,penjual tag ke,ehehe~
So,dengan supannya aku aku amik la..hik3.




TAG FROM BLOG ZAZA96



Satu : Apakah yang sedang anda lakukan ?
.>>jawab tag sambil makan kit kat

Dua : Apakah yang bermain di fikiran anda ?
>>am I mean?

Tiga : Siapakah yang sedang bercakap dengan anda ?
>>baru pas webcam ngan adik aku (sedang ke tu?)

Empat : Siapakah yang ada kedua dalam activ5 anda ?
>>my sista

Lima : Apakah yang sedang anda pakai ?
>>seragam tido

Enam : Apakah yang anda lakukan sebaik saja bangun tidur ?
>>turun dari katil

Tujuh : Siapakah Lelaki yang selalu bersayang sayang bersama anda ?
>>>..............................

Lapan : Apakah Coklat Kegemaran Anda ?
>>aku mmg penggemar coklat


Sembilan : Aktor Paling HOT yang tidak anda Gemari
>>kalo da aku xgemar manake hotnye bg aku...

Sepuluh : Orang yang paling LAST anda bersama ?
>>adik bongsu aku

Terakhir Sekali , Soalah Cepu EMAS !

Tag kan 5 orang dalam Tag ini
>>sesape yg suka wat tag cam aku neh,silakan amek



SECOND TAG

1. Name one person who make you laugh last night?
~ my sibling

2. What were you doing at 0800?
~tah

3.What were you doing 30 minutes ago?
~ do the dishes

4.What happened to you in 2006?
~ saket teruk,masuk sepital

5.What was the last thing you said out loud?
~ ADIK!!!!MAGHI SINI!!!!

6.How many beverages did you have today?
~ 5

7.What color is your hairbrush?
~ purple

8.Was was the last thing you paid for?
~ topup

9.Where were you last night?
~ anta my brother ke maktab

10. What color is your front door?
~ coklat

11.Where do you keep your change?
~ my purse

12.What's the weather like today?
~ td kul 3 hujan,malam nie cam bese je

13.What's the best ice-cream flavor?
~ x minat ngat eskrem tp ska padlepop flavour original

14.What excites you?
~ bila pe yg aku nak dan usahakan berhasil

15.Do you want to cut your hair?
~ ermmm...50/50

16. Are you over the age of 25?
~ nope

17.Do you talk a lot?
~ eheh~

18.Do you watch the O.C?
~ mende alah pe O.C tu?

19.Do you know anyone named steven?
- steven spielberg,steven chow(stephen pronounce it steven kan..ehehe)


20.Do you make up your own words?
- yup,n i love doing it

21. Are you a jealous person?
- Tah

22.Name a friend whose name starts with the letter 'A'.
- Aina

23.Name a friend whose name starts with the letter 'K'.
- Khalisah

24. Who's the first person on your received call list?
- someone with the phone no.that i dunno

25.What does the last text message you received say?
- "mana emel skype mu?"

26. Do you chew on you straw?
- habit...hahaha~

27.Do you have curly hair?
- Yup

28. Where's the next place you're going to?
- tak paham dik.

29.Who's the rudest person in your life?
- people who being rude to me lar...apeda

30.What was the last thing you ate?
- gulai ikan muduk(this what ive been told)

31.Will you get married in the future?
~ wah soalan! hahaha~

32. What's the best movie you've seen in the past 2 weeks?
~ best movie ea?xde kowt

33.Is there anyone you like right now?
~ my pamili ekeke~

34. When was the last time you did the dishes?
~ baru jap td

35. Are you currently depressed?
~ a litlle

36.Did you cry today?
~ nope

37. Tag 1,2,3,4 or 5 people who would do this survey.
~ seme followers aku yg lum wat

IF I CAN SHARE UR PAIN JUST LIKE U DID TO ME


Sebenarnya tajuk kat atas aku tuleh je coz aku mmg ase nak tuleh.
Rentetan kisah Umi aku saket hr tu,aku sebenarnya agak tekejut dan x berapa nak terima gak.
She has tumor lam pankreas,n aku try search web.
Thanx to makcik aku yg tlg bagi address web tu,even org cakap kakak aku yg cari,
x kesah la...at least aku taw aku dah menyumbang sumthing.
Aku sebenarnya dah terlampau banyak tertimbun dengan masalah,
but then aku cam sedih bodoh2 je la.
But,when it comes to this aku betul2 dah different.
Macam sial pown ada aku skang.
Malam before raya i cried,n tommorow the day after kak long aku
balik kl I cried either.Sgt sensitif dowh.
Skang the patient is my mom,not me.Aku mmg ckp bmbg taw.
But,aku ase cam sedey giler,bila dia cakap dia runsing sal aku.
Tu la yg plg merunsingkan aku.
Then aku lg sedey bila dia cakap aku tak yah pk pape,
just take good care of myself.
Tp,all my siblings boleh lak runsing2 and they all know about everything happened.
Ake ase cam terpinggir kekdg bcoz i also her daughter and i need to know.
Its not easy to act like aku x kesah la,tp honest aku cam taleh tgk muka my mom
yg very caring bila cakap ngan aku.
The hardest thing to do when aku kena lapangkan hati,mind and all lam diri aku
yg sebenarnya aku x mgkin dapat wat especeli lam masa skang.
But kak long aku paham je pe aku ase n she oways tell me
what happened.Dia taw aku pown perlu taw,thanx kak long.
My mom penah cakap,dia rela dia saket than aku yg tanggung.
Now aku lak yg nak cakap aku rela aku sorg je saket n definitely not my mom.
Dulu bila aku tgk my mom runsing giler2 sal saket aku,
aku cam pk berat mata memandang berat lagi bahu memikul.(pahamkan senirik ye)
Then bila it came to her,aku benar2 sgt paham pe yg dia rase.
Its really hard bila kita tgk n taw someone yg kita very sayang kena saket
yg amat teruk,n now i really understand.
Now,aku jd so annoying n aku xkesah if sesape je menyampah ke hape tgk aku,
aku maafkan dengan rela coz aku pown nyampah ngan aku.cam sial je.
Aku mmg x dilahirkan untuk berdendam ngan org.
How i wish i was so good in everything.

Sunday, September 27, 2009

SILA JAWAB TAG INI CHEKLEEN


Aku dapat dua tag...satu dari dakMikez Aryana,
satu dari Jura(aku tataw,dorg cakap),yg telah mentag seme yg ada lam bloglist dia..
Aku pown telah mengkononkan diri yeye ar je la aku pown ada.

TAG DARI JURA

1. Apakah yang sedang anda lakukan sekarang?
Layan laptop sambil dgr lagu if u seek amy+tgh pk cara nak jawab tag nie

2. Kalau boleh, apa yang anda ingin lakukan sekarang?
Pegi ke satu tempat yg xde org...aku sorg je ada...

3. Apakah nama neighbour anda yang anda tahu?
Ramai dowh...nak kene sebut ke??

4. Bilakah kali terakhir anda bercuti dengan rakan-rakan/ahli keluarga/perempuan simpanan/lelaki simpanan/ seorang diri?
May

5. Jika tiada orang di sekeliling anda akan..?
Blur,numb,jd bodoh,cam alien,layan perasaan

6. Warna langsir kegemaran anda adalah..?
Yang nampak sweet,matching ngan kaler bilik aku.....

7. Apakah perangai rakan anda yang anda paling menyampah?
Talam dua muka,suka sebar resie aku(tp xkan penah betul2 jd kawan aku org camneh)

8. Siapakah rakan anda yang paling kelakar?
Dayah~aku kalo ada masalah denga sore dia pown aku da gelak,lum dgr lawak vudus dia lagi...ahaha~
Capri~aku akan gelak if bace komen dia yg merapu
Aryana~bila asek sebut dabel ciz bege(ekceli cam sengal je...hahaha~)

9. Yang paling tak kelakar pulak?
Tah

10. Anggota badan anda yang paling hot?
Salu pale aku,salu ngat demam..eheh~

11. Anggota badan pasangan anda yang paling hot? (*feedback pembaca blog anda kepada jawapan anda adalah tanggungjawab sendiri heheh!)
Soalan yg bukan untuk aku....

12. Siapakah celebrity yang anda paling suka tengok kat red carpet?
Beyonce + Jayzee,Brad Pitt + Angelina Jolie,Taylor Swift

13. Apakah perkara yang anda wajibkan kepada semua pasangan anda lakukan kepada anda?
Tak paham soalan

14. Adakah mereka suka melakukannya?
Kalo dorg suka,suka la kot

15. Perangai anda yang anda paling tak suka?
Emosional,weird,sensitif

16. Perangai anda yang anda paling suka?
Penyayang,pemurah,baik hati...e eh lupa,honest...hahaha~

17. Kalau anda boleh belasah sesiapa sahaja pada masa sekarang, siapakah orang yang anda nak belasah itu?
Tak larat aku nak blasah,upah assassin je la...

18. Kalau anda boleh pilih apa-apa kerja, apakah kerja yang anda mahukan sekarang?
Jadi Sultan(keje ke tu?)

19. Jika anda seorang yang sangat kaya dan dibenarkan memelihara anak-anak ikan, siapakah yang anda akan pilih untuk menjadi anak-anak ikan anda?
Ikan emas...hahahaha~

20. Adakah anda bahagia?
I don't know

>>>aku tag sesape je yg ase cam nak wat...silakan


TAG DARI ARYANA MIKEZ

1.Siapakah kawan yang pertama sekali ketika anda buat blog ini??
>>KakJahku,p pes follower Pamie kawan aku


2.Siapakah orang yang pertama sekali yang memberi anda award
>>dakCapri,pasan inesen...peh,niway mekaseh..


3.Siapakah orang yang terakhir yang membuat anda nangis
>>aku plg mls nak jawab soalan camneh

4.Apabila kamu berbuka puasa apa yang anda makan dahulu
>>ni tag time Ramadhan ke???aku makan kurma dulu,then minum air

5.Bila anda sedang berangan...siapa yang selalu ganggu anda
>>org sekeliling aku....sakit ati tol

6.Lagu yang terakhir yang anda dengar
>>If u seek amy la kowt...aku tgh dgr lagi nie.

7.Blog siapa yang terakhir anda melawat
>>dakMikez...amik tag nie...

8.Cerita yang terakhir anda tengok
>>Billu Barber channel 2

9.Novel yang paling anda gemari
>>If U Could See Me Now by Cecelia Ahern

10.Anda hendak memberi n tag ini kepade siapa
>>cikEla(sila wat ye)
>>pamie(kalo ko bace wat la ye)
>>kak maiyah(meh bersuka ria ngan tag)
>>nami
>>semua followers aku...hehe

Thursday, September 17, 2009

STOP BLOGGING FOR A WHILE+UCAPAN RAYA(edit)


Salam bloggers yg aku sayang seme...muah2..
At this moment,aku ase aku nak berhenti berblogging buat sementara waktu.
A part of me say i need to,relax babe..
But aku harap korang,kawan2 blogger aku still masuk sembang2
ngan aku lagi taw.
Korang la...xkan aku nak sebut nama lak.
So,sekian la waktu blogging aku..
Papepun,aku ttp akan skod umah korang..ahakz~


Many things happened..
Really need time to relax..
Jumpa selepas raya.


To all bloggers & skoders
moga Aidilfitri kali nie memberi satu rahmat to all of us
ESOK RAYA!!!!!


IKLAN RAYA PETRONAS



Iklan Raya Petronas Aidilfitri Syawal


KAD RAYA TUK SEMUA






123Friendster.Com | Forward This Comment to Your Friends











SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR BATIN
ampun maaf atas segala salah silap
ikhlas CHEKLEEN

Wednesday, September 16, 2009

A NEW DAY HAS COME

Salam world...
Sempena da nak raye nie,Ramadhan pown x lama da nak abes...
aku telah mengambil keputusan nak wat pembaharuan la sket.
So,ada la aku ejas2 lam blog nie,then aku tambah pape yg patut..
Then aku telah menukar layout blog aku kepada sesuatu yg lebih suci nampak..ahakz.
Gipun aku nak cari ketenangan,tp blog nie macam nak gambarkan perasaan aku yg tgh serabut lak.
So,aku pun letak la sumthing yg agak menenangkan hati aku.
Agak2 korang ok x layout baru blog aku neh?

Tuesday, September 15, 2009

RAMADHAN 2009 AKU

Salam Ramadhan all bloggers and readers.....

Menghitung hari,lagi 4 hari kita nak menyambut Aidilfitri.
tik tik tik(bunyi jam okey,bukan hujan) masa berlalu.
Ramadhan tahun nie ase lambat lak aku ase.
Ye la,zaman kanak2 aku dulu macam2 benda jadik lam umah aku.
Pes,my mom kompem nak tuko langsir,cadar n seme la yg baru.
Seken,aktiviti wat kueh,kek,beskut mesti ada lam 15 hari nak raye.
Aku,kakak2 aku duk la wat corak untuk beskut tu.Yang bestnya,laku tol beskut tu,dari beratus2 leh tinggal puluh2 je.Nak wat cane,jd desert time bukak pose..ahakz.
Terd,nenek aku mesti wat ketupat daun palas..mmg paling best la bg aku.Aku blaji gak wat,tp salu je kena gelak ngan pamili coz kompem jadik cam alat menan..hahaha~
(tp skang aku ase aku da sgt improve...huhu)
Tp,now nenek aku da xleh wat ketupat coz tangan dia da taleh gerak.
Forth,kekadg jadi gak aktiviti membebel sal tgh2 wat kueh ke hape,kompem blackout.
tgh2 blackout tu,aku n kakak2 mula la nak kutok org n TNB..ahakz.
>>>ada budak tarik wayer la,TNB saje tanak keje lebeh la..si pendek kate macam2 la.
Then bese ah,da tade letrik,pasang ah lilin..leh lak letrik maen ciku cak ngan kitorg..
jajap ade..jajap tade..peh..so,kitorg start ah conversation skali ag...ekeke~
Tu cite kat umah..dan aku lik kg kat Setiawan,Perak.
Berlaku la plak aktiviti menyadinkan diri lam kete.
Aku lupa pe model kete dulu,tp penah la kuo cite dpd pamili aku,
dulu aku nie kecik sgt(now pown),ade ke tgh2 kira anak2 tetiba x jumpa aku.
Walhal 5 org je,suppose nk carinye 4 la coz baby sah2 ngan Umi aku.
Cari2 xjumpe...rupenya dorg cakap aku duk nyenyak tido kat atas
tempat blakang keta..pe nama menda alah tu eh?
bayang la,muat aku..cam xpecaye lak.
Imbas balik,ku pk2...mesti akak aku aniaya aku g halau aku naek situ...hermmm....maybe...
Yela,zaman budak2..seme nak duk selesa,aku yg mmg kecik n x banyak cakap nie
senang la kakak2 aku nak buli...hahahaha~
But,thank Allah...1994 abah aku beli la van vannette,kira trade in
la kete itam tue.Aman la sket nak guling2 pown.
Van tue still ade till now taw..mmg abah aku giler2 syg.huhu~

Now,everything changed..seme da beso2,da ada keje masing2.
Duk pown jauh2.Kekadang je balik.
Tp kalu gathering seme2 ada la aktiviti baru iaitu cakap2 kosong..hehe~
Besela,adik-bradek bila da jumpa macam2 la sembang.
Cite zaman dulu pown leh kuo..ahakz.
But,pose tahun nie aku ase cam xbape beh la..xcukup ahli pamili aku neh.
Besides,my life full of trials la,getting from bad to worse.
Siyes giler aku ase cam ampeh je skang nie.
Cam nak lari je ke a place yg xde org.....yg ada hanya aku dan kehidupan...
Thinking edup nie kena terus gak gane2 pown,aku redha je la..
Follow ur faith..insyaAllah u'll be okay~~

~~smile~~

aku dapat award dari rakan blogger-capri

 
  
aku telah diawardkan oleh capri, kawan blogger aku..maceh incik capri 
Syarat-syarat untuk ambil awards ini:

1. Buat Posting tentang Award ini.

2. Linkkan pemberi awards ini di entri itu.

3. Copy-paste Image di atas.

4. Sebelum ambil jangan lupa tinggalkan komentar di entri ini.
orang yang kena wat :
>>kakAZZ
>>orang yang skod blog aku(jujur taw)
>>seme yg follow blog aku
>>dikau
>>dirimu
>>hanya dikau yang tahu

Thursday, September 10, 2009

UMI TAKE CARE~I WILL ALWAYS PRAY FOR YOU

Assalamualaikum and Good Night..

Tadi aku baru msg my Umi.She was warded.Aku pun xbape paham kenape.
But,what I did know mata dia kuning.So,she go to hospital nak check.
Last two day dia dah warded then discharged.
Today,she said dia kena masuk semula,terkezut gak aku.
Aku cakap meh nak temankan,p dia x bg coz aku nie imun lemah,
xpepasal aku lak yg sakit.isk3.
So,aku cakap..Umi no worry ye,seme kat rumah org handle.
Td aku msg dia,tanya khabar,pe doktor cakap and so on.
She said xde pape,juz dia kena masuk air n amik darah.
Aku xtaw la whether dia xnak cakap or mmg xde pape.
Aku call my Umi banyak kali,but dia x angkat.
Then aku msg,she did reply.Maybe dia x larat nk jawab call..maybe....
Then aku msg all my sis(Salam,call Umi and tanya khabar Umi.tq.Now)
Then my sis call aku,di cakap Umi x jawab pown call.
Aku dah agak,then aku suruh dorg msg je la.
Sampai skang hati aku xrasa tenang ngat pk.
Nak call x berjawab.Msg aku rasa cam x lepas je.
Tambah2 aku 'cuti' lak,xdapat la aku nak wat smayang hajat ke wutever.
Tp aku akan sentiasa berdoa,hopefully nothing bad happened.
Aku ase cam nak je g jenguk dia neh,now..sekarang.
Tommorrow aku nak goreng nasik la for her.
Biar semangat sket.Aku ase cam xbeh je nie.
Karang aku cite pengorbanan Umi aku,nak je aku n pembaca2 nangeh..
She just one in a million..really.
Sesape yg dengar cite dia jaga aku till now nie kompem leh
nangeh2.She's just too good too be true.
Aku lak salu je wat saketkan hati dia..
xleh blah tol dakLeen neh..peh~
Aku doakan yg terbaek je untuk my dearest Umi.
Actually,td Abah aku cakap my Umi kena masuk
wad coz ada ketumbuhan lam usus..
Aku...........

Sesungguhnya Allah tetap bersama hambanya yang yakin dengan doanya~

Monday, September 7, 2009

MODERATORS @15 YANG AKU KENAL




Assalamualaikum.....

Tiba2 aku rase nak bercakap sal mods yg aku kenal kat @15.
Herm,start sejarah yg aku kenal dorang,time tu AF musim fes lagi.
Time tu salu aku npk kat tv Ojah,Kayu8,mods lak,TheNone,ZtaJonet, AhPai...banyak lah otai2 yg aku engat2 lupa neh..
Festaim aku tgk dorg,cambest je.Cam dah lama kenal,tp bese lah aku time tu
leh dikatakan budak2 lagi.
Then aku menapak ke depan dan masuk ke kehidupan @15..ekeke~
Time tue x silap aku AF3 kowt..tahla.T la aku try tanya mods bila la aku
daftar sebagai peng'cetez' @15 neh.Kat sini aku x dapat nak taruk pics
moderators @15 coz mmg aku xde pics dorg,kecuali if ade
yg nak tlg letak..hik3..
Erm ni aku taruk nama2 mods yg aku engat..
If ade yg x tertulis tu, ampun yee...
Gipun aku neh short-term memory ket~hik3



Man Petir aka MP,Tun Bear aka Nila Utama, Ciku, ADJUST, Coleslaw, Ketfire aka Djeket, Frappucino, KatVond aka KatMoss, Chireo, Pesal, Sensei, PinkyMe, cikZura aka Kacoi aka Zura, Qenari aka Qenotysaurus, miss_el aka elle,bai aka nur,:cem256:,TheNone,Ah Pai,dakHeart, Hipokiutsgt, ZtaJonet, cikkipas aka cikki, (cikkaren, dolly, lolly, ijau, princess-mods trial..sempat la aku kenal jap), MatDehe, z1m,hitten, ciputz, snekplet, zaTTara
Memori ngan dorg mmg aku akan sentiasa kenang la.
Espeseli ngan sensei lu, siyes aku giler2 sedey dia nk g,padahal nk tuko depart. je..ahakz.
Then pinkyme,best tol borak ngan dia..cam kawan je.
Then bro KetFire.Bg aku mmg sgt best dia,kekdg time cet ase
ckp ngan abg aku lak.Ada 1 time tu,aku story sal illness aku.
Pendgr yg setia tol,siap suh aku tabah lg..thanx bro~(loorr ketfire neh akak ke,tipu aku edup2..wakakaka)
Pesal sentiasa best,juz kekadang cam poyo je aku ase bila time dia cam layan x nak layan je msg aku..hahakz.(eh pesal ade lg la..ekeke)
Chireo sgt baek,and today aku npk dia cet,p aku xde wit.Lame giless xcet ngan ye.
Dulu aku sdh gak coz tgh time nk rapat ngan ye,ye kena tuko dept.
Skang aku tataw lak whether still dept. lama @ kembali bersama kitorg..
Bear skang da jd NU,p tah la if dia still engat time cet ngan aku dedolu.
JuraQen nie skang salu gak aku cet ngan dorg(mmg plg banyak ngan dorg la)...kena je masa. (agak rapat lak aku ase ngan dorg..ehekz,pasan)
KatM ngan Bai bebeh aku salu gak,p x kerap la..xde wit laks time dorg..isk3
:cem: ngan cikki pn same..best je...sonok sembang ngan dorg.Dulu adeke
aku cakap :cem: to Rosma,hahakz..puas dia deny..hik3..
Adjust...lupa lak ada ke aku cet ngan dia ye??hehehehe..
Adjust antara mods otai,dia antara mods yg aku taw minat bola,(idung dia mancung kan3??hehe)
Herm,trial mods lu aku salute gak la dorg ngan keramahannya..hahahakz. Besela,menawan hati cetez.engat g dlu,pakat jawab salam,satu msg pown x tggl.. hahahaha....Bagus2..p mane dorg ah?? Begitu gak ngan z1m,hitten,zaTTara,snekplet,ciputz..dimanakah anda skarg??



Gitulah antara kenangan aku ngan dorg..Skang time ada masa aku
cet la gak.Besela,aku bukan org kayes..asek2 nak cet.
Gipun, masa pown x salu ade,time free n ade wit,cet la aku.
If xde,skod je la..tu pun if sempat.hehehe~

Mungkin sampai bila2 aku akan tetap menjengah @15..sukar la
nak tgglkan coz banyak ngat memori..xkesah la if xde org
kenal aku,asalkan aku ase selesa je chat ngan dorg.
Thanx all the mods coz korg dah menceriakan hidup aku.
Even aku taw korg pun cari makan je,but still korg bg kata2
yg bagus tuk sedapkan ati kitorg n sgp la jd kawan kitorg kat @15..



>>>maaf tertinggal lak>bosensem,sbonez,dakArab...mods yg xpenah pown aku cet except sbonez..ada gak cet,hehe<<< >>>bosensem ialah bos seme moderators di @15<<< >>>dakArab suda menjadi pelakon berkaliber di program ALAMAK!!!<<<

Sunday, September 6, 2009

LAGI TAG DARI CIKQEN~ekekeke


Ellopz...


Herm,tgh2 aku skod blog cikQe...tetiba dia telah mentag penskod blog dia...aku yg honest nie sggp la wat..
t kang kecik lak ati cikQen aku sorg tue..ahakz..Nie aku nak jawab la neh even aku taw
Qen x mgkin skod blog aku...isk3..tape la,jawab atas dasar persahabatan..ahakz..



1. nama timangan anda di rumah...
>Leen @ kakak

2. anda seorang yang...

>complicated + sensitif + very unpredictable + annoying + mudah kesian + sgt sabo + honest+kind(kawan aku ckp) + mesra+banyak ckp(ngan org yg dikenali) + byk berfikir(hehehe...) honestly bek tanya kawan aku sape aku neh..

3. lagu favourite
>ekut mood~salu dgr lagu yg akan kena ngan situasi aku..ahakz~

4. makanan kegemaran
>Kebanyakannya aku telan(mostly yg umi aku masak...besh)...huhu..tp time demam aku suka mihun and sup campbell jer+mc D+kfc(peh lidah omputes)time kelaparan salu aku carik nasi ulam with budu...ow yeah


5. soalan telah daku abaikan....
>xde pown soalan yg aku abai...

6. warna kesukaan
>purple, pink, white, light blue, black, gold + kaler2 yg lembut


7. benda yg mesti ada dalam beg
>handphones aku opkos, bedak, lipbalm nivea aku, purse, perfume, buku nota kecik, spek(aku rabun yg malas pakai spek..uhuhu..)

8. kali terakhir anda menangis

>time arwah atok aku meninggal...6 Julai 2009..tangisan yg langsung aku taleh tahan dowh..hermmm...

9. sikap yg buat anda stress
>bila orang mengata belakang aku tp depan leklok je(talam 2 muka tol-ramai neh disekeliling aku skang..cess),wat rumors sal aku,janji yg xditepati tanpa alasan yg kukuh

10. tag 6 rakan anda
>sesape yg bace n lom lagi wat tag ni...silakan..


>>>>selepas aku jawab,baru aku pasan upenya aku dah penah wat tag ni yg diberi oleh KJ..ekeke..banyak yg aku copy paste je jopan tu...ahakz~

TAGS FROM MY MODS-30 SECRETS ABOUT YOURSELF~(be honest no matter what)

Salam blogging~
Erm,aku pown tatau asal aku nk jawab tags neh..xjawab pun xkesah sebenonye..ekeke..
Bese ah,org xpemes katakan..isk3~
Tp disebabkan aku agak suka wat tag n ni merupakan tag kedua aku dapat
sejak blogging neh..(isk3 lg sedih aku)..so aku pn wat la~
They said,be honest...mmg aku dilahirkan dgn kehonestan..so,manede aku
reti nk kelentong2 neh..(x cam jura n qen..ahakz-xpe dorg xtaw)

30 secrets About Yourself. Be honest no matter what..

[One] Who was your last text from?
My friend,iera-telling her problem..

[ Two ] Where was your default picture taken?
?????

[ Three ] Are you bored with life at times?
My life is complicated...(tataw nk cakap dah)

[Four ] Your current status?
A.V.A.I.L.A.B.L.E..ahakz~

[ Five ] What is your current mood?
EMO + SAD + ANNOYING GILER + xxxxxx

[ Six ] Where do you stay?
Home sweet home~

[ Seven ] If you could go back in time and change something, would you?
Yes,i will and I wanted to..

[Eight ] What's your favorite color/s?
purple,pink,white,light blue,black,gold + kaler2 yg lembut

[ Nine ] Ever had a near death experience?
Suppose experience(s)..hahaha~..banyak kali duk meja bedah dowh...siap jd bahan experiment lagi..isk3~

[ Ten ] Something you do a lot?
Messaging,online,thinking,mesra2 ngan hp's aku~

[Eleven ] Who can you tell ANYTHING to?
My buddy...(but I tend to trust people easily)adeh...HELP ME!!!!

[ Twelve ] Name someone with the same birthday as you.
Tahla,ritu aku pat taw sorg inter. retis y same beday ngan aku,p lupa lak..(11 NOV..sape eh?)

[ Thirteen ] If you could have one super power what would it be?
Doraemon + Raven TEEN TITANS(aku xnak sorg coz aku tamak..ekeke)

[Fourteen ] What's the first thing you notice about the opposite sex?
Tahla,good looking,hygiene(copy paste cikQen..agaga)

[ Fifteen ] Favorite season?
Dunno..seme season aku suka..yg xpenah ase pn aku suka..

[Sixteen ] Do you still watch kiddy movies or tv shows?.
Yup...being my favourite~

[ Seventeen ] What are you eating or drinking at the moment?
Fasting laaa.....

[ Eighteen ] Do you speak any other language?
Kelate, Malay, Manglish, Sms langg (bhsa aku sendirik)..... ekeke (Japanese, Korean, Taiwan, Kantonese..sket2 je la)

[ Nineteen ] Describe your life in one word.
Complicated

[ Twenty ] Do you have any tattoos?
Nope~

[ Twenty-one ] Who was the last person you hung out with?
My dearest family

[Twenty-two ] What are you thinking about right now?
Relaxing my life...then try to get what I always want

[ Twenty- three ] What should you be doing?
Belajo...uhuk2~

[Twenty-four ] Who was the last person that made you sad/angry?
Herm......(now feeling like crying)

[ Twenty-five ] What are you listening to?
Doa taubat,stronger,the climb,gemuruh,seindah biasa,kurik kundi,rumors~

[Twenty-six ] Do yoou like woarking in the yard?
Time kecik dulu minat giler2...skang...ehehehe~

[Twenty-seven ] Who is with you?
No one....(tetiba cam nk nyanyi lagu No One-Alicia Keys)

[ Twenty-eight ] Do you act different around the person you like?
Lupa coz dh lama...maybe kowt...

[ Twenty-nine ] What is your natural hair colour?
Black...siap curly lagi..agagaga~

[Thirty ] Last time you were really happy.
When all my siblings were with me....the happiest moment ever....


Aku dh jawab dgn sehonest2 nye...tq~


Friday, September 4, 2009

When Serenity Comes~


Salam world...

Hahaha...post last aku cam emo sgt,a lil psyco..maybe..
Tp beselah,if xde ketegangan n kekusutan edup xler dinamakan kematangan..
Maybe if sesape yg bace pun cam pk saiko giler dak neh,mende alah camtu pun nk tls..
But i just want to free myself..x kesahlah..
Aku juz nk meluahkan ape yg aku rase n I think I really feel much better now..
Trusting people is not part of my life now..
Honestly,now I hate people being so damn judgemental..
Hey,just live your life la..
Gipun now aku xrase nk suh org bace post aku pown..
It just wut I feel rite now..ye la kan,dah lame giler x emo neh..hahaha
Skarang aku nak pk,what I want to do after this..
Further my study>where?
or
else....???
Being extraordinary is me,so just welcome to my life..
a life of weirdo..hahahaha~
Now,I feel much comfortable with my life..
Lucky me coz I still have people who back me up when I face problems in my life..
And you know who you are~
After this I think I want to post about some info that are suitable for reading..tq.
Tetiba blog jadi bahan luahan hati lak...hahaha..stupid me~
When the world can be so mean..remember you have your own life to go~


siapa itu???

BLOGGERS