BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Followers

Tuesday, September 15, 2009

RAMADHAN 2009 AKU

Salam Ramadhan all bloggers and readers.....

Menghitung hari,lagi 4 hari kita nak menyambut Aidilfitri.
tik tik tik(bunyi jam okey,bukan hujan) masa berlalu.
Ramadhan tahun nie ase lambat lak aku ase.
Ye la,zaman kanak2 aku dulu macam2 benda jadik lam umah aku.
Pes,my mom kompem nak tuko langsir,cadar n seme la yg baru.
Seken,aktiviti wat kueh,kek,beskut mesti ada lam 15 hari nak raye.
Aku,kakak2 aku duk la wat corak untuk beskut tu.Yang bestnya,laku tol beskut tu,dari beratus2 leh tinggal puluh2 je.Nak wat cane,jd desert time bukak pose..ahakz.
Terd,nenek aku mesti wat ketupat daun palas..mmg paling best la bg aku.Aku blaji gak wat,tp salu je kena gelak ngan pamili coz kompem jadik cam alat menan..hahaha~
(tp skang aku ase aku da sgt improve...huhu)
Tp,now nenek aku da xleh wat ketupat coz tangan dia da taleh gerak.
Forth,kekadg jadi gak aktiviti membebel sal tgh2 wat kueh ke hape,kompem blackout.
tgh2 blackout tu,aku n kakak2 mula la nak kutok org n TNB..ahakz.
>>>ada budak tarik wayer la,TNB saje tanak keje lebeh la..si pendek kate macam2 la.
Then bese ah,da tade letrik,pasang ah lilin..leh lak letrik maen ciku cak ngan kitorg..
jajap ade..jajap tade..peh..so,kitorg start ah conversation skali ag...ekeke~
Tu cite kat umah..dan aku lik kg kat Setiawan,Perak.
Berlaku la plak aktiviti menyadinkan diri lam kete.
Aku lupa pe model kete dulu,tp penah la kuo cite dpd pamili aku,
dulu aku nie kecik sgt(now pown),ade ke tgh2 kira anak2 tetiba x jumpa aku.
Walhal 5 org je,suppose nk carinye 4 la coz baby sah2 ngan Umi aku.
Cari2 xjumpe...rupenya dorg cakap aku duk nyenyak tido kat atas
tempat blakang keta..pe nama menda alah tu eh?
bayang la,muat aku..cam xpecaye lak.
Imbas balik,ku pk2...mesti akak aku aniaya aku g halau aku naek situ...hermmm....maybe...
Yela,zaman budak2..seme nak duk selesa,aku yg mmg kecik n x banyak cakap nie
senang la kakak2 aku nak buli...hahahaha~
But,thank Allah...1994 abah aku beli la van vannette,kira trade in
la kete itam tue.Aman la sket nak guling2 pown.
Van tue still ade till now taw..mmg abah aku giler2 syg.huhu~

Now,everything changed..seme da beso2,da ada keje masing2.
Duk pown jauh2.Kekadang je balik.
Tp kalu gathering seme2 ada la aktiviti baru iaitu cakap2 kosong..hehe~
Besela,adik-bradek bila da jumpa macam2 la sembang.
Cite zaman dulu pown leh kuo..ahakz.
But,pose tahun nie aku ase cam xbape beh la..xcukup ahli pamili aku neh.
Besides,my life full of trials la,getting from bad to worse.
Siyes giler aku ase cam ampeh je skang nie.
Cam nak lari je ke a place yg xde org.....yg ada hanya aku dan kehidupan...
Thinking edup nie kena terus gak gane2 pown,aku redha je la..
Follow ur faith..insyaAllah u'll be okay~~

~~smile~~

11 manusia nak cakap mende kat aku:

Mr.Chenta said...

uit !!!!!!!!!


jgn lupa bunga api?
dah ada jual dah ;)

jgn risau
bunga api polis tak tangkap
mercun je ;)

duit raya Lima Ribu Ringgit ley?
nak beli lens camera baru la =P

miss chekleen said...

hik2..Mr Chenta..
da tuwe2 neh xmaen da munge api..
bg adik2 lak...ehehe..

jom pekena meriam buluh lak..hahaha~

adeh,nt chekleen jadik jutawan..kompem derma kat Mr Chenta nanti...ahakz~~

maiyah said...

salam.. akak pun dah lari dari kehidupan lalu yg jd punca akak jd camni.. tdk menyesal tapi amat bersyukur krn Allah menarik akak dr kegelapan lalu dgn mematikan langkah, itu adalah terbaik dan buat masa skrg akak perlu jauhkan diri dari kekawan lama, bak kata ustaz.. larilah cari keredhaan Allah dgn memencilkan diri dari nafsu yg membawa kemudaratan diri.. selamat hari raya n umr akak 37.. atau kene panggil chekleen kakak ker? :)

miss chekleen said...

wassalam kak maiyah...
chekleen muda agi la..hehe..
bgs la tu kak..kekdg kita kena kuatkan diri dan lari dr hidup yg menyeksakan kita.biar pe org nk cakap,janji kita tahu Allah ada ngan kita.tu dh cukup.kan kak maiyah?
be strong,pasti ada ketika kita lemah,beremosi,tp cepat2 la mencari ketenangan..honestly berblogging leh wat kita happy.. :)

mikez . aryana : said...

ada dabel cis bege tak?

miss chekleen said...

weh aryana..lam pale ko tade mende laen ke slaen dabelciz bege???
ahakz~

mikez . aryana : said...

nk dabel cis bege!

~Kak AZZ~ said...

amboi.........dah ada lagu dah...rasa cm kt umah cikepal lak..ekekeke....


salam lebaran....maaf zair bathin....

miss chekleen said...

dakmikez>>seswai aku pggl ko dabelcizbege...haha~

kakAZZ>>hehe kakAZZ...improving katekan..ekeke~
salam lebaran gak kakAZZ...maaf zahir batin..

capri said...

wehhhhh!!!!
yg tido kat atas temapt bonet kete tu yg kat dalam kan??
kat tmpat spiker blkg??
ip kat situ,,
aku pon penaa..
kekekkeke..
siap ngan abg aku lg..
hikkhikk..
ktorg berebot2 las2 due2 dok membute kat situ..
mak aku kate,,
aku mmg dr bby suke nk dok atas tuh..
pic tem aku bby atas tu ade.......
kekkekeke..
tp bile da besa mak ak tade lak amek pic..
iskkk..
hahahahahha

miss chekleen said...

haha....betul la tu..
aku heran tol la,p aku paham la diri aku mmg camneh..huhu...

da kembo da cite kite neh,p aku tido sgsorg je.

siapa itu???

BLOGGERS