BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Followers

Saturday, December 25, 2010

Hidden Object Free Games Download

http://www.gametop.com/download-free-games/Elementals.exe

http://z.gametop.com/free-games-download/Spirit_of_Wandering.exe

http://z.gametop.com/free-games-download/GreatSecretsDaVinci.exe


BEST GAME EVER

Friday, November 5, 2010

TAHNIAH KELANTAN THE RED WARRIORS JUARA PIALA MALAYSIA 2010!!!!

TAHNIAH BERJUTA-JUTA LIMAU NIPIS UNTUK PASUKAN RED WARRIORS @ PASUKAN KIJANG


Maaf pasal entry tentang bola sepak di mana Kelantan telah menang game ni terlambat pulak chekleen up..Macam ada yang tak kena je kan..huhu..(chekleen masih setia pada RED WARRIORS!).. Chekleen sempat tengok ulangan je pada 31 Oktober (match pada 30 Oktober 2010), kat ASTRO..terima kasih ASTRO..macam-macam ada!!Memang berbaloi tengok dan bagi fans red warrior yang sanggup gi Stadium korang memang tak rugi la..Game best,dorang lawan semangat walaupun ada la terasa ketidakpuashatian bila ada player N9 tarik tangan Akmal Rizal(kalau tak dah 3 gol Kelantan dapat)..takpe tu namanya takde rezeki.Pastu orang duk sebok-sebok pasal kaki Aidil kena tendang.Tapi time aku tengok takde kekasaran pun,dia just nak tekel bola..Jap-jap aku hampir lupa dah ni(tu la kau chekleen,pas tgk match kat tv hari tu taknak terus tulis)..Sebenarnya time Kelantan lawan Kedah chekleen macam terasa Kelantan akan lawan N9 di final..Sama cam bila Johor FC kalahkan N9 kat N9,chekleen tetap rasa N9 akan bertemu Kelantan..(macam mana tu?)..E eh,ada cite neh,korang tau tak Badri siap cakap dia mimpi pegang Piala Malaysia..hehe..Hebat woo,siap mimpi,dah memang sah betul..dan chekleen sebagai rakyat Kelantan bangga sangattttt bila akhirnya Kelantan dapat menggenggam Piala Malaysia..yeah!!!!!Teamwork, kepakaran, setia, coach yang best..membentuk team Red Warrior yang hebat..Maaf la entry chekleen duk puji-puji ni, kalau anda tak suka leh skip dan baca banyak lagi entry lain dalam blog ni.Chekleen just bagi pandangan dan apa yang chekleen rasa tentang final piala Malaysia 2010 ni..TAHNIAH Shahruain untuk N9/Hairuddin Omar dan Ahmad Badhri Radzi untuk Kelantan..DEMO HEBAK!2 goal yang diperoleh semasa second half menggambarkan betapa Red Warriors begitu bersemangat untuk menggenggam Piala Malaysia untuk tahun 2010 dan melunaskan impian semua penyokong mereka..tenkiu la boh,kawe suko bena doh ni...Dan walaupun macam-macam masalah yang dihadapi sepanjang menuju kegemilangan ni(Sathianatahan kan kena gantung jap),tapi semangat dorang...hukk..sedih jap..Team yang mantap,serangan dahsyat,pertahanan hebat,dan chekleen harap mereka tidak lalai dan tidak angkuh dengan kehebatan mereka.

Jum layan gol..yeah!!!
(malam bersejarah bagi penyokong Kelantan=30 Oktober 2010) 



nak download goal ni?klik bawah ye

download & baca selebihnya yang lagi best 

Thursday, November 4, 2010

NINA'S COLLECTION GIVEAWAY!!

THIS IS MY SECOND GIVEAWAY  


GiveAway ni sebenarnya sempena Perasmian Nina Collection. Moga-moga sentiasa murah rezeki dan salu-salu la wat giveaway ye,bagi hadiah vogue-vogue..hehe
 
thanks a lot untuk MJ aka Mardhiah Jamal kerana tag chekleen..muahxx..(save the best for last..ekeke) 

Hadiah GA ni?hehehe..sila la tengok kat blog cik Nina..memang gempaks habis okes..saya nak menanggggg..sila bagi chekleen dapat hadiah tu ye...Dah terbayang lak chekleen dan hadiahnya itu..


SYARAT-SYARAT PENYERTAAN

SYARAT PENYERTAAN

1. follow blog Nina Collection dan loveninasyakina

2. copy Banner di atas, paste Banner dan Link entry ini di side bar dan entry di blog anda

3. buat satu entry tentang NINA'S COLLECTIONS GIVEAWAY ini di blog anda,
buat entry pasal GA sahaja yekk... tak perlu susah2... huhu

4. tinggalkan comment, nama, email dan link entry anda pada comment giveaway ini

5. Tag kepada 3 orang rakan Bloggers yang lain (perlu dinyatakan dalam entry)
 
TARIKH TUTUP
adalah pada 1 DISEMBER 2010


Chekleen mau tag

Tuesday, November 2, 2010

SANGAT LETIH

Assalamualaikum...

Hye semua..maaf pasal jarang masuk blog..sangat busy..Tapi kalau busy sikit takpe,leh selit-selit nak bw..tapi chekleen dicampur dengan rasa kurang sihat.Sekarang ni,tulang temulang chekleen,urat chekleen sangatttttt sakit dan lenguh..kesian kan..dah la chekleen perlu hadapi test JPJ nanti..Dengan pencapaian chekleen,tahla..tawakal je la..huhu~~(siyes sangat takut..bawa kete pun macam nak bunuh diri-doakan chekleen..mekaseh). Chekleen sebenarnya banyak mende yang nak ditulis sepanjang chekleen tidak sempat berblogging..tapi belum sempat nak mengarang pasal peristiwa-peritiwa yang best-best yang telah berlaku dan membalas BW..Kelantan menang piala dunia,my cousin bertunang(memang gempak gile okays majlis tu,ala-ala fantasy..Nanti ada la entry akan saya up,tapi sekarang sangat letih la..sampai jumpa lagi..thanks yang datang dan singgah..(saya belum berkesempatan nak melunaskan hutang tag BW dan sebagainya sekarang..nanti ye..mekaseh :)

Friday, October 29, 2010

KEPUASAN




Mengapa manusia tak pernah merasa puas dengan hidup? Atau adakah ayat aku salah? Aku sendiri kadang-kadang merasakan hidup aku belum cukup sempurna. Apa yang aku perlu ada supaya hidup aku sempurna? Aku tak pasti. Jika dilihat dalam konteks kehidupan manusia, aku dapati kebanyakannya tidak puas dengan apa yang mereka miliki. Sudah ada kereta, tapi masih mahu memiliki kereta besar, sudah lulus peperiksaan tapi masih mahu jadi yang terbaik, sudah ada rumah tapi masih mahu mencari rumah lain yang lebih besar, sudah ada duit tapi masih mencari lebih banyak duit, sudah ada kawan tapi terus mencari kawan lagi, sudah ada laptop ACER tapi masih mahu mencari APPLE dan iPod. Kenapa? Ya, aku juga sama, turut tergolong dalam kawanan manusia di atas. Everything must be perfect. Aku suka setiap apa yang aku lakukan sempurna. Kalau aku menulis karangan dan aku rasakan tulisan aku buruk, aku rela tulis sekali lagi. Kalau aku sudah ada handbag Leno, aku masih mahu memilki handbag Gucci. Keperluan dan kehendak, ya kehendak manusia sangat luas dan kadang-kadang kehendak sudah bertukar menjadi keperluan. Tengok sahaja sekarang, laptop yang dahulunya merupakan satu kehendak sudah bertukar menjadi keperluan hidup bagi semua manusia khususnya pelajar dan orang yang bekerja. Handphone turut mengalami transformasi tersebut. Dan tiba-tiba aku merasakan mempunyai blog juga akan bertransformasi kepada satu keperluan hidup manusia,hurmm siapa tahu kan? So,pendapat korang?

Thursday, October 28, 2010

CIK ANITA SONGEH GIVEAWAY!!!

Assalamualaikum untuk semua blogger moga-moga sejahtera semuanya..

Okay,ni first time chekleen join contest.Ini pun di tag oleh cik mish. Contest ini adalah first contest yang chekleen join,so macam melilau sikit pasal tak tahu macam mana.Chekleen gi la skodeng blog cik anita sebab nak lebih memahami..ehehe....

First time join contest GA cik anita songeh.. :)


tarikh tutupnya: 30/10/2010

sila...sila join ye..senang je..(walaupun chekleen agak terkulat-kulat..maklumlah first time)...

bagi melengkapkan syarat penyertaan chekleen nak tag ASY dan esther..mekasehhh..hehe 

P.RAMLEE mp3 free download

AssalamualakUm dan salam sejahtera..

Maafkan chekleen pasal agak kelam-kabut dengan blog, kadang ada...kadang takde. Bukan apa,chekleen merasa agak kurang sihat ditambah dengan kemalasan..ekeke.Seperti yang chekleen janjikan untuk mengupload lagu mp3 P. Ramlee, di bawah ini chekleen sediakan lagu-lagu pilihan anda..silakan enjoyss ;)




P_Ramlee_Saloma_-_Malam_Ku_Bermimpi.mp3






Tuesday, October 26, 2010

AUTO BLOGWALKING??ape tu

Salam..

okay,entry ni ringkas je..chekleen pun tak tahu nak cakap apa tu auto blogwalking..tapi bagi sesetangah pihak..macam chekleen yang guna manual walking ni rasa tak elok la kan..ekceli chekleen dah ada tebaca entry pasal auto bw ni dekat blog wan hazel..mende ni alah macam sejenis software..so bagi menunjukkan anda blogger yang blog manual..sila letakkan smiley di penghujung ayat anda kerana pengguna auto bw tak dapat lakukannya..macam tu lah chekleen baca entry seri. klik sini jika nak tahu..so chekleen pun tak berapa tahu gak mende ni..so,inilah lah penting blog walking kan..kalau korang blog walking,korang akan belajar banyak mende yang kamu tak tahu..macam chekleen ni memang banyak lagi kena belajar..okaylah korang sila letak smiley kat penghujung ayat dalam shoutmix dan cbox ye..mekasih :)

DI MANA KAN KU CARI GANTI~


Hendak ku nangis
Tiada berair mata
Hendak ku senyum
Tiada siapa nak teman
Kalaulah nasib
Sudah tersurat
Begini hebat
Apa nak buat

Di mana kan ku cari ganti
Serupa dengan mu
Tak sanggup ku berpisah
Dan perhati patah, hidup gelisah

Alangkah pedih rasa hati
Selama kau pergi
Tinggalkan sendirian
Tiada berteman dalam kesepian

Dunia terang menjadi gelita
Cahaya indah tiada bergema
Keluhan hatiku membawa derita
Kini kau jua tak kunjung jelma

Di mana kan ku cari ganti
Mungkinkah di syurga
Untuk kawan berduka
Menangis bersama, selama-lamanya

Pernahkah anda mendengar irama syahdu ini?Kenalkah anda siapakah penyanyi lagu ini?Ya,P.Ramlee ata nama sebenarnya Teuku Zakaria Teuku Nyak Puteh @ Ramli Puteh.Beliau telah menggunakan nama P.Ramlee pada tahun 1947.Mari kita lihat sedikit maklumat tentang penghibur kebanggaan kita ini.



Name: Teuku Zakaria Teuku Nyak Puteh @ Ramli Puteh

Known as: P Ramlee (since 1947)

Nationality: Malaysian

Birthplace:
Grandmother's house at 40A Counter Hall *, Penang, Malaya
(* Renamed Jalan P Ramlee on 30 Aug 1983)

Date of birth: Morning of Idil Fitri on 22 March 1929 (Wednesday)

Father: Teuku Nyak Puteh Teuku Karim (1902 - 1955)

Mother: Che Mah Hussein (1904 - 1967)

Sibling: Sheikh Ali Mohamad (Step brother. Mother was Che Mah Hussein.)

Spouse:
Junaidah Daeng Harris (Married 1950. Divorced 1954.) 
Noorizan Mohd Noor (Married on 6 Feb 1955. Divorced 1961.)
Salmah Ismail a.k.a. Saloma (Married on 21 Nov 1961.)

Children:
Mohamad Nasir (Son. Born 1953. Mother was Junaidah.)
Arfan (Son. Born 1954. Mother was Junaidah.)
Sazali (Son. Born 1958.)
Armali bin Aman Ramlie a.k.a. A R Tompel (Step son. Born 1953. Mother was Saloma.)
Safarina bte Mum @ Dian P Ramlee (Adopted daughter of Saloma. Chinese parentage.)
Zakiah bte Ahmad Rejab @ Zazaloma (Adopted daughter. Born 1963.)
Sabarudin bin Ramlee @ Badin (Abdopted son. Born 1966.)

Education:
Kampung Jawa Malay School
Francis Light English School (1939 - 1941)
Japanese Navy School 'Kaigun Gakko' (World War II)
Penang Free School (1945 - 1947)

Profession: Actor, singer, comedian, songwriter, screenwriter and film director.

Credits:
390 songs: as singer, songwriter and/or composer. 
66 films: as actor, singer, screenwriter and/or film director.

Stageplays:
'Jiwa Putera Melayu' (1956) as director.
'Sultan Mahmood Mangkat Di Julang' (1959) as writer and director.
'Damaq' (1962) as director.
'Sam Pek Ang Tai' (1972) as actor and director.

Radio dramas:
'Jiwa Putera Melayu' (1955) as producer.
'Kachep Mas' (1961) as writer and director.

Television dramas:
'Intan' (1971) as actor, singer and composer.
'Rantau Selamat' (1972) as actor, singer and composer.

Career Highlights:
Travelled to Singapore on Idil Fitri to audition for Malay Film Productions of Jalan Ampas (8 Aug 1948).
Moved to Kuala Lumpur to join Merdeka Film Productions of Ulu Klang (16 Apr 1964).

Awards: Various awards throughout career.

Music Group:

'Nada Minggu' in Penang, Malaya
'Orkes Mutiara' in Penang, Malaya (1946)
'Pancharagam Rangkaian Melati' in Penang, Malaya (1946)
'Pemuda Indonesia Keronchong Party' in Penang, Malaya (1946)
'Sinaran Bintang Sore' in Penang, Malaya (1946)
'Coronation Amateur Party' in Penang, Malaya (1947)
'Teruna Sekampong' in Penang, Malaya (1947)
'Pancharagam Mustika' in Penang, Malaya (1948)

'Kembang Murni Keronchong Party' in Singapore (1949)
'Orkes Malay Film Productions' in Singapore
'Pancha Sitara' in Singapore (1960)
'P Ramlee Keronchong Orkes' in Singapore (Oct 1960)
'Pancha Sitara II' in Singapore (Dec 1960)
'The Veteran' in Singapore

'Ben Puteh 5 Merdu Orchestra' in Kuala Lumpur (1970)

Film participation:

Asian Film Festivals (Hong Kong*, Jakarta, Kuala Lumpur*, Manila*, Seoul, Singapore, Taipeh* and Tokyo*)
International Film Festivals (Paris* and Berlin).
* Awards winning

Death:
Died of heart attack at 5.30 a.m. on 29 May 1973 (Tuesday) at age 44.
Buried at muslim cemetary of Jalan Ampang in Kuala Lumpur.




my favourite song::


Sazali oh Sazali


Jangan Tinggal Dakuuuu 
 





Chekleen rasa macam nak up semua lagu P.Ramlee..semua best sangat sangat sangat..Love his songs very much..Chekleen selalu dengar lagu Tanya Sama Hati,Malam ku Bermipi,Dendang Perantau,Bila Larut Malam..aiyokkkk semua la..

Nanti next entry chekleen upload lagu P.Ramlee untuk korang-korang download ye...

wassalam 

Sunday, October 24, 2010

AIR ASIA ~ WORLD'S BEST LOW COST AIRLINE



Okay first of all,chekleen nak tanya..sape pernah naik flight?Sila angkat selipar Jepun anda..(apa kena mengena ye?).Okay,chekleen mahu cerita la.Air Asia sangat murah okay.Chekleen boleh jamin pasal chekleen pun salu guna Air Asia.Dia ada kadar dia and dia ada time-time promosi.Serius,semua orang pun boleh nak naik.Alah berapa puluh je sangat.Macam kalau di kira harga tiket bas dari Kelantan ke Kuala Lumpur (kira yang selalu chekleen guna la)..pun dah RM40 lebih..Kalau beli tiket Air Asia?lebih kurang je harga.Dah la cepat sampai,selesa..memang berbaloi..(kecuali korang jenis fobia naik kapal terbang).Tapi rileks je la,tak de takut apa pun..bukan korang rasa pun..naik-tido-bangun dah sampai rupanya..huhu..
Cuba tengok imej ni..promosi dari Air Asia..takke murah..

 Pastu ada yang ke Haneda,yang promosi Ohio ke Jepun tu..tak jumpa laks chekleen gambonye..senang-senang korang klik la sendiri kalau keluar iklan Air Asia ni pasal chekleen pun tak tahu nak up cemane video dia..huhu..Tapi chekleen leh upload sebagai gambo je la..nak wat cemane,chekleen ni bloggerist kuno..kui3

Kalau korang nak merasa naik flight tapi duit sikit (kot-kot la takut kempunan nanti tak dapat naik),korang leh je try tengok kat laman web Air Asia..semua tiket murah-murah dan berbaloi dowh!..

Saturday, October 23, 2010

NOR SHAHRUL IDLAN TALAHA~MAN OF THE MATCH

MARI MARI MENGUCAPKAN TAHNIAH UNTUK PASUKAN KELANTAN!!WEEEHUUUU!!

Chekleen sangat gembira menyaksikan perlawanan bola sepak Kelantan melawan Kedah.Serangan-serangan kencang dorang,pehhh..dan tahniah kepada Shahrul Idlan pasal jadi MAN OF THE MATCH,yeayy!!!
nor shahrul idlan talaha

Shahrul Idlan ni dia punya serangan banyak taw,tapi gagal..last-last,GOAL!!!!!jugak..memang mengancam giler la..tak silap chekleen dalam 10minit terakhir kan?ke kurang?Tapi dalam minit terakhir la..Debar-debar dah tadi..dan tahniah juga untuk Khairul Fahmi,penjaga goal Kelantan yang hebat lagi hensem.Kalau lah dia tak jaga gawang betul-betul,mesti ada goal dari Kedah.Fuhhhhh...selesai..Tahniah kepada semuaaaaa pemain pasukan Kelantan pasal main dengan sangattt hebat!!(chekleen taknak ulas panjang-panjang kali ni pasal chekleen taw semua orang tengok tadi kan).Maka ini bermakna sekali lagi Kelantan akan bertemu dengan pasukan Negeri Sembilan,ehehe..Wan Jamak jangan segan-segan nak bertembung dengan Kelantan lagi ye.

Wan Jamak:Sathia,bejumpo lagi kito yo..Pekabo ee jang?
Sathia:Kawe sehak jah We Jamok..Tunggu la nati kito jupo pade.

Tajuk tu saje letak nama Shahrul Idlan pasal dia sumbat satu goal kepada Kelantan..So resultnya

KELANTAN 1   KEDAH  0

Jum kibar bendera!!






Lagu bola sepak Kelantan
Olek olek olek

Sumbat gol sumbat gol
Olek olek olek
Sumbat gol sumbat gol

Kito anok kelate
Bako oghe berani
Bilo masuk pade
Kito gomo sengoti
Kito gomo sengoti..


 


TAHNIAH JUGA KEPADA PASUKAN NEGERI SEMBILAN PASAL MENANG
Walaupun di tempat sendiri mereka kalah dengan Johor,tapi mereka bangkit kembali.(berapa eh goal dorang dapat?)

Dan kepada pasukan Kedah dan Johor,tahniah juga untuk anda.Perlawanan menjadi sengit pasal anda merupakan lawan yang sangat hebat,terutama Kedah dalam melawan Kelantan.memang susah perlawanan tu,tapi rezeki berpihak kepada Kelantan.

MAJULAH SUKAN UNTUK NEGARA!

SURAT BALAS UNTUK EN.NUFFNANGKU

Dear Mr Nuffnang,

Terima kasih tak terhingga kerana sudi membalas surat dari chekleen.2 surat chekleen hantar,dua-dua En Nuffnang balas.Mengikut kata En Nuffnang,status saya sebagai gliterrati tiada kerana saya bekerjasama dengan Advertlets.Sebenar saya agak merajuk dengan Nuffnang kerana earning saya tak pernah naik..lepas tu tak dapat pun BE..(masa saya sangat setia dengan Nuffnang dulu).Tapi mungkin sebab dulu saya tak blogwalking,pengunjung pun kurang.Mungkin salah saya,tapi sebab merajuk itulah saya mula berkawan dengan Advertlets.Jadi selepas ini saya terpaksa berpisah dengan Advertlets di blog ini.Tak apalah,demimu Encik Nuffnang.Encik Nuffnang kata peningkatan saya banyak bergantung dengan status glitterati (loyal program with Nuffnang).Okaylah,sekarang saya akan mula bergiat kembali secara setia dengan Nuffnang...CHEERS!!

surat balas dari En.Nuffnang
Your ticket concerning 'BE dan glitterati' has been responded to. You can view
this response (and reply to it if necessary) using the information or link below.

jawapan 1
Glitterati membership is an automated process. It's given automatically to a blogger's account if all his/her blog(s) registered with us serve Nuffnang ads publicly at all times and none from our competitors. In addition to that, the registered blog(s) should also be active and has at least 1 visitor in each day or else our crawler will mark it as a spam blog and this will affect your membership status. Should your blog be free from any conflicting activities, you'll receive your Glitterati membership in 4 days time.

Your status is affected because you have ads from Advertlets. Kindly remove them and you'll be Glitterati in due time.

As shared publicly, Glitterati members have access to various benefits including priority for CPM campaigns which will be displayed under Buffered Earnings table. Editing the Poll is also a privilege for Glitterati member. Once you are a Glitterati member, you'll have access to such benefits.
Cheers,
Robb Chew
Blogger Relations Executive

Nuffnang Sdn Bhd



jawapan2
Your ticket concerning 'others' has been responded to. You can view
this response (and reply to it if necessary) using the information or link below.


We do not restrict our bloggers from putting anything on their blogs. They are free to do what they wish to do.

However, we do have a loyalty program called Glitterati which rewards our bloggers for being loyal to us which is made available publicly. Earning opportunities are also part of the benefits of being a Glitterati member.

We will still sell ad spaces for Ordinary members, but the priority will be for Glitterati members as shared.
Cheers,
Robb Chew
Blogger Relations Executive

Nuffnang Sdn Bhd

ENTRY LAMA



STOP CHILD ABUSE
KAJIAN 25 TAHUN DR FADZILAH KAMSAH
RAHSIA TULISAN
CERITAKU 1
KUBUR TERPANJANG
2010
WHAT IS FUTURE?
MONOLOG CHEKLEEN

SHOUT AWARDS 20112010

SHOUTOUT LOUD!!IT'S THE SHOUT AWARDS 2010!




Shout your voice for local music industry!!

Industri hiburan tempatan telah berkembang dengan pesat di Malaysia,bakat-bakat baru mula menyerlahkan sinar.Semua bakat-bakat yang terhasil memberikan satu nafas baru dalam bidang music dan memberikan arus perubahan dalam setiap gelombang industri hiburan.Jika pada suatu masa dahulu,bakat-bakat terpendam banyak yang tidak mampu diluahkan kerana kekurangan peluang dan keberanian yang dipamerkan juga agak luntur.Berbanding dengan hiburan tempatan sekarang yang semakin ADVANCE,penuh keberanian,INDEPENDENT,dan bersifat mesra peminat.Genre-genre lagu yang dihasilkan pada masa kini lebih bersifat international,neutral,penuh gaya dan mampu merealisasikan setiap impian pendengar.Sifat-sifat yang berbeza ini menunjukkan banyaknya evolusi perkembangan musik dalam hiburan tempatan.Gaya pengarahan lakonan dan watak dalam setiap olahan pelakon juga menunjukkan satu karektaristik yang berbeza dan lebih neutral.Perumpaan stereotype,kaku tidak lagi bergelumang dalam industri perfileman.SHOUT AWARDS telah memberikan penghargaan kepada kesungguhan bakat-bakat baru ini yang cuba menitipkan corak perubahan dalam industri hiburan seperti Yuna,Zee Avi,Bunkface,Tiz Zaqyah,Lisa Surihani,Meet Uncle Hussain,Farid Kamil,Afdlin Shauki,FBI,FAFAU,Hunny Madu,Estranged,Pop Shuvit,Hujan dan ramai lagi.8TV SHOUT AWARDS menghargai kesungguhan mereka dan dengan kerjasama Xpax dan 8TV,SOUT AWARD memberikan ganjaran kepada mereka dengan suara sokongan orang ramai..Orang ramai boleh mengundi artis kegemaran mereka yang mereka pilih sendiri dalam pencalonan.Anda boleh mengundi dalam SHOUT AWARDS melalui link vote di bawah. 






vote for your star! category music




vote for your star! category tv & film




vote for your star! category radio




HOT CHICKS/GUYS AWARD


Terdapat pelbagai kategori yang dipertandingkan dan terdapat 4 pencalonan baru yang ditambah iaitu:
Music Video Award
Breakthrough Local Feature Award
Favourite TV Personality Award
Mobile Artist Of The Year Award


Kategori asal yang dipertandingkan ialah:
Rockstar Award
Popstar Award
Power Vocal Award
Flava Award
Breakout Award
Best On-Screen Chemistry Award
Fresh TV Series Award
Breakthrough Feature Award
Favourite TV Programme Award
Favourite TV Personality Award
Coolest Radio Annoucer Award
Favourite Radio Show Award
Hot Chick Award
Hot Guy Award




VENUE FOR SHOUT AWARDS ROADSHOW:
31 OCTOBER,SUNDAY at SUNGEI WANG PLAZA  5:30p.m-6.45pm
6 NOVEMBER 2010,SATURDAY at MAHKOTA PARADE 2pm-4pm





The Shout! Awards will be held on November 20, 2010 at Stadium Putra, Bukit Jalil and will be aired live exclusively on 8TV.

Thursday, October 21, 2010

A NEW DAY HAS COME VERSE II

Assalamualaikum dan selamat sejahtera and good day..

     Chekleen just want to share a piece of her writing here..err tukar bahasa japs...DONE!!,chekleen dah berjaya buat perubahan dalam blog chekleen ni..Bagi yang dah selalu bertenggek,singgah,bw,berdansa dan apa saja di sini,mesti tahu apa yang berubah..boleh dikatakan hampir 78% berlaku perubahan kat blog ni..TAHNIAH CHEKLEEN!! (ucap kat diri sendiri..hee).Ada perubahan yang berlaku secara berperingkat-peringkat dan ada yang berlaku secara revolusi..evolusi dan revolusi dalam blog chekleen..rasa cam nak mengajar sejarah laks..hehe..Okay mari chekleen ceritakan perubahan dalam  blog chekleen..

1.LAYOUT=as we all know,layout sebelum ni adalah berwarna hitam dan ada corak lingkar kat tepi...sewaktu chekleen mula berjinak dalam dunia blog walking,itulah layout chekleen.Tapi sebenarnya chekleen suka kaler purple atau ungu.Ni 3rd time chekleen guna warna lain selain warna ungu..So,bila dah tukar layout ni baru chekleen rasa seronok dan teruja tengok blog chekleen..Lawa kan..(sila cakap lawa ye~~)

2.HEADER=Okay sebelum ni header chekleen yang header asal blogger tu..kalau kaler hitam blog,hitam la dia,kalau kaler putih blog putih la dia..So chekleen ada gak tengok-tengok blog orang lain.Semua pakai header lawa-lawa,unik,stylo..Alamak,cemane nak jadi bloggerians berjaya kalau chekleennya header outdated..So chekleen belajar buat header,baru je..macam-macam la masalah..8juta kali wat perubahan,pastu tanya sana,tanya sini.Akhirnya godek-godek lagi sampai puas,tanya-tanya (malu bertanya tak pandai tau),akhirnya wujud header tu.(chekleen pilih antara yang chekleen rasa sesuai untuk layout ni..mekaseh..(sila puji-puji..haha)

3.SHOUTMIX=shoutmix ni ada evolusi sikit,mula-mula tu chekleen tukar kaler bagi nampak ada ciri sweet and cool.Pastu biasalah tak puas hati tengok orang lain ada guna menda-menda alah comel-comel dalam shoutmix.Chekleen pun mintak la tolong sahabat baik chekleen lagi..Nasib baik dia sentiasa mahu tolong.Okay bila dah tahu,chekleen pun buat la penambahan sikit-sikit.Nanti insya-Allah,chekleen akan tambah lagi pape yang patut.Chekleen harap semua yang menggunakannya rasa okay lah.Kalau ada apa-apa cadangan sila lah komen dekat entry ni ye.dan kepada cikELA yang bertanya tu,senang je..cikEla pergi kat shoutmix,login.Then gi tempat display pilih smileys.

okay,letak url animation yang di pilih dalam kotak smiley Image url,tulis apa-apa dalam kotak code misalnya BW dan tekan add.nanti dalam shoutmix,bla ada orang tulis BW maka gambar animation akan wujud..Apa-apa hal,u know where to find me..hee~

4.GADGET:ada beberapa gadget chekleen remove..senang.macam gadget formspring chekleen buang pasal tak ada pertanyaan pun..lagipun kalau banyak sangat benda dalam page,nanti page susah nak upload.Lepas tu chekleen limitkan tajuk entry sebab kalau banyak-banyak susah lah nanti page chekleen..BERAT.chekleen taknak la pengunjung blog chekleen terbeban lak.Nak loading satu-satu nak cari shoutmix punyalah lama.Kalau yang pakai wireless takpe la,kalau yang pakai broadband..kan ke susah nanti nak load..(kalau page chekleen lambat load sila bagitahu ye~)Dan lagi satu,nak juga buat shoutmix muncul kat tepi tu,tapi chekleen bimbang takut dia lambat keluar ke apa dan kot ada orang tak jumpa ke..Tapi masih dalam perbincangan lagi,tak diluluskan lagi.

Okay,itu sahaja kot untuk hari ini..kalau ada lagi apa-apa perubahan yang berlaku tapi chekleen lupa nak tulis,halalkan saja la ye..Terima kasih kepada CikJari,Panadol,cikELA,Wan HAzel kerana sudi menjawab surat chekleen..thanxx

Wednesday, October 20, 2010

SURAT DARI CHEKLEEN ~ sila tolong chekleen,pretty please?

Kepada yang berkenaan,

PERTOLONGAN CEMAS UNTUK CHEKLEEN 


Assalamualaikum w.b.t

Sebenarnya chekleen belajar buat header,macam kat atas tu...kira boleh la...Tapi masalah yang merunsingkan jiwa chekleen bila header asal pun masuk sama.Macam mana ye nak invisiblekan atau buang header asal agar tak mengganggu panorama header baru yang chekleen buat?Jadi macam kurang meyerlah header tu bila bertindan-tindan dengan header asal.Kesian kan...Jadi sape-sape yang hebat boleh la tolong ye.Chekleen dah menjenguk blog wanhazel,tapi jumpa caranya.Macam mana ya nak selesaikan masalah blog chekleen ni?Chekleen siap google dah tapi asyik jumpa yang upload header je.

Terima kasih...
                                                                                                                          Yang Benar,
                                                                                                                           chekleen

new Celcom BlackBerry Torch 9800!! (IT IS COMPELLING!!)




Okay,anda nak tahu apakah gambar di atas?itulah Blackberry Torch 9800 dari CELCOM!
OMG!it is irresistable.Tak mungkin chekleen tak mahu benda ni.
Memandangkan Nuffnang dengan baik hatinya ingin memberi hadiah kepada penduduk 
Nuffnang yang join contest ni,jadi chekleen tak mahu lepas peluang ini.
Seriously,it is like jumping to heaven kalau chekleen dapat Celcom BlackBerry Torch 9800 ni.



 Antara sebab kenapa chekleen mahukan Blackberry Torch 9800

Fungsinya secara manual (keyboard) dan touchscreen.Sememangnya chekleen lama sudah mahu satu phone yang ada double function macam ni.Bergaya okay.
 Perincian yang terdapat di dalam BBT 9800 ialah:
Bidang sentuh optik
Layar sentuh beresolusi tinggi
Keyboard QWERTY lengkap
Sokongan jaringan 3G
Data dan suara simultan
Email dan pesanan teks
BlackBerry® Messenger
Browser
Social feed
Kamera dan perakam video
Wi-Fi®
GPS
Pemain media
Agenda
Bluetooth®
Modem Tether
 
 Okay kita lihat apa yang palinggggggggggggg chekleen berkenaan...tengok fungsi music dan media ya.
Windows Media DRM 10 untuk musik & video
Sokongan format video: MPEG4, H.263, H.264, WMV3
Sokongan format audio: MP3, AMR-NB, AAC-LC, 
AAC+, eAAC+, WMA, WMV, Flac, Ogg Vorbi
 

Waaaaa,chekleen nakkk!!!!!Memang sangat mencabar hati la tengok segala perincian yang ada dalam
BBT 9800 ni..(BBT 9800-nama manja chekleen bagi dekat Blackberry Torch 9800)
Hari-hari chekleen akan dengar lagu,tengok video.Kalau ada yang rasa macam tak percaya,silalah review
blog chekleen dari dulu sampai sekarang..confirm akan ada gadget lagu.
Hey,music is life!

Err,kenapa nak kena ada BBT 9800?Kenapa taknak beli mp3 je kalau suka dengar dengar lagu?
Hohoho,anda memang suka bertanya.Tengok la fungsi kamera dia ye.
Kamera 5 MP
Fokus automatik berterusan
Stability gambar
Lampu kilat
11 mode pemandangan
Zoom digital 2x
Perakam video VGA (640x480)
 
Hey,hey,hey..kamera 5 Megapixel okay!Chekleen suka tangkap gambar..ehehe..
tak percaya sila lihat bawah.



 Tapi serious la memang chekleen suka tangkap gambar.Itu sebagai satu cara untuk kita hentikan masa
gembira untuk di simpan.Masa lalu kita tak boleh nak ulang kan?Jadi gambar dan video adalah
salah satu medium untuk kita mengenang masa lampau.Tapi sedihnya,fungsi video kamera chekleen rosak.
Harap-harap la dapat BBT 9800 ni ye En Nuffy.
Wow,BBT 9800 ada 11 mode pemandangan ye.
Handphone chekleen ada 5 je.
Sadis :(

BBT 9800 ada GPS ye dan PETA atau MAP.Nanti bila dah pandai kereta,senang la ye
chekleen nak mencari tempat-tempat beriadah ni.

Kalau lah chekleen ada BBT 9800 ni nanti,mesti senang chekleen nak selalu online blog,facebook,youtube
dalam satu masa sebab BBt 9800 ada multi task,kita boleh buka page banyak.
SENANG,PANTAS,BERGAYA CELCOM BLACKBERRY TORCH 9800 
Chekleen memang penggunan celcom jadi chekleen boleh cakap yang mesti
CELCOM BBT 9800 ni mengancam giler.


Mari kita tengok antara fungsi-fungsi lain yang terdapat dalam BBT 9800 yang boleh buat chekleen
nightmare jap kalau tak dapat

Layar sentuh HVGA+ 3,2” (480x360)
Ukuran font (dapat dipilih pengguna)
Layar detector 
cahaya dan jarak
Bidang sentuh yang terdapat di bahagian depan, tombol ESC di sisi kanan, 
tombol Menu di sisi kiri
Layar sentuh dengan keyboard di layar: SureType® potret, QWERTY dan multisentuh, QWERTY landskap
Keyboard QWERTY geser dengan lampu latar
Headset stereo 3,5 mm
Speaker dan mikrofon
Headset handsfree
Headset Bluetooth
Speakerphone handsfree
Nilai M3, T3 untuk alat bantu dengar (PDF, dalam English)
Nada, dering, serta indicator pada layar atau LED
Pilihan pemberitahuan dapat diolah pengguna
32 Nada Dering Polifonik - MIDI, MP3
Bluetooth v2.1 + EDR; Headset, Handsfree, Serial Port Profile, Stereo Audio (A2DP/AVCRP), SIM Access Profile, Dial-up Networking, dan Messaging Access Profile.
Audio Stereo Bluetooth (A2DP/AVCRP)
Memori flash 512 MB/SDRAM 512 MB
Dilengkapi eMMC 4 GB +  media 4 GB
Memori tambahan – microSD
hingga 32 GB
 

 dan tahukah anda...BBT 9800 ada sistem WIFI yang bestttt..



Sekalian bloggerians dan Nuffnangers,Celcom ada mewujudkan plan terbaru iaitu
CELCOM EXEC 50 PLANS



Sekarang chekleen hanya menggunakan celcom xpax plan dan celcom basic plan je.
Tapi kalau anda semua nak tahu pasal plan terbaru celcom yang best ni lihat bawah

15 sen call rate untuk semua number
Automatik discount setiap bulan
TALK MORE,SAVE MORE atau dalam kata lain makin banyak kita guna makin banyak diskaun kita dapat (30% ke atas) 
Low monthly commitment of 50%(okay sangat hebat!)
FREE Celcom basic broadband for 1 month (speed 384 Kbps ke atas)
BE PART OF THE BEST la macam chekleen pengguna setia celcom dulu dan sekarang..hee =)

Tuesday, October 19, 2010

JADUAL PERLAWANAN BOLA SEPAK SEPARUH AKHIR PIALA MALAYSIA 2010

PERLAWANAN BOLA SEPAK 

TEAM 
Kelantanese + Kedahans
Negeri Sembilan + Johorians

Match 
20/10/2010
(RABU: 8:45malam)

23/10/2010
(SABTU: 8:45malam)



DIGI & DEEP GREEN

SAVE THE TREES!!


Setiap hari kita guna berapa banyak tissu?berapa banyak kertas?dan berapa banyak perabot kita beli?
Semua kelengkapan ini datang dari POKOK.Macam mana pula dengan oksigen yang kita sedut setiap hari,
menampung kehidupan kita sehari2 agar terus bernafas?
Itu juga datang dari pokok yang kita tebang.Penebangan pokok yang berleluasa dan tanpa kawalan
memang mengundang bahaya kepada alam sejagat dan kepada MANUSIA khususnya.
Kita sekarang hidup dalam alam globalisasi,semua serba maju,setiap data ditaip komputer,dihantar secara 
online dan kita sebagai blogger berkongsi idea,cerita dan pandangan melalui blog iaiatu secara
online dan ini merupakan sesuatu yang BAGUS!
Namun tahukah anda kita masih lagi belum berhenti menggunakan penggunaan kertas?
Malaysia menggunakan 380,000 tan kertas dalam penggunaan sehari-hari.
 Itu adalah bersamaan dengan 6.5 million pokok!
Apakah cara yang kita harus lakukan untuk mengurangkan keadaan ini.
Apakata chekleen mencadangkan anda semua menggunakan e-billing?
Langkah yang paling bijak bagi anda semua.
Saksikan semuanya di sini!!

ANUGERAH BLOGGER HARAPAN DARI BLOGGER BERNAMA SHAHIZAN

SILA LIHAT AWARD CHEKLEEN


First of all,chekleen mau ucap trimas buat shahizan coz bagi award ni..
sangat hebat terasa diri ini pasal 2 kali dapat award ni..dasat taw i rasa..

Slogan kenapa korang suka blog MEMORI SEORANG MUDA
Entahlah,aku dapat award ni dari shahizan..aku skod blog memori seorang muda ni..
Leh aku cakap NICE SIMPLE and SEMPOI..okayla kan..kalo nak skod leh,best je blog ni.

Reaksi korang lepas dapat anugerah ni?
Opkos la I teruja U..it is flattering...ekeke.
(kira cam ada bakat la untuk aku berblog,harapan tu okeh)

TAG 15 kawan blogger yang lain.
bagi aku semua layak...sape yang macam takde lagi leh amek award ni dari aku
dan sila gitaw kat komen...anda memang layak okeh.


terima kasih shahkiera87 kerana sudi memberi award ini..

sekian wassalam

MENDAPAT AWARDS DARI BLOGGER BERNAMA FENDI86

Aku dapat 2 AWARD taw dari Fendi. Kalau dalam shoutmix nick dia
fendi aje. (aku saje nak cakap untuk mukaddimah entry ni.
Aku (err minta maaf dengan penggunaan kata AKU di sini),sekali lagi Aku rasa
bertuah pasal bukan satu taw Fendi bagi award kat aku,tapi 2 okeh.
Di ulangi 2, atau dalam bahasa Melayu DUA, atau TWO, tau YI dalam bahasa cina,atau
DUWE dalam bahasa aku senirik.
TAK PECAYA?! cess,aku budiman dan jujur..

http://www.emocutez.com


nah bukti kat bawah..
pes award
seken award

hah,kan da cakap...tu la..kan da kena minta maaf..takpe2,kita kawan2 kira
beres sudah..



sila lihat rupa award yang di terima..tak sabo nak cakap dah ni..



jeng



jeng



jeng

besela kan,style dari chekleen..
http://www.emocutez.com



ANUGERAH BLOGGER HARAPAN!!!
pemenangnya adalah CHEKLEEN!!!

wah ini dia award kemenanganku..

Slogan kenapa korang suka blog Memori Seorang Muda
Entahlah,aku dapat award ni dari fendi..aku skod blog memori seorang muda ni..
Leh aku cakap NICE SIMPLE and SEMPOI..okayla kan..kalo nak skod leh,best je blog ni.

Reaksi korang lepas dapat anugerah ni?
Opkos  la I teruja U..it is flattering...ekeke.
(kira cam ada bakat la untuk aku berblog,harapan tu okeh)

TAG 15 kawan blogger yang lain.
bagi aku semua layak...sape yang macam takde lagi leh amek award ni dari aku
dan sila gitaw kat komen...anda memang layak okeh.






Award kedua yang aku dapat ialah...hehe

yang ni siyes aku setuju..memang dah hobi..(pasaan je minah ni)

BLOGWALKING AWARD!!!
 Apa yang bermain di fikiran anda sekarang?
nak blog walking jap pasni balas lawatan tergendala.

Apa nama samaran anda?
CHEKLEEN,MISSCHEKLEEN,LEENMAFIA_87

Senaraikan 3 nama yang anda sayang
Umi
Family
BFF

Panggilan untuk SI DIA
Wei!

Hadiah yang diimpikan dari yang istimewa.
Persahabatan berkekalan

Blog mana paling suka visit?
blog yang aku visit la,seme best.

Blog yang akan chekleen tag
10 nama yang ada kat shoutmix bermula dari pukul 8 malam tadi
(nama lagi blogwalking award,amek la kat shoutmix)

Chekleen ingin mengucapkan jutaan limau nipis untuk Fendi coz sudi memberi AWARD untuk chekleen.
Thankiu a lot!!!!
http://www.emocutez.com

Sunday, October 17, 2010

Mamat oh Mamat


Pada suatu hari, ada seorang pemuda sedang mengecat bangunan yang tinggi, pada ketika itu dia sedang mengecat bahagian luat tingkat 24. Biasalah dia berdiri atas papan dua keping aje. Tiba-tiba ade sorang kawan tu menjerit dari dalam bangunan “ Ali, anak engkau cedera parah
kene langgar kereta”. Pemuda tu terkejut beruk mendengar anaknye kene langgar kereta. Sebagai bapa yang sangat menyayangi anak, dia jadi panik. Ape lagi dia pun terus melompat turun dari papan tu. Malangnye dia melompat bukan kedalam bangunan tapi kearah luar bangunan. Apa
lagi, terus jatuh kebawah ler. Jatuh dari tingkat 24, mau tak matinya. Pemuda tu terkejut besar kerana tersalah lompat, tapi sekarang dia ada masa sikit nak taubat, kerana dah tau tak lama lagi dia akan mati berkecai. Bila sampai kebawah pasti badannye hancur berderai. Terlalu sedih dia ketika itu. Dahlah tak dapat jumpa anaknya tersayang, dia sendiri pun akan mati kejap lagi. Pasti bertambah sedih isterinye nanti. Tiba-tiba waktu
badannya tengah laju menjunam kebawah, baru dia teringat yang dia belum ada anak lagi. Bila dah sampai tingkat sepuluh, teringat lagi satu perkara, yang dia belum pun kawin lagi. Dan apabila dah nak sampai ketanah, baru dia teringat yang nama dia pun bukannye Ali……tapi Mamat. Maka matilah si Mamat hanya kerana terkejut pasal anak orang lain kena langgar.

TAG MENCARI IDENTITI BLOGGER BERNAMA CHEKLEEN DARI CIK AREKYN (tajuk ciptaan chekleen)

Assalamualaikum and HELLO WORLD!!

First of all I want to seek an apology from miss arekyn because of my lateness to write about this tag.
I am a procrastinator...maybe..huhu..but I can explain.
As we all know,Im engaging myself to CHILD ABUSE campaign,so I really wanted to keep my entry
about child abuse for a week..So now a week has come and here my new entry
(actually my new second entry)
Btw thanksssss a lotttt to cik arekyn coz tagging me in..hik 


Once you've been tagged, you are supposed to write a note with 25 random things, facts, habits, or goals about you. At the end, choose 25 people to be tagged. You have to tag the person that tagged you.
If I tagged you, it's because I want to know more about you.
silah tengok ye cik akyn..hehe


(kepada yang ditag anda harus menulis mengenai diri anda-randomn things,fakta diri anda,habits anda,goals
atau pencapaiann anda dalam hidup.apa2 sahaja tentang diri anda.anda boleh nama sebenar,tempat asal atau
nak jadi apa,impian anda atau apa sahaja tentang anda=sila skip cerita tentang chekleen dibawah ini..hehe)



1.saya banyak cipta gelaran untuk diri...Dulu time sekolah menengah saya gila komik,suka baca majalah Ujang,Aku dan Blues,APO?banyak lagi la..Dalam Ujang ada seorang kartunis nama LeenMafia..suka giler tengok lukisan ngan baca citer dia,so my first nama gelaran adalah LeenMafia..tapi taruk 87 kat belakang.

2.suka tengok kartun yang menraik perhatian.Kalau ada yang sembang sal kartun yang saya tengok memang masyukkkk ler.Setakat TEEN TITANS,POCOYO,BEN10,TAZMANIA, dalam tangan je tu.Adik kecik saya bantai cakap perangai saya macam Raven TEEN TITANS...cemane?tengoklah sendirik.

3.Gila komik sampai sekarang,dulu majalah kan,skang manga,komik...sape baca DDS Q ngan PENYIASAT REMAJA ye?chekleen kipas susah mati komik2 itu...selain RANMA 1/2 dan Dr.Slump.

4.Mesti ada yang tertanya-tanya(eceh ko ingat ko retis?!) nape dulu LeenMafia,cemane bertukar ke CHEKLEEN?Actually sebabnya konon nak mendewasakan diri la.Siap e-mail pun tukar baru woo,dah tak guna dah nama dulu.cehh kepoyoan menyerlah.So,di mana-mana saja anda terjumpa nick CHEKLEEN,itulah saya.Nak lagi best gi kat www.google.com pastu tulis misschekleen atau chekleen dalam kotak ajaib tu..hehe...Jangan lak korang pilih Chemkleen..hape tu??

5.Suka tengok Kimora Lee Simmons in Fab Lane..ase cam nak jadik hebat cam dia je.My Idol Siti Khadijah,Siti Fatimah..tapi pelik gak saya suka tengok The Kardiashans dan Paris Hilton.kaya dan spoil..untung betul dorang.Minat gak tengok Supernatural,HOUSE,CSI dll.

6.Okay,tarikh lahir saya ialah...11 November 1987...saya dah bagitahu ni...sila bagi hadiah ye.Hadiahnya selalu2 la masuk blog saya..ehehe...senang kan hadiah..(mintak2 lak..tak malu tol)

7.Saya suka betul dengan kaler purple..sangat suka.Dulu time kanak-kanak saya suka kaler pink.Maybe dulu saya tak terlalu didedahkan dengan kaler purple,so saya pilih kaler pink.Biasalah kalau anak perempuan mak akan pilih baju kaler pink,seme pink la untuk anak dia,especially yang berjurus cam saya..hahahaha.Tapi bila saya berkenalan dengan kaler purple,memang saya jatuh cinta habis2 lah..Purple ni nampak gagah dan fleksible.Kalu purple campur kaler2 gelap pun nampak lawa,kalau dia jadi ala2 purple lembut pun lawa..Just so good to me..Jadi korang tak payah bayang la berapa banyak brooch purple saya simpan,berapa banyak baju purple and berapa kali saya tertarik hati melihat benda-benda purple..uuuuuhhhhh...selain pink,PURPLE,saya suka gak light blue,putih,peach,gold.mudah sangat tertarik ngan kaler lembut.

8.Arnab...apa kena-mengena dengan arnab?Ya, saya lahir tahun arnab..tahun 1987 mengikut kalendar Chinese.Tapi saya bukan penggemar carrot..Saya masih mencari-cari persamaan saya dan arnab..

9.2 tarikh paling menyedihkan dalam hidup chekleen 6 JULAI 2009 dan 12 JULAI 2010..
6 JULAI 2009,atuk sebelah ayah chekleen meninggal akibat kanser mulut.
12 JULAI 2010,mak chekleen meninggal sebab kanser pankreas

10.Suka gilerrrr,tak tahu nak cakap cemane...suka gilerrr tengok menda-menda lawak.Selalu sangat bukak youtube cari lawak2 SPONTAN,din beramboi,lawaking...macam-macam lagi lah.Kat tv pun kalau dah jumpa channel yang tunjuk sketsa lawak,hah tercongok la depan tv tu.Dalam blog ni,kalau ada yang menulis cerita2 lawak pun memang chekleen tabik and suka la..Bukan senang woo nak wat2 menda lawak ni.

tekan tarikh untuk page penuh 

KELANTAN BERTEMU SELANGOR

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
(suara chekleen ala-ala pengaraca Nona)

Sebenarnya aku dapat tag dan award dan memang nak tulis pasal tu,tapi memandangkan
aku dah memang budget nak staykan entry aku pasal STOP CHILD ABUSE
selama seminggu (aku sangat prihatin) jadi aku mengekang diri jap..
Maap sesangat (bukan sedara sesungut) kepada yang tag dan bagi award..hehe

Tapi tiba-tiba...........













Ya,tiba-tiba berubah lak pikiran aku lepas tengok bola semalam.
Yes (sama je ngan Ya), aku nak post pasal perlawanan bola sepak 
Kelantan lawan Selangor..
Perlawanan ni buat kat Kelantan,so mestilah akan dengar desas-desus bagai kan.
Tapi serius aku nampak merahhhhhhhhhhhh je penuh kat stadium.
So,aku buat pandangan,erm takkan tak ada penyokong Selangor kot?
Takkan la isu orang Kelnatan meninggal sebab sesak nafas pun
dijadikan target keganasan orang Kelantan..(opsss)
Okay tu settel sendiri lah,kalau pasal bergendang,baling mercun,lempar botol..
biasa la beb,kitorang memang gemar BERGUMBIRA HAHAHAHA KITA MENYANYI GOYANG KAKI
erkk...tersing a song plak..



Okayss..perlawanan bola Kelantan melawan Selangor semalam aku rasa hebat la.
Diorang pun bukan lawan kat final just nak melayakkan diri nak masuk ke semi final..
Serius,aku rasa terharu dan hebat dengan perjalanan permainan pasukan Kelantan.
Maybe dalam bahagian pertahanan macam okay2 je,tapi serangan diorang memang 
terbaik aweeeee...
First half game,diorang asak Selangor bertubi-tubi.Selangor at first macam hilang je.
Serius macam takde mood dorang lawan,macam lost je..kenapa ye??
Tapi Kelantan dapat dua gol dari Farhan dan Akmal Rizal...cayalah bro!!
Masuk second half ada perubahan dalam team Selangor..okeh dah rancak.
Tapi aku bantai cakap CEPAT WEIII KELATE,SO LAGI GOL!!
Memang apartmen aku bergegar gaklah ngan sorakan nyaring aku,kakak2 aku..hehe
Second half memang best la tengok,baru nampak macam game bola.
Amri Yahya pun ditukar ke penyerang,so rancak sket..
Owh ye,Indra Putra ada rambut sket kan?ehehe..saja cakap.
Second half ni Kelantan ambil peluang untuk sumbat satu lagi gol..
3-0..thanks to Ahmad Badri...err yekan?
So kesimpulannya aku happy la malam tu..Siap je tengok game aku terus tido.
Letih bersorak kot,tahla..Sebek dah solat,kalo tak mau aku solat dalam mengantuk.
Aku dalam2 mamai ingat nak post la entry ni awal sket...tapi takleh lawan la
bila dah mengantuk tahap dewa ni.
Sebenarnya entry ni aku start tulis dari pukul 9 tadi lagi..
Tapi ada kawan kol..beselah kalo kawan lama kol...terhenti kejap..ehehe
Borak punya borak...nasib baik cerita lam pale aku ni tak hilang lagi.


Kat sini juga aku nak bercakap pasal ada kes kematian fans Kelantan
hari tu kan.Rasanya tak perlulah sape2 menuding jari lagi,sedangkan berita tv ape pun cakap dia
sesak nafas.Cuma selepas ni diharapkan tak ada lagi la isu2 yang terlampau,kalau nak main mercun pun tengok2 la.Lagipun nape la nak main mercun dalam stadium,kan ke pangai bebudak..Kalau
main gendang ke hape takpe la gak,takde orang sakit dengar gendang.
Paling2 pun bising je.Dan tak payah la baling botol minuman tu,nyusahkan pekerja2 kat situ je.
Kesian makcik cleaner tu taw.Letih dia...Kalau korang hangin ngan penyokong lain pun,
fikir lah bukan dia yang kena kutip.Makcik cleaner gak yang kena.sian kan.

siapa itu???

BLOGGERS