BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Followers

Wednesday, April 28, 2010

OH MY BLOG..IM SO SORRY + CERITA BARU

Assalamualaikum membuka bicara....
ahlan wasahlan minna
(hehe campuran APUN-Arab jePUN)

(Firstly,minta maaf my dearest blog,bukan la lama sangat pun aku tinggal kau kan?kau tak pandai blog walking sendiri ke?takpelah,aku dah jenguk kau neh,dah cuci2 sikit,siap letak pos baru lagi..InsyaAllah,kawan2 kita masuk la nanti..Kau tak marah kan,aku banyak kerja la my blog..Nanti bila dah ada masa yang sangat banyak aku kawan dengan kauuuuu je..oke???haaa...calit sikit...)



Aku rasa entry aku kali ini nak panjang2 la sikit. Kira balas dendam dengan letak all in one sekaligus,hehehe..First aku nak cerita kehilangan aku sebab....banyak sebabnya...errr ye betul sebab banyak sebab...
1.Aku tengah sibuk nak ambil lesen kereta...tua2 baru nak ambil lesen (yang ni kira aku kongsi statement dengan akak aku la...)
2.Akak aku tengah busy nak cari kerja,dia dah habis belajar...(aku sebagai adik mithali aku bagi la peluang kat dia,alih2 korang tau tak apa sangat yang busynya dia-buka FACEBOOK..ampeh)
---aku pun join la skali rebut2 internet nak buka FACEBOOK
3.Aku ada kerja yang lain sikit nak buat...hehehe...




Sebenarnya kali ni aku curi2 masa sikit nak post entry neh.okeh kita ke segmen kedua pula iaitu aku nak cakap sikit la pasal AF musim yang ke8 neh...Aku tahu aku memang lambat post entry pasal ni,tapi aku tulis juga.Bagi follower AF ni agaknya tak payah la aku bagitahu pasal AF dan siapa pelajar AF8 ni...ermm,aku ni nak kata follower pun tak tahu la because kalau aku tahu ada aku tengok,kalau tak ada,tak pula aku sibuk2 nak tengok..Okey aku tulis dan bagitahu juga barisan pelajar dan pengajar AF8...hehehe


(aku nak upload gambar dari comp tapi tak dapat...nape ea?)
Senarai Peserta Akademi Fantasia 8 :
1. Nadiawati Ainul Basir atau Ain, 23 tahun, Sabah 
2. Dayang Nor Anum Arjuna Aharun atau Anum, 19 tahun, Sabah
3. Erma Suhaimi atau Erma, 21 tahun, Sabah (kakak kepada Adira)
4. Siti Adira Suhaimi atau Adira, 19 tahun, Sabah (adik kepada Erma)
5. Zafarina Jamhari atau Farina, 28 tahun, Sarawak
6. Muhd Shahril Firdaus El atau Daus, 22 tahun, Sarawak
7. Nadia Emilia Roselan atau Nad, 21 tahun, Selangor
8. Muhammed Shahril Mohd Saleh Hussein atau Shah, 26 tahun, Selangor
9. Muhammad Alif Kadim atau Alif, 18 tahun, Kuala Lumpur
10. Ahmad Shahir Zawawi atau Shahir, 21 tahun, Perak
11. Emirza Awan Zulazrin Chew atau Iwan, 20 tahun, Negeri Sembilan
12. Muhd Firdaus Maulana Mohamed atau Maulana, 22 tahun, Johor
(yang colour merah maknanya dah tiada dalam akademi)

Tenaga Pengajar AF 8 :
Pengetua Akademi Fantasia Musim Ke-8(AF8)
Norman Abdul Halim
Tenaga Pengajar:
Siti Hajar (Guru Vokal Teknikal)
Linda Jasmine (Guru Tari)
Adnan Abu Hassan (Guru Vokal Persembahan)
Fatimah Abu Bakar (Kaunselor dan Guru Bahasa Inggeris)
Que Haidar (Jurulatih Drama)
Program AF8/Jadual Waktu :
Hos (Pengacara) Konsert Mingguan Akademi Fantasia Musim ke-8 (AF8)
Sarimah Ibrahim dan Jimmy Shanley
Tirai AF8 – 13 Mac 2010 pukul 9.00 malam di Astro Ria selama 90 minit
Hos: Sarimah/Shanley
Sebuah konsert pengenalan (prelude) yang memperkenalkan pelajar AF8
Diari AF8 (Isnin – Jumaat pukul 7.30 malam selama 30 minit bermula 15 Mac 2010), Hos: Jimmy Shanley. Diari AF memaparkan perkembangan pembelajaran pelajar-pelajar AF8 di bawah bimbingan tenaga—tenaga pengajar mereka dan juga rutin kehidupan seharian mereka sepanajang hari di akademi
Konsert AF8 – Setiap hari Sabtu pukul 9.00 malam selama 90 minit bermula 20 Mac 2010. Hos: Sarimah Ibrahim/Jimmy Shanley. Siaran Langsung Konsert AF menampikan persembahan pelajar-pelajar AF8 dalam usaha untuk kekal ke minggu seterusnya.
Debaran AF8 – Setiap hari Ahad pukul 9.00 malam selama 30 minit bermula – 21 Mac 2010. Hos: Sarimah Ibrahim. Debaran AF mengumumkan keputusan konsert mingguan.





Hah,antara semua neh aku paling minat NADIRAWAN...tu singkatan nama NAD,ADIRA,IWAN .Bagi aku diorang ada tarikan tersendiri la.Macam aku selalu cakap kalau aku minat ke,suka sesuatu memang aku tak tahu kenapa,sama la dengan yang ini pun..Agaknya inilah peranan diari AF kot,huehuehue...Macam kisah NAD dengan IWAN,tahla..bagi aku tak kisahlah diorang gf/bf ke atau bff....NAD dah keluar pun,hope she found her way out there.Time Pengetua Norman cakap tentang NAD,which he said NAD ni boleh berada dalam industri mungkin sebagai pelakon.Bagi aku la,NAD boleh juga menyanyi tapi kena polish sikit la,suara dia ada macam gaya seberang,sebenarnya kalau tahu macam mana nak menyanyi dengan betul mesti boleh,betulkan CIKGU SITI HAJAR....heheh..Iwan pula aku rasa ada  suara cam aura band boy...suara2 yang memang band boy la budak neh...Tapi aku suka dengar suara AIN,serius aku suka dengar,dia punya husky voice memang best di dengar.Aku ingat lagi,kata2 Pengetua untuk Adira yang cakap Adira leh pergi international,yes boleh tapi aku lagi rasa AIN pun boleh....she has a really good voice,husky,pastu cam sedap didengar..Kalau bantai lagu Mariah Carey ke,Kelly Clarkson ke best dengar ni..She got talent...bagi aku la..Aku suka la suara macam AIN ni,pastu Marsha,Idayu...diorang ada tone tersendiri.Pastu Mawi,time dia kat AF3 dulu...lunak je dengar.Sekarang aku dengar dia punya tone suara,entahla..Tapi lagu Ada Untukmu dengan al-Jannah aku suka dengar.

edit sket:maap awek Iwan en3 atas..no big deal yeah?




Okeh,segmen ketiga....SUPERNATURAL...hurmmm tak pernah dengar???Suka hati korang lah,tapi bagi yang pernah dengar,fans,follower or apa-apa sahajalah.....SUPERNATURAL dah masuk season kelima dah episode ke 19 dah.Urm aku belum lagi tengok yang episode last ni...Siapa hero?hah tengok balik entry ini,dalam tu ada gambar hero2nya di samping aku mengarut dalam entry tu...Well,maybe ada yang cakap entah apa2 lah tengok cerita mengarut macam neh,FYI,aku suka tengok cerita ni pasal menggambarkan keutuhan pertalian adik-beradik...Walau macam mana teruk pun adik/abang dia,diorang tetap bersama and rely on each other...Serious aku addicted dengan series ni..FYI lagi sekali,seluruh adik-beradik aku tengok series neh,belum campur sepupu2 sedara mara aku lagi..huehuehue....(DR.HOUSE,GREY ANATOMY,CSI SERIES,tak ada yang baru ke ea??asyik ulang2 je)





Segmen ketiga....kartunnnnnn...hehehe...Sape suka tengok kartun kat sini??cepat goyang montot sambil lompat2...  http://www.emocutez.com   http://www.emocutez.com(sangat berkesan terhadap kanak2)..Aku tahla nape minat sangat tengok kartun...hahahahha,giler suka aku tengok POCOYOsumel tol..Kartun lain??eishh mesti aku tengok gak...wakakakak(takde nak malunya aku ngaku,bangga neh  http://www.emocutez.com )..TEEN TITANS,DORAEMON,PUCCA...aku rasa yang tu saja aku tengok..Janganlah korang gelak pula kat minat aku neh....mueheheh...





Hah turun lagi ke segmen keempat mari bercerita pasal pembuangan bayi pula...Aku pun sebenarnya tak tau nak upkan topik semasa yang mana,tapi topik buang bayi ini aku rasa yang paling patut la aku up..hissshhhh,tak paham aku.Kenapalah boleh jadi kegiatan macam ni.Diorang tak tahu ke betapa ramainya yang mengimpikan nak anak,senang2 je buang anak..Kalau buang depan rumah orang ke,dekat rumah kebajikan ke,Alhamdulillah lagi lah...maksudnya dia masih ada hati perut,tapi kalau dah sanggup tinggalkan dalam tong sampah,dalam longkang..MasyaAllah...tapi itu antara dia dengan Allah,aku tak boleh nak cakap apa2..Tapi bila difikirkan,Astaghfirullah hal azim....kenapa sampai macam tu sekali?Bila aku tengok dalam news,dalam paper...mengucap panjang je aku...Aku betul2 minta agar dijauhkanlah aku dengan keadaan sebegitu..Tak sanggup untuk menganiaya insan sekecil itu..Pernah tak baca news pasal janin,bayi kena gonggong dek anjing??Luluh hati aku baca,apatah lagi bila tengok dalam berita..daging yang sikit tu hancur   http://www.emocutez.com...haiiiiiiiiiiiiiihh...dunia akhir zaman..Maaf aku pohon jika agak keterlaluan segmen keempat aku ,ni cuma luahan hati aku,aku pun bukanlah insan yang mulia nak menghina perbuatan orang lani,tetapi aku cuma mahu berkongsi sedikit rasa.. http://www.emocutez.com






Mari ikut aku masuk segmen kelima...ah,dah taknak??ermm jom la..best ni...hehehe..okeh,siapa ada mak?ibu?amma?ummi?okasan?mummy?hurmmm korang sayang tak?bagusss....meh nak bagi cekelat sebab korang sangat baik neh..Sekarang ni kita dah nak penghujung bulan April kan,maybe ada dalam kalangan korang yang menyambut April Fool ke hape..adik aku pun buat,ampeh tol...Aku dah menyisihkan benda2 tak berfaedah macam ini,tak elok..Okeh,berbalik kepada topik asal,dah hujung bulan April maksudnya tak lama lagi nak masuk bulan May..Cuba fikir apa ada dalam bulan May?Kalau aku banyak lah,birthday kakak aku,birthday mak aku...semua dalam bulan May... http://www.emocutez.com  dannnnn Hari Ibu pun dalam bulan May.Ya Hari Ibu tak semestinya sambut sehari saja,tapi hari itulah kita biarkan dia merasa kasih sayang sepenuhnya daripada anak-anak diorang..betul tak???Korang dah ada plan apa2 ke untuk Hari Ibu??
http://www.emocutez.com

p/s=ruangan berkomen2 tidak lagi memerlukan approval...sesiapa yang nak mengomen di entry lama sila beritahu di shoutmix ye agar dapat dikesan....trimas..


Sunday, April 11, 2010

BERANSUR SEKEJAP

Assalamualaikum wbt....


Pasal gengblogger,aku tak paham la cemane...tambah2 susahnya aku nak bukak page tu...juling mata aku menunggu...takpela,ada rezeki dapat gak aku buat nanti...Kat sini aku nak mengucapkan terima kasih kat kawan2 blogger yang sudi berkawan dengan aku,sudi masuk blog neh...papehal sorry kalau ada yang aku ni tak elok ke apa...thanx

(ko pes kawan blogger aku..thanx..kemsalam dakGedik sumel ea)
(aku pun lupa cemane aku kenal dia,but she's a good friend..beb thanx ye 4 everything..apa2 salah maafkan aku ea..)
(yang ni aku kenal sebab aku jumpa lam blog dakNgada gak..diala yang ajar aku cara nak buat nuffnang..hehe..mekaseh)
(kakAZZ aku kenal time aku gi blog MatDehe..engat dia neh ore ganu..hahaha..sonok sembang ngan kakAZZ...banyak ilmu..muah dia)
(hah jumpa ela neh time cet2 kat blog pesal..hahaha..punyala lama nak kenal,keh3)
(blog nami cute...sekejap je aku sempat ke blog dia..hehehe...nak wat cemane,asal aku start syok berblogging streamix mesti nak nayakan aku...siott)
(ni kawan blogger paling kecik...cute taw blog dia,kalerpul)
seme follower aku mekaseh follow
NurAdawiyah
(kawan blogger baru aku)

Wednesday, April 7, 2010

MODERATORS @15 YANG AKU KENAL III

Assalamualaikum wbt...

Pertama sekali aku nak meminta maaf kepada moderators yang aku bakal bercerita ini... Harap diorang tak marah aku menulis sedikit kisah diorang sebagai entry baru aku ini...hehe..Erm,first sekali TAHNIAH buat PESAL&CHIREO,NURBAI, dan cEm cayang...


   TAHNIAH buat PESAL dan CHIREO kerana sudah berjaya disatukan...(aku rasa gambar tak perlu la sebab korang boleh skod sendiri kat blog PESAL ).. Serious aku cakap...lawaaaaaa dow Chireo.. Kehenseman abe Pesal pun terserlah..ekekeke... Try tengok gambar diorang kalau tak percaya..kan3.. TAHNIAH once again... semoga cepat2 la dapat Ahmad Karimi ye Pesal..huhuhuhu...

  nurBAI....TAHNIAH coz juga berjaya menamatkan zaman anak daranya..hehehe... Aku dapat tengok gambar Bai neh...ni sorang lagi yang aku rasa takleh ke kalau tak lawa hah!!hehehe... Tetiba aku lak teringin nak tukar muka aku ngan dia time tu..hahaha...Ayu,sopan dan lawa..tu je aku boleh cakap..Kalau nak cakap pasal baju kahwin,aku berkenan tengok yang Chireo..lawa baju tu..memang kena la dengan si pemakainya..Baju Bai pun lawa,tapi maybe bukan citarasa aku kot..hehehe...(wei chekleen..ko engat free ke pakai baju tu hah!!...hambek kau).. TAHNIAH Puan Bai..harap Gojeng tidak merana :p..ase dia dah tukar nick kan??(Gojeng jangan marah kerana mempopularkan nama kau kat sini)

  cEmmm cayanggg..hehehe..Puan cEm neh sah2 semua dah tahu yang dia bakal bergelar ibu...bulan 7 nanti insyaAllah,bolehlah dia berehat...Mesti sumelllll sangat anak dia kan...hik3..(gediknya aku gelak)..cEm..nak pok2 pewot..leh tak??Hari tu cEm tunjuk gambar dia,sumell je aku tengok ngan pewot besar dia..keh3..aku pun tetiba ase nak ada baby gak..hahaha...cEmmm take care ye...

  Seterusnya aku nak berterima kasih dekat TunBear ngan Adjust kerana telah berkomen-komen kat blog aku...Tak sangka lak aku mods2 otai masuk blog aku...(jap2 nak sengih neh)..Eh lupa lak...cikZura pun ada..mekasehhh banyak2...

  Lastly,aku nak letak nama-nama moderators yang bernick baru kat @15...Otai ke baru aku tak tahu la..hehehe...

Abg_Ramos=boleh dikatakan sebagai maskot @15,ala-ala macam MP,Ghimau dulu la kot..Siapakah Abg_Ramos???(Kenapa pelik sangat nick neh??)

cik_NPU,Ginc0o,HalimahJ,cikCILI,missZAZA,Remy,LaCostra,SYEA,exMODMOK,

(dulu aku lupa sebut nama dJeket..tapi takpela aku dah sebut KetFire...hehehe)

p/s=maaf kepada rakan2 semua,aku tak dapat nak blog walking pasal intenet kadang lemmm..kalau dapat masuk pun takleh komen apa....

Sunday, April 4, 2010

AL-FATIHAH ABG DIN BERAMBOI

Talented,pure jokes,sweet and funny smile,muka yang cute,crazy words,di senangi ramai...itulah Allahyarham Mior Ahmad Fuad Mior Badri aka Din Beramboi..Ah Ha,Spontan,geletek,Radio Era...banyak lagi...suara Abg Din memang dinantikan oleh semua peminatnya..Sekali dia berceloteh, boleh putus urat gelak pendengar..mimik mukanya yang bersahaja ketika berlawak sememangnya sangat istimewa...tak perlu bersuara,mukanya sahaja mampu bercerita...Namun,semuanya sudah tinggal kenangan,Dia...Din Beramboi kini sudah menyahut panggilan Ilahi..Sememangnya Allah lebih menyayangi Abg Din lebih dari kita semua..Tiada kata mampu dilafazkan oleh semua yang mengenali beliau..TERKEJUT!!!He's one in a million...Walaupun hanya kenangan yang tinggal,namun ABG DIN BERAMBOI kekal dalam ingatan semua yang mengenalinya..

Semoga Allah swt mencucuri rahmat ke atas Allahyarham Abg Din dan moga dia di tempatkan di kalangan orang-orang yang beriman





Din Beramboi laid to rest

2010/04/02

KUALA LUMPUR: Popular comedian Din Beramboi, 43, was buried at Taman Ehsan Muslim cemetery in Kepong before Friday prayers today.



Din Beramboi or Mior Ahmad Fuad Mior Badri died of haemorrhagic dengue fever at the Intensive Care Unit (ICU) of Selayang Hospital at 12.30am today.

Din Beramboi leaves wife Suhaini Che Man, 42, and three children, Nil Aina Adibah, 18, Mior Ahmad Shafiq, 16, and Nirain,6.

His sister Rozana, 39, said all family members except his father Mior Badri who has a heart ailment, were at his bedside.

"He passed away peacefully with a dash of smile on his face," she told Bernama at Selayang Hospital today.

About 2,000 people paid their last respects to him at his mother-in-law's house in Taman Ehsan before it was taken to Masjid Al-Fa'izin, Taman Desa Jaya, Kepong for prayers.

Fellow artistes present include his Radio Era co-presenter Aznil Nawawi, Aziz M. Osman, Bob Lokman, Afdlin Shauki, Sharifah Shahirah and husband Ijoi, Fizo Omar, Astro executive director Zaini Amirullah and Media Prima Berhad chief executive officer Datuk Seri Farid Ridzuan.

Zaini described Din Beramboi's death as a big loss to entertainment adding Astro will show a special programme on the comedian tonight.

"As a sign of mourning, we will not show programmes featuring him for three days," he said.

Farid said Din Beramboi had the ablity to entertain people even in times of sorrow.

"He was well liked and was always concerned with problems faced by friends," said Farid who knew Din Beramboi since 1993. -- BERNAMA









Comedian Din Beramboi dies


KUALA LUMPUR: Popular comedian Din Beramboi (pic), 43, died of haemorrhagic dengue fever at the Intensive Care Unit (ICU) of the Selayang Hospital at 12.30am Friday.
Din Beramboi who was in critical condition died after his liver and kidneys failed.
Born Mior Ahmad Fuad Mior Badri, Din Beramboi is also a popular radio presenter.
His sister Rozana, 39, said all family members except his father Mior Badri who has a heart ailment, were at his bedside.
“He passed away peacefully with a dash of smile on his face,” she told Bernama at Selayang Hospital.
Din Beramboi leaves wife Suhaini Che Man and three children aged 18, 16 and six.
He was admitted to the Intensive Care Unit (ICU) of Selayang Hospital on Tuesday of haemorrhagic dengue fever.
Din Beramboi and popular presenter Aznil Nawawi entertained Radio Era listeners on the morning show ‘Riuh Pagi Era.’
His remains will be buried at Taman Ehsan Muslim cemetery in Kepong before Friday prayers. -- Bernama


Kenangan

OH ALONG BUKIT BERUNTUNG




BERBALAS PANTUN






MEMINANG

siapa itu???

BLOGGERS