BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Followers

Sunday, May 30, 2010

NASIHATKU BUATMU


           (APA YANG PALING DEKAT, JAUH, BESAR, BERAT, RINGAN DAN TAJAM)


           Suatu hari, seorang guru berkumpul dengan anak-anak muridnya tentang beberapa perkara. Guru itu menanyakan soalan yang pertama, “Apakah yang paling dekat dengan diri kita di dunia ini?” Maka ramai yang menjawab guru, sahabat, ibu, bapa. Guru utu menjawab semua jawapan itu benar. Tetapi yang paling dekat dengan diri kita adalah MATI. Sememangnya itu janji Allah s.w.t bahawa setiap yang bernyawa pasti akan mati.
            Lalu guru itu meneruskan pertanyaannya  kedua, “Apa yang apa paling jauh dari diri kita di dunia ini?” murid-muridnya menjawab bulan, bintang, matahari, Negara China,bintang. Lalu guru itu menjelaskan bahawa semua jawapan yang mereka berikan itu adalah benar. Tetapi yang paling benar adalah MASA LALU. Walau dengan apa cara sekalipun  kita tidak akan dapat kembali ke masa lalu. Oleh sebab itu kita harus menjaga hari ini dan hari-hari yang akan dating dengan perbuatan yang sesuai dengan ajaran agama.
            Lalu guru itu meneruskan dengan pertanyaan yang ketiga, “Apakah yang paling besar di dunia ini?”. Murid-muridnya menjawab gunug, bumi dan matahari. Semua jawapan itu benar kata guru itu. Tetapi yang paling besar dari yang ada di dunia ini adalah NAFSU. Maka kita harus berhati-hati dengan nafsu kita, jangan sampai nafsu kita membawa kita ke neraka.
            Pertanyaan  keempat adalah guru itu berikan adalah, “Apakah yang paling berat di dunia ini?” Ada yang menjawab besi, gajah, kereta, kapal terbang. Semua jawapan itu adalah benar, kata guru itu. Akan tetapi yang paling berat adalah MEMEGANG AMANAH. Tumbuh-tumbuhan, binatang, gunung dan malaikat semua tidak mampu ketika Allah s.w.t meminta mereka untuk menjadi khalifah (pemimpin) di dunia ini. Akan tetapi manusia dengan sombongnya menyanggupi permintaan Allah s.w.t, sehinggakan ramai manusia masuk ke neraka kerana tidak dapat memegang amanahnya.
            Pertanyaan yang kelima adalah, “Apakah yang paling ringan di dunia ini?”. Ada yang menjawab kapas, angin, debu dan daun-daun. Semuanya benar, kata guru itu tetapi yang paling ringan di dunia ini adalah meninggalkan solat. Gara-gara pekerjaan kita meninggalkan  solat, gara-gara bermesyuarat kita meninggalkan solat.
            Pertanyaan keenam dan merupan yang terakhir daripada guru itu kepada murid-murinya adalah, “Apakah yang paling tajam di dunia ini?” semua murid-muridnya menjawab serentak, pedang. Jawapan itu benar kata guru itu, tetapi yang paling tajam adalah LIDAH MANUSIA. Ini kerana melaui lidah, manusia selalunya menyakiti dan melukai perasaan saudaranya sendiri.
            Sedarlah adik-adikku, setiap yang kaburukan dan sifat mazmumah yang sering kita remehkan, marilah kita sama-sama perbaiki. Renung-renunglah nasihatku ini_Cikgu CHEKLEEN

Thursday, May 27, 2010

TITIPAN HATI ;p

SAJAK UNTUK SESEORANG

Embun pun takkan mampu
Menyubur sekuntum bunga yang layu
Pada musim luruh
Yang dulunya mekar di sinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur
Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama semakin rekah
Menimbulkan tanya apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan

Tapi satu pintaku
please répondez s’il vous plaît
Berikan aku peluang untuk buktikan padamu
KAU VIP DI HATIKU
Katakan kenapa kau buat malam ku sukar untuk tidur
Menanti esok tiba untuk berjumpa
Setabah mana hati akhirnya pasti mengalah

Kali pertama melihat hati sudah rasa terpikat
Ku berkhayalan...kita berdua jatuh cinta
Kau milikku dan ku kau punya
TETAPI di dalam realiti belum pasti
Ku rasa dikau melengkap segala kekurangan
 Ku cuba tepis perasaan tapi hati menuntut
Apakah sudah masuk musim cinta?

(walaupun sajak neh nampak macam tak kena je,tapi best je aku ase..hehe)

Sunday, May 23, 2010

MENUJU PUNCAK AF8 SUDAH BERAKHIR

Assalamualaikum manusia sekalian..

        Alhamdulillah semua sudah selesai..malam tadi merupakan malam last konsert AKADEMI FANTASIA musim ke-8 dan ini bermakna berakhirlah kehidupan mereka semua sebagai pelajar di akademi. Sekaligus keputusan siapakah JUARA di hati peminat2 AF8 terjawab...
KEPUTUSAN :
1.AHMAD SHAHIR ZAWAWI (SHAHIR)-JUARA
2.SITI ADIRA SUHAIMI (ADIRA)-NAIB JUARA
3.MUHD SHAHRIL FIRDAUS (DAUS)
4.MUHD FIRDAUS MAULANA MOHAMED (MAULANA)
5.EMIRZA AZWAN ZULAZRIN CHEW (IWAN)

        Peratus undian tak dapat lak disertakan pasal aku pun tak tahu.Cuma yang aku nak bangkitkan sikit,RUMAH DAH SIAP PAHAT MASIH LAGI DUK BUNYI kung kang kung kang.Sudah takdir SHAHIR jadi JUARA AF8,so kita semua kena terima lah,dah rezeki dia.Kita kena fikir dari segi logik,hakikat asalnya,IWAN dilihat sebagai juara pada permulaan game,tapi dia tersilap langkah.Pelik kan,tiba2 muncul wira baru di mata para pengundi..Rezeki neh,kalo Allah nak bagi,hah macam tu je.Sangat2 TAHNIAH buat SHAHIR.Harap dia pandai menjaga diri,jangan leka dan tabah mengharungi kehidupan sebenar di luar.Hakikat sebenar tak sama macam yang difikirkan,hari neh kita di sanjung esok lusa kita dikecam.Orang sibuk bergebang kata pelajar RECYCLE tak patut menang.hrmmm kan ke recycle neh elok dan digalakkan oleh kerajaan,dunia?So,no point la recycle ke tak recycle janji ada bakat,peluang,rezeki.TAHNIAH juga kepada semua FINALIS lain.Hakikatnya semua hebat,semua ada pengikut tersendiri,semua ada rezeki sendiri dan gunalah sebaik2nya.Dan lagi best Pengetua diorang takkan mengabaikan diorang semua..pehhh hebat.Tu la orang cakap,UNTUNG SABUT TIMBUL UNTUNG BATU TENGGELAM..diorang semua neh insyaALLAH berjaya la dalam dunia hiburan neh,tak menyanyi,berlakon..untunggggggg badan..hahaha(jelez aku taw)






AKADEMI FANTASIA 8

1. Nadiawati Ainul Basir atau Ain, 23 tahun, Sabah 
2. Dayang Nor Anum Arjuna Aharun atau Anum, 19 tahun, Sabah
3. Erma Suhaimi atau Erma, 21 tahun, Sabah (kakak kepada Adira)
4. Siti Adira Suhaimi atau Adira, 19 tahun, Sabah (adik kepada Erma)
5. Zafarina Jamhari atau Farina, 28 tahun, Sarawak
6. Muhd Shahril Firdaus El atau Daus, 22 tahun, Sarawak
7. Nadia Emilia Roselan atau Nad, 21 tahun, Selangor
8. Muhammed Shahril Mohd Saleh Hussein atau Shah, 26 tahun, Selangor
9. Muhammad Alif Kadim atau Alif, 18 tahun, Kuala Lumpur
10. Ahmad Shahir Zawawi atau Shahir, 21 tahun, Perak
11. Emirza Awan Zulazrin Chew atau Iwan, 20 tahun, Negeri Sembilan
12. Muhd Firdaus Maulana Mohamed atau Maulana, 22 tahun, Johor


Tenaga Pengajar AF 8 :
Pengetua Akademi Fantasia Musim Ke-8(AF8)
Norman Abdul Halim
Tenaga Pengajar:
Siti Hajar (Guru Vokal Teknikal)
Linda Jasmine (Guru Tari)
Adnan Abu Hassan (Guru Vokal Persembahan)
Fatimah Abu Bakar (Kaunselor dan Guru Bahasa Inggeris)
Que Haidar (Jurulatih Drama)
Hos (Pengacara) Konsert Mingguan Akademi Fantasia Musim ke-8 (AF8)
Sarimah Ibrahim dan Jimmy Shanley 


LIRIK LAGU KEBAHAGIAN DALAM PERPISAHAN – SHAHIR AF8

Tak perlu ucapkan sepatah kata
Kerana lantang terbaca dari muka
Kau dan aku sudah tiada keserasian di jiwa
Mungkin magisnya sudah hilang
Tak perlulah kita mencuba lagi
Betulkan kesilapan perhubungan ini
Bila setiap perbincangan menjadi perbalahan
Manakah agaknya cinta kasih?
Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar disinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur
Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama semakin rekah
Menimbulkan tanya apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan
Tiap titis airmata kau tangiskan
Ku dah cukup menampung selautan
Begitu lama ku pendam tapi hanya berdiam
Kerana cuba menafi realiti
Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar disinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur
Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama semakin rekah
Menimbulkan tanya apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan

Kebahagiaan Dalam Perpisahan - Shahir AF8.mp3

Adira - Ku Ada Kamu Lirik
Di kala ku kehilangan
Di dalam kegelapan
Kau suluhkan sinar petunjuk
Di kala ku kesedihan
Kau ukirkan senyuman
Dengan penuh sabar memujuk
Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh
Seandainya hari esok runtuhnya langit dijunjung
Tabahlah menjunjung bersamaku
Seandainya hari esok dunia dilanda gelora
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu
Di kala aku tak pasti
Kau tampil dengan berani
Membimbing agar lebih yakin
Dan bila hidup penuh soalan
Kau berikan jawapan
Melengkap semua kekurangan
Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh
Tidak mungkin diri ini mampu hidup tanpa doronganmu

Adira - Ku Ada Kamu.mp3

Lagu: Edry Abd Halim (KRU Publishing)
Lirik: Edry Abd Halim (KRU Publishing)



Lirik Lagu Daus AF8 - Kenapa

Tubuhku menggeletar…
Di hati rasa berdebar
Apabila kau muncul menjelma di depan mata
Aku ketandusan kata kerana lidah rasa kelu
Ku cuba tepis perasaan tapi hati menuntut
Apakah sudah masuk musim cinta?

Katakan kenapa kau buat malamku sukar untuk tidur
Menanti esok tiba untuk berjumpa
Katakan kenapa kau buat siangku asyik mengelamun
Kepingin untuk bersama denganmu
Katakan kenapa?

Ku jatuh hati padamu…
Mataku tidak lekang tak jemu-jemu memandang
Bak kata mereka ‘Yang terbaik dari ladang’
Memberikan perasaan teruja yang menggoda jiwa
Setabah mana hati akhirnya pasti mengalah
Apakah sudah masuk musim cinta?

Katakan kenapa kau buat malamku sukar untuk tidur
Menanti esok tiba untuk berjumpa
Katakan kenapa kau buat siangku asyik mengelamun
Kepingin untuk bersama denganmu
Katakan kenapa? (ulang)

Kepingin untuk bersama denganmu
Katakan kenapa?

Daus AF8-Kenapa[studio_version].mp3


Maulana - RSVP Lirik
Kali pertama ku melihat hati sudah rasa terpikat
Bila kau membalas senyuman
Ku berkhayalan…
Kita berdua jatuh cinta
Kau milikku dan ku kau punya
Tapi di dalam realiti belum pasti
Ku pinta kau répondez s’il vous plaît
Jangan biar ku fikir ku bertepuk sebelah tangan
Ku rayu kau répondez s’il vous plaît
Agar dapat berakhir angan yang mengganggu fikiran
Dah tak mampu berselindung lagi
Cinta yang lahir dalam hati
Aku tahu kau juga mahu tetapi malu
Andainya benar katakanlah agar dapat mengorak langkah
Bila ku ketuk pintu hatimu
Izinku masuk
Luahkanlah ku perlu tahu
Luahkanlah isi hatimu

Maulana AF8-RSVP[studio_version].mp3

Lagu: Edry Abd Halim (KRU Publishing)
Lirik: Edry Abd Halim (KRU Publishing)


LIRIK LAGU V.I.P – IWAN AF8

Kau takkan percaya apa yang ku dengar
Khabarnya kau dah kecewa
Dengan diri ku yang tak luangkan masa
masa bercengkerama bersama mu
Oh kasih kau perlu tahu
Tiada yang penting selain cinta mu oh sayang
Tiada yang ku sanjung hanya diri mu seorang
Berikan aku peluang
Untuk buktikan padamu
Kau VIP hatiku
Mungkin ku tak arif memahamkan cinta
Ku sangka kau bisa faham
Ku sedar cara ku tidak cukup mesra
Masa bercengkerama bersama mu
Oh kasih kau perlu tahu
Tiada yang penting selain cinta mu oh sayang
Tiada yang ku sanjung hanya diri mu seorang
Berikan aku peluang
Untuk buktikan padamu
Kau VIP hatiku 2x
Walau tidak bersama engkau selalu di hatiku 3x
Kasih kau perlu tahu
Tiada yang penting selain cinta mu oh sayang
Tiada yang ku sanjung hanya diri mu seorang
Berikan aku peluang
Untuk buktikan padamu
Kau VIP hatiku 2x

Iwan AF8 - VIP.mp3

Monday, May 17, 2010

SELAMAT HARI LAHIR UMI-17MEI

SELAMAT HARI LAHIR UMI DEAR
I LOVE YOU SO MUCH


WORDS,EXPRESSION,I DO NOT KNOW HOW TO USE THEM IN FRONT OF YOU BUT MY HEART ONLY KNOW HOW TO LOVE YOU.
ALL THE THINGS YOU'VE DONE TO ME ALWAYS BEAR IN MY MIND
I'VE BEEN A GROWN UP GIRL NOW BUT MY HEART STILL THE SAME
I JUST DO NOT KNOW WHAT TO DO,BUT I JUST PRAY TO ALLAH FOR YOUR HEALTH AND FOR US TO BECOME LIKE THE OLD DAYS
IM IN THE MIDDLE OF MY COMPLICATED LIFE,BUT YOU STILL UNDERSTAND ME
THE LOVE IS YOU AND THE BEGGAR IS ME
ILYSM UMI



HAPPY BELATED BIRTHDAY KAK LONG-13MEI
SORRY LAMBAT WISH KAT SINI,BUT I DID SEND A BIRTHDAY MESSAGE TO YOUR PHONE

ILYSM
THANX A LOT FOR EVERYTHING
 

Sunday, May 16, 2010

coret2

Assalamualaikum wbt

SELAMAT HARI GURU BUAT SEMUA GURU2 YANG PERNAH MENGAJAR AKU..
SEMOGA SEHAT HANDAKNYA SEMUA GURU2 TERSAYANG AKU..

=TERMASUK JUGA CIKGU MENGAJAR KERETA AKU YANG SGT SABAR..hehe

>>ucapan pendek dan ringkas dari aku untuk semua guru2 aku,SKTU,SMKK,tempat blajar kereta...


oke second...goodbye to yu my jungang...SEMOGA BERBAHAGIA BERSAMA INSAN TERSAYANG lebiuss..next year aku in cetrum lagi,insyaAllah(tahun ni kalo ada retis ensem cet aku singgah2 jap..)

tata JJ



review lagenda budak setan(adaptasi novel Ahadiat Akashah)

Lagenda Budak Setan (2010) - Movie

Lagenda Budak Setan
Release Date: 3rd June 2010
Language: Malay
Genre: Drama
Starring: Nur Fazura, Raja Farah, Farid Kamil, Que Haidar, Lisa Surihani
[full cast]
Directed by: Sharad Sharan
Local Distributor: Astro Entertainment Sdn Bhd
User Reviews: Write Review
Users:
(1 rating)

  • Main Page
  • Showtimes
  • Cast & Crew
  • Production Photos
  • Premiere Photos
  • User Reviews
  • Cinema Online's Review

Movie Plot


Kasyah (Farid Kamil) is a troublemaker in high school but things change when he meets Ayu (Lisa Surihani) and she accepts him. However, Kasyah has to go to a village to complete his thesis which forces him to part with Ayu. She then meets her ex-lover Azmi (Que Haidar) who pursues her.






happy belated besdei kakAZZ(15May)hehe...muahxx

Menuju Puncak

Assalamualaikum...



Boleh aku cerita pasal AF8 sket?Skang dah minggu ke-9,macam2 dah jadi dan ada pulak AFMASUK atas permintaan ramai.Kita semua tahu malam esok bakal menyaksikan seorang lagi pelajar keluar.AFMASUK semua dah tahu,SHAHIR atau Muhammad Shahir Zawawi telah di AFMASUK kerana telah mendapat undian tertinggi(pehh skang dah skema ayat aku...)Konsert malam tadi bagi aku agak menunjukkan kesungguhan peserta2/pelajar2 AF8.Mungkin mereka mula merasakan saingan dengan kehadiran Shahir Zawawi..(adeh cemane aku tetiba skema je neh????)Bagi sesape yang tengok konsert tadi,mesti dah ada pilihan sendiri punya.Bagi aku Shahir,Iwan memang aku sentiasa sokong..hehe

dan aku suka suara Ain..betul apa yang Adlin cakap.First song aku macam feel la,tapi second song dia macam dah lain.Maybe dia tecungap sket..in order nak kena amek gitar...pastu face crowded,pastu kena main ngan ruang..tapi,why not dia just stand still dan perform lagu Falling For You..peh,ko bantai maen gitar,pastu maintan je atas pentas,wat feeling2 ket..kompem memukau Ain..suara tu penting dik..


Iwan lak best dapat betul2 dengar his true voice tanpa suara yg menyakitkan cam dedolu..best gak..Adibah said suara Iwan common,memang la tapi aku harap dia leh go on.Cari style dik,buat band pun boleh..loncat2 sambil nyanyi..eh loncat2 neh Daus la..Okelah,senang cakap kalau Dafi leh stay dalam dunia seni,Iwan confirm bolehhh!!!Usaha tu penting,polish lagi biar lagi feel nyanyi tu...(teringat lagi time dia nyanyi lagu Haven't Met You Yet..bestttt..tambah lagu fav jap)..


Daussss..hahaha budak kecik aku panggil..saiz dia cam kecik sangat,tengok rupa pun aku taw dia neh naive..kalo korang ada tengo diari yang Iwan mintak maaf ngan Daus sal dia,Mau,Shahir kantoikan Daus..wahahaha...nakal tol dorang..tapi bila dia perform macam last week ngan this week,lompat2,loncat2,rapping2,jerit2,terlopong gak aku dalam gelak2..hehehe...siyes aku gelak tapi aku suka tol style dia..takde la hebat tp tang menghibur tu aku bagi 110% la.. ;D..soaku paham nape orang undi dia..hahaha..DAUS THE GIMMICK..(betul ke eja gimik neh)


Maulana aku rasa persembahan dia ALLTHE SAME..mintak maaf kat peminat MAU,okey tone dia oke,nyanyi tak teruk pun,tapi cemane eh nak cakap..macam dah takde kuasa...tadi dia perform macam dia cuba nak all out,aku paha,tapi aku rasa macam tengok konsert yg dulu..nape eh?ke aku dah memory stuck..bagi aku persembahan dia oke,tapi dengan kadar dia yg salu oke je dari orang lain selalunya,patut dia kali ni pun lagi baik la,takpun biar ada sumting new


SHHHH.....SHHHAA.jap2 nak sebut betul2 neh,SHAHIR...oke da betul dah..TAHNIAH SANGAT kat Shahir coz dapat diterima balik kat AF8.mekaseh banyak2 gak kat Adlin coz cakap Selamat datang kat Shahir sempena ke Final(lelebih lak aku..kah3)..harap2 dia kekal..takut aku engat esok ada debaran...FANS SHAHIRRR>>kamonnnnn...


FANS IWANNN AFUNDI gak..takut aku kalo 2 org neh out..heheh..
cara2 nak AFUNDI..type AFUNDI 10 SHAHIR dan AFUNDI 10 IWAN send ke 32999..
kalu nak lagi berkesan send sebanyak 100 kali..lagi banyak lagi bagus..ingat ye,AFUNDI 10 SHAHIR..


ADIRA...maaf aku terlepas si Adira neh perform tadi..tapi tgk diari aku ase dia tak dapat bawak lagu DUA..Kalau lagu2 KRU neh korang kena struggle la,aku minat lagu2 KRU neh..membesar dengan lagu2 dorang je..so tolongla bawak dengan elok


(boleh tak iwan ngan shahir lak nyanyi lagu2 KRU??iskkk..IWAN-APA SAJA,SHAHIR-SAYANG..owhhh mesti best..kih3)oke2 dah...ni senarai yang masih bertahan dalam AF setakat ini..


1. Nadiawati Ainul Basir atau Ain, 23 tahun, Sabah (AIN)
2. Siti Adira Suhaimi atau Adira, 19 tahun, Sabah (adik kepada Erma)-(ADIRA)
3. Muhd Shahril Firdaus El atau Daus, 22 tahun, Sarawak(DAUS)
4. Ahmad Shahir Zawawi atau Shahir, 21 tahun, Perak(SHAHIR)
5. Emirza Awan Zulazrin Chew atau Iwan, 20 tahun, Negeri Sembilan(IWAN)
6. Muhd Firdaus Maulana Mohamed atau Maulana, 22 tahun, Johor(MAULANA)


sekarang pelajar yg aku menat ialah SHADAWAN..keh3-SHAHIR


selingan:terima kaseh banyak buat adik zaza,emanz,kakAZZ yang sudi meninggalkan jejak kat shoutmix..thanx..(lama x sebut tinggal jejak..keh3)

Sunday, May 9, 2010



          Assalamualaikum...(peace be upon you-selamat sejahtera ke atas kamu)

HAPPY MOTHER'S DAY especially to my dearest Umi

no one can tell about her love towards her children.
it's the love that makes her children to become women and men nowadays.
there's nothing can be tell about her because MOM is always THE BEST

HAPPY MOTHER'S DAY UMI
PUAN NORHAYATI BT MUHAMMAD NOR

get well soon
take care
ilysm





post lambat sedikit kerana internet berona ;p

Friday, May 7, 2010

MENCARI AKU



Sekadar merenung kejauhan
Aku semakin jauh melangkah malam
Gelap yang sukar ku ertikan
Past-sesuatu yang tak mungkin aku ulangi
Future-sesuatu yang aku TAK PASTI
yang aku tahu aku menjalani-Present
Walau aku sedih
Walau aku marah
Walau aku merintih
Hidupku adalah sekarang
bukan dahulu
bukan kelmarin
Mencari Aku
Entah di mana aku tak pasti
Mungkin Aku hilang dalam sendu
Mungkin Aku hilang dalam tangis
dalam sedih
dalam sayu

SATU PENGKHIANATAN
entah mengapa aku sentiasa
menggamit rasa ini
Mungkin aku ALPA
Mungkin aku SILAP

JANGAN!!JANGAN!!
Tapi aku lakukan
BUKAN!!BUKAN!!
Tapi aku buat
Aku fikir aku JUARA
Tapi aku salah
Aku masih DI BAWAH

Aku KELIRU
YA
AKU KELIRU
Entah
Mengapa
Kalau

Aku maafkan segalanya
dan
Maafkan aku atas segalanya
Aku lemah
Aku tak pasti
Aku keliru
Aku mengikut gerak hati
Sukar memaafkan
itu salahku
kuulang semua
Aku maafkan segalanya
dan 
Maafkan aku atas segalanya


Aku tahu
tapi aku tak pasti
AKU
..............................................
TOLONG
DOAKAN 
AKU
BANYAK BERCAKAP seperti dulu
BAIK HATI seperti dulu
SUKA SENYUM seperti dulu
RAMAH seperti dulu
dan DISENANGI seperti dulu

MENCARI AKU
sama seperti 
Mencari Sesuatu Yang Tak Pasti



siapa itu???

BLOGGERS