BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Followers

Wednesday, June 9, 2010

MIMPI SEMALAM

Assalamualaikum...

Chekleen sebenarnya nak post entry baru tajuk laen, tapi tiba2 chekleen teringat mimpi semalam...hmmphh....Semalam chekleen sedih sangat,tahla...banyak sangat problem dan konflik dalam diri sampai kadang2 chekleen tak tahan...semalam,chekleen tidur dalam sedih..tengah tido..ini cerita dalam mimpi chekleen......

Malam tu dalam mimpi,chekleen mimpi nak tekucil (macam lawak tp betul neh)..pastu chekleen mintak nenek yang chekleen panggil mok temankan..padahalnya tak penah pun chekleen mintak teman(ni semua dalam mimpi ye)..chekleen jalan dulu,pastu gelap je depan..chekleen nampak cam kelibat cahaya lalu tepi chekleen..tapi hati chekleen tak bedebar2 lak cam salu(salu kalo nightmare chekleen kompem peluh2,cam sesak napas)...pastu chekleen pandang depan...chekleen tengok dalam gelap ada kaki je bersinar,tubuh nampak hitam dalam gelap tu..,chekleen pandang mok chekleen..tah nape chekleen rasa macam yang chekleen nampak tu mesti antu,tapi chekleen tak takut...chekleen gerak ke depan..lepas tu baru la tiba2 keadaan jadi cerah..dan chekleen nampak "itu" ialah chek...arwah datuk chekleen..time tu chekleen ase sebak je...tapi chekleen tak nanges...chekleen rasa macam sedih je...chekleen nampak dia berdiri dalam kejauhan,tapi chekleen nampak dia...muka dia samar2...tapi memang muka dia,badan dia yang tinggi...dia berdiri je...dia macam bersinar...macam ada cahaya dari belakang....pastu tiba2 ada orang datang cakap...weiii leen bangun semaye subuh...rupanya kak long chekleen kejutkan,dah subuh rupanya...pastu chekleen teringat2 mimpi chekleen neh...apa maknanya...chekleen pun takde la teringat dia semalam,tapi tiba2 je dapat mimpi neh..

al-fatihah untuk arwah datuk chekleen...semoga ditempatkan bersama orang2 yang beriman....

4 manusia nak cakap mende kat aku:

Aiza said...

sedihhh , sobsss , aminn

miss chekleen said...

amin...

The Godfather said...

selalunye kalau mimpi org yg dh meninggal ni tanpa die bercakap ape2 tu die nk bg tau yg die dalam keaadaan baik kt alam die.. tp kalau die bckp tu syaitan..

miss chekleen said...

thanx the Godfather...
dia tak bercakap pun...
nampak dia berdiri je...
alhamdulillah...amin..

siapa itu???

BLOGGERS