BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Followers

Wednesday, September 29, 2010

NUFFNANG

This is about nuffnang..




ATTENTION ALL..please do not "AMALKAN" click fraud
Saya ulang jangan amalkan CLICK FRAUD dalam nuffnang!!

Apa itu click fraud..

Saya baru saja terbaca tentang post ini.
Walaupun saya dah lama menggunakan nuffnang
(dari Disember 2009 lagi)
tapi saya tak pernah serius untuk mengetahui cara-cara sebenar tentang nuffnang

Jadi sekarang saya mula menggodek-godek tentang nuffnang,
apa yang BOLEH dan apa yang TIDAK BOLEH










 APA ITU NUFFNANG??
dipetik daripada blog nuffnang sendiri

 Nuffnang adalah sebuah program buat duit seperti program yang lain iaitu berlandaskan kepada konsep Pay Per Click atau pengiklanan seperti Google Adsense, Bidvertiser dan beberapa program PPC yang lain.


Nuffnang memberi kemudahan pengiklan untuk mengiklankan produk mereka di blog-blog yang mendaftar dengan Nuffnang.




Antara pengiklan yang yang mengiklankan produk mereka ialah:


Exabytes
Walls
Allyhunt
F&N
Nokia
Citibank
Nescafe
MPH
Honda
Nike
Toyota
Dutch Lady
Banyak lagi.....

TAG bukan TAG TEAM..mekaseh

Ya,tahniah chekleen..anda telah di tag..terima kasih


http://www.emocutez.com

Actually bila saya buka page dia,takde pun nama saya di tag.
http://www.emocutez.com
Tapi kerana di ruangan shoutmix dia berusaha memberitahu saya,
saya telah mengambil tag yang paling atas dalam blog dia
http://www.emocutez.com



Dengan ini,saya dengan bangganya akan menjawab tag ini..hehe
jap jap nak tunjuk muka poyo ket
http://www.emocutez.com

TAG SUKA-SUKA

1- Name one person who made u laugh last night?
Semalam tak gelak la.
2- What were u doing 1 hour ago?
Main game..ehehe
3- What was da last thing you said out loud?
Lupa la pulok
4- Where's da next place you're going to?
Dapur la..makan pagi atau dalam bahasa Pakistan bekfes
5- What was da last thing u paid for?
Antivirus Kapersky 2011..caitt abis duit aku..
6- Where were u last nite?
Dating ngan Brad Pitt dalam alam mimpi
7- What's da best ice-cream flavour?
Sakit gigi wooo makan eskrem..tapi tolong belikan paddlepop ye
(paddlepop yeay,paddlepop yeay..supper dupper yummy!!)
tua2 pun nak nyanyi.. ;p
8- Do u wanna cut your hair?
Baru je potong petang kelmarin..ALHAMDULILLAH!!ringan je pale dari uraian rambut panjang yang susah nak sikat.
9- Do u love to 'melatah'?
Entahlah,cubalah cuit(opocot makkau!!)
10- If that so(melatah), what will u said out loud?
Saya tak melatah pun..huehue
11- What does da last text-msg received say?
Tak ingat la..maleh nak tgk hp
12- Will u get married in da future?
Ermmm...hmmm(InsyaAllah)
13- Do u chew on your straw?
Jawapannya-carilah sendiri..huahua
14- Do u make-up your own words?
Guilty!!
15- Is there anyone u like/love right now?
Adala kot..
16- Tag to other 5 bloggers/more
Sape baca post tag ni sila buat jika belum buat..paksa rela okay.
http://www.emocutez.com

terima kasih daun keladi..lain kali tag lagi ye


bersenam-senam pagi-pagi

http://www.emocutez.com

Sunday, September 26, 2010

thanks for this AWARD!!!!

okay,first of all saya sangat mengucapkan trimassss
buat  eddyboyz86 kerana telah memberikan
AWARD CREATIVE kepada saya..uhuk terharunya..
http://www.emocutez.com


mengikut perkiraan Qamari la,ke nak guna kalendar
Masihi..errr apa-apa je la kan,saya telah mendapat award yang
ke 3..






Seikhlas hatinya saya ingin memuji-muji beliau kerana
cara beliau memberi award ini sangatlah best..hehe.. http://www.emocutez.com
cuba tengok kat shoutmix,siap tulisan telabik lagi..
pusing-pusing mata kawe baca.huhu..tapi unik kan.





Saya telah meninjau blog eddy untuk mengambil award.
Siap ada pengertian yang sangat mendalam untuk award.
So immpresive..
   




serius chekleen rasa sangat teruja bila membaca pengertian award ni,
semangat giler..err semangat waras chekleen nak siapkan entry
untuk award ni.

http://www.emocutez.com 




Rasa macam nak buat cantik-cantik je walaupun sebenarnya tak tahulah macam
mana nak buat..huhu
http://www.emocutez.com



AWARD CREATIVE BLOGGER dari




http://www.emocutez.com
pengertian award melalui kata-kata eddy 
:: PENGERTIAN BERKENAAN AWARD INI ::

PENCIL yang besar
Menunjukkan kesenian yang begitu peka terhadap blog anda dan mencerminkan sesuatu nilai penghasilan.

FILEM bergerak tanpa henti
Menunjukkan AWARD ini di FOWARD kepada bloggerist yang betul-betul layak menerima.

LOGO bulat berkelip-kelip
jika di perhatikan betul-betul, ia adalah manusia yang berkepalakan monitor komputer. ini membawa maksud anda adalah seorang yang begitu bijak menguasai dunia alam maya ke globalisasi.



6 orang yang bakal dihadiahkan
cik-arekyn
mish lollypurp
ASY
AZH
capricorn
dik zaza 

Saturday, September 25, 2010

JUM SINGGAH RANCANGAN CHEKLEEN BELIEVE IT OR NOT

Hebat tak..hebat tak tajuk?kui3..kunun je la..tapi macam unbelievable jugalah mende alah neh..Tadi chekleen berblogwalking la.Beselah blog pun kena bersenam,kang dia malas terus tak update entry baru..huhu..Chekleen jalan-jalan pastu terjumpa blog ciktom. Dalam entry dia ada cerita pasal jantina/sex laptop.Kita dapat tahu sama ada laptop kita neh lelaki ke perempuan.Cepat-cepat usha bawah






























































































































=



=



 http://www.emocutez.com

BOO!!!hehe..dah jumpa pun..Tahniah tahniah..









http://www.emocutez.com
ini cara-caranya..tumpukan perhatian 





1) Buka notepad dan paste ayat ini dalam notepad: CreateObject("SAPI.SpVoice").Speak"I love YOU"


2) Selepas itu tekan save. Ubah save as type kepada All Files (pastikan korang save di desktop supaya senang nak cari/buka nanti). save as = love u.vbs


3) Close notepad apabila habis save. Then double click file td (love u.vbs) dan akan dengar suara "i love u.


4) Cuba dengar btul2 suara "i love u" tu....suara lelaki ke perempuan? (Buka volume sekuat2nye ye)


5) Kalau dengar lelaki maknanya laptop korang tu jantan dan begitu le sebaliknya....


Chekleen telah selesai menyiapkan tugasan neh dan hasilnya laptop chekleen
http://www.emocutez.com
PEREMPUAN
hehe..suara sebijik macam suara operator talian.
Anggun2 gitu u..huhu

So sape2 yang nak tahu jantina laptop tu silalah buat step ni ye.
Thanks to cik tomato coz sudi berkongsi maklumat ni..

Friday, September 24, 2010

konichiwa minna!!

Ahlan wasahlan...

Daijo ka,minna? Atashi nak update sikit neh. Blog atashi telah bertukar background kepada warna gelap sikit,ala-ala macho dop ado gitu.. Tapi atashi rasa lawa la,huehue.. http://www.emocutez.com jap jap nak masuk bakul jap,nak guna wand nak angkat bakul neh. Atashi memang suka design template dak pyzam neh.. Sape-sape nak try background dia buat leyh tekan sini. Hah kat situ macam-macam pesen korang leyh pilih,mana yang rasa berkenan di hati silalah jadikan background. http://www.emocutez.com Atashi sejak jumpa page dak pyzam neh,atashi rasa tak perlu dah la nak menggodek-godek google,yahoo mencari template. Tapi satu je 'kelebihan' template design dia. Dalam semua template dia mesti ada signature dia kat atas. Besela kan,dia buat mesti dia nak kepopularannya walaupun dalam erti sebenarnya dia nak suruh kita senang ke page dia je. http://www.emocutez.com Satu lagi,blog atashi neh dulu besar kan,tapi atashi malas nak godek lebih-lebih,nak tambah sampai 2,3 line pun malas nak handle. Bukan apa,atashi takut kang jadi lain pulak. http://www.emocutez.com Kalaulah atashi neh memang hebat dalam bidang neh,tak apalah atashi nak menggodek sedaya upaya. Tapi takut kang rosak pulak blog suci atashi neh. Dalam entry lepas atashi ada cakap nak bersajak,huahuahua.. Tapi kerana atashi terasa malu-malu mentadak bengkok,atashi rasa tak perlulah. http://www.emocutez.com Owh,lupa..sebenarnya atashi seorang kat rumah. Angah atashi pergi kenduri kahwin kawan dia, Along atashi kerjalah. Petang tadi atashi tengah syok landing depan tv lepas mandi. Khusyuk ni wooo tengok Lebaran Dato' CT. Time tu Akim nyanyi lagu Inilah cinta,pehh.. Mungkin terlampau khusyuk baru la atashi terdengar suara budak-budak nak datang beraya...caitt ampeh.kacau daun je. http://www.emocutez.com Nawaitu asal ingat malas je nak bukak pintu,tapi dorang semangat giler bagi salam,siap ketuk-ketuk ramadhan,eh silap ketuk-ketuk pintu lagi. Nak tipu cakap tak ada orang pun,dah la atashi pasang kuat giler tv,haishh nyesal eden..wakaka. Atashi pun bukak la pintu sambil buat-buat muka mesra
http://www.emocutez.com 

"Err adik nak apa ye?"
"Kitorang datang nak beraya"
aku senyum lagi neh..
 http://www.emocutez.com
"Hehe,sorry la dik,tak ada orang kat rumah la,lain kali la ye"
(huahuahua alasan..tapi aku tak terfikir lak nak bagi alasan pose pasal aku memang pose time tu)
"Okay" (bertiga serentak..aku senyum ramah mesra lagi neh)
"Sorry ye" (sambil tutup pintu)
"Its okay"(ada yang besar sikit cakap.Agaknya dialah ketua geng raya neh)

 Atashi pun sambunglah tengok,tapi atashi rasa boring lak,atashi pun tukar channel 702,cite sal dak muntel nak jadi homecoming queen..okay gak la,terus habis cite atashi bukak laptop tengok citer Kya Kehna sampai waktu maghrib then atashi pun berbukak dulu lah then solat. Kelmarin atashi khatam cite Dil hai Tumhara...sobss sedih wooo.. http://www.emocutez.com peberet song atashi Dillaga Liya..atashi leyh sebak dengar lagu neh taw. http://www.emocutez.com Bagi atashi cite neh best la. Lagi lagu yang atashi suka dengar ialah Hey Shona, Tauba Tumhare hai Ishare, Suraj Hua Maddham..hehe. Tu antara lagu hindustan yang atashi minat la..okaylah,atashi stop dulu..jumpa lagi..

Sayonara' Ja'
http://www.emocutez.com 
 


Thursday, September 23, 2010

Yesss!!!

Assalamualaikum..huhu..sangat berhemah..

Yess,akhirnya saya tahu bahawa blog kesayangan saya ini masih mampu dimasuki oleh pengunjung2 lain..saya mengucapkan terima kasih kepada

kakAZZ kerana telah memberitahu saya di fesbuk bahawa blog saya tidak dapat di terjah.Dengan pengumuman beliau,akhirnya saya menggodek2 blog saya membuang apa2 yang telah disahkan menghidap malware berbahaya..thanks.

blogger ini dan blogger ini kerana dengan singgah malamnya akhirnya saya tahu bahawa blog saya masih mampu dimasuki dan masih ada pengunjung..huhu..

Saya juga ingin memberitahu bahawa bermula dari tarikh 9/19/2010 saya telah mula giat menulis dalam blog semula..itu sahaja untuk tatapan sendiri bagi malam ini...nunite semua..

http://www.emocutez.com

Wednesday, September 22, 2010

ADAKAH?

Saya terasa keliru...adakah blog saya masih tak dapat dimasuki?masih terdapat malware?virus-virus internet atau sebagainya?ada sesiapa boleh khabarkan kepada saya?atau sememangnya blog saya tiada pengunjung?huahuahua..rasanya itu yang sebetulnya..hehe..tapi jika ada permasalahan dalam blog saya,tolong beritahu ya..Niat baik anda saya amat hargai..dan anda boleh tanya saya di dalam kotak biru di bawah...saya akan berusaha untuk menjawabnya dengan berkesan.Untuk entry akan datang mungkin saya akan bersajak..nantikan sajak dari saya...sama ada syahdu atau melankolik..hahaha....Saya sebenarnya amat kebingungan tapi saja macam nak update walaupun saya tahu saya sorang je yang baca post saya ni..Saya tiada kisah yang menarik pun cuma saya rasa nak jumpa abang aplin ngan abang mamat kalid nak mintak dorang tawarkan saya berlakon.Jadi penyapu pun okay,mencabar tu.Baiklah,salam selamat malam dan salam sayang dari saya untuk semua pembaca jika ada ya..muahmuahmuah...tata..wassalam

Monday, September 20, 2010

JUSTIN BIEBER???

HELLO WORLD!!!

Hye..I do not have anything to say,just want to post a vc that i found in youtube.
I thought everybody knew Justin Bieber,honestly I just knew him in a few minutes ago
and he suprised me a lot.huhu..I never knew that actually he was a boy..err hope his
fans do not misunderstood my statement..
Actually I fall in love with this song and the vc..
Really nice..muahmuah..
enjoy k..


the first part when he sings(oooowuooo),make me fall in love with this song.
He can dance well..Love his dance and his attitude.Good job dude.. ;p

Sunday, September 19, 2010

WHAT THE R.E

Hello world..   http://www.emocutez.com


So this entry I dedicate to all the people in the world.Hope all of u can understand my English.ahak.Last day,I went out with my sista and her friend.We did some shopping,window shopping and see a movie.My main point is to talk about a movie that I watch - Resident Evil Afterlife.Dude,it was really AWESOME!! http://www.emocutez.com  I can't blink my eyes a second coz I don't want to miss any parts from the movie. http://www.emocutez.com   Hell,I don't have any complaints about the story cast,plot or anything.Yup,maybe the story is about zombie,bad residency and bla bla..but all the scenes,the cinematography I give 150%..There's something happened to Alice,so all the RE fans should/must see this movie.U would not regret.Remember Claire and K-Mart?Yup they here too.Thanks to people who told me about this movie,I thought there was no more RE..huhu.People who love to see action movie also can spend some money to watch RE Afterlife.

http://www.emocutez.com

PREVIEW


Filmed with James xameron/Vincet Pace (Fusion Camera System)
Starting September 10

Milla Jovovich and Ali Larter make a great team.There are also some spontaneos comedy that will put a smile on ur face.The actions look real and some scenes will take ur breath away,fuhhh.. http://www.emocutez.com I just want to say,u won't regret if u choose this movie in ur list.Maybe after this I want to see Magika.If I do,I'll tell u some review about Magika.huhu..

Saturday, September 18, 2010

Selamat Hari Raya ke 19

Selamat Hari Raya dunia Maaf Zahir Batin..





Minta maaf atas segala silap,kekasaran bahasa dalam blog dan sebagainya.Tahun ini,raya kali ini macam kosong.Bukan sahaja pada aku,tapi pada seluruh adik-beradik aku especially Abah aku.Sunyi.........................Sepi.Memang perasaan sunyi datang.wujud dalam kesenyapan .Kadang-kadang bila lihat kuih raya pun kekosongan itu datang.  http://www.emocutez.com    Raya tahun ini,satu gambar pun aku tak snap.memang takde la gambar aku melaram dengan baju raya.Aku tiba-tiba terasa seperti sangat tabah..crying-crying tears,no la,tapi hati rasa macam kena tindih batu besar.Aku tak tahu macam mana nak buat,menjerit ke,menangis ke,melaung ke...macam tak lepas.Habis-habis aku dengar lagu Bila Cinta-Gio.




Raya 2010,aku pun tak pasti aku beraya ke tak.Makan kuih raya,tapi takde ketupat.Lemang dengan lontong tak dapat rasa tahun ini.Pemangkin nak raya memang langsung takde.Aktiviti kitorang yang diketuai Abah aku,mengecat rumah time raya..hahaha...First raya je kitorang pergi beraya rumah sedara.Dah la kereta vios habis kena langgar...sobss.



Tapi aku takde la nak cakap malang,dosa tu..cuma musibah la.Takpe ini ujian untuk keluarga kami..Itu sahaja cerita hari raya 2010 aku..nak kongsi-kongsi pun dah takde apa nak cakap..wassalam.

siapa itu???

BLOGGERS