BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Followers

Wednesday, September 29, 2010

NUFFNANG

This is about nuffnang..




ATTENTION ALL..please do not "AMALKAN" click fraud
Saya ulang jangan amalkan CLICK FRAUD dalam nuffnang!!

Apa itu click fraud..

Saya baru saja terbaca tentang post ini.
Walaupun saya dah lama menggunakan nuffnang
(dari Disember 2009 lagi)
tapi saya tak pernah serius untuk mengetahui cara-cara sebenar tentang nuffnang

Jadi sekarang saya mula menggodek-godek tentang nuffnang,
apa yang BOLEH dan apa yang TIDAK BOLEH










 APA ITU NUFFNANG??
dipetik daripada blog nuffnang sendiri

 Nuffnang adalah sebuah program buat duit seperti program yang lain iaitu berlandaskan kepada konsep Pay Per Click atau pengiklanan seperti Google Adsense, Bidvertiser dan beberapa program PPC yang lain.


Nuffnang memberi kemudahan pengiklan untuk mengiklankan produk mereka di blog-blog yang mendaftar dengan Nuffnang.




Antara pengiklan yang yang mengiklankan produk mereka ialah:


Exabytes
Walls
Allyhunt
F&N
Nokia
Citibank
Nescafe
MPH
Honda
Nike
Toyota
Dutch Lady
Banyak lagi.....

11 manusia nak cakap mende kat aku:

azhar said...

thanks for sharing...

miss chekleen said...

welcome :)
thanks for the comment

GaDis CoMeL said...

rasa lucu bila baca,

pls do not amalkan click fraud.

why dont u use full sentence in english, or maybe use bahasa.

pendapat sy sj. ;p

miss chekleen said...

hahaha..
thanks gadis comel for your comment
:)
saya akan cuba perbaiki ayat saya nanti,thanks a lot dear..

~Kak AZZ~ said...

Banyak sangat yg tak boleh skang ni kann... Malas la nak klik kalau cmni.. huhuhu....

Humanity Life said...

teramatlaaa patangnye.. klik penipuan nie atau dipanggil fraud nie adeh! bilaaa laa ada penyudahannya...

miss chekleen said...

kakAZZ:hahaha kakAZZ tu la kan..
tapi kalo klik dalam 2,3 kali asenya ok la..first klik nak tengok iklan,second klik..rasa2 macam nak join,third klik ase kalo berbaloi leh tulis entry ni,dah fourth five klik takpe kot...
kalo dah klik 8juta kali orang sama tu yang takleh tu..ekeke

HL:yup,biasala..nuff pun kena jaga standart dia.Mana2 advertiser pun kena amek langkah jaga2.huhu..

Fitrihadi.com said...

oh bagus lah awak pun sebarkan pasal click fraud ni.. kena sama2 tegur..jangan biarkan orang lain tertipu atau kena banned..

thanks for the link :)

miss chekleen said...

thanks fitrihadi..n welcome..
better aware dgn mende2 camni and asenya dah memang tugas kita sesama blogger untuk sama2 menegur dan membantu..kan?

diraja22 said...

sama2 tunaikan tanggungjawab sosial..

miss chekleen said...

ya diraja..betul tu.. :)

siapa itu???

BLOGGERS