BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Followers

Sunday, October 17, 2010

KELANTAN BERTEMU SELANGOR

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...
(suara chekleen ala-ala pengaraca Nona)

Sebenarnya aku dapat tag dan award dan memang nak tulis pasal tu,tapi memandangkan
aku dah memang budget nak staykan entry aku pasal STOP CHILD ABUSE
selama seminggu (aku sangat prihatin) jadi aku mengekang diri jap..
Maap sesangat (bukan sedara sesungut) kepada yang tag dan bagi award..hehe

Tapi tiba-tiba...........













Ya,tiba-tiba berubah lak pikiran aku lepas tengok bola semalam.
Yes (sama je ngan Ya), aku nak post pasal perlawanan bola sepak 
Kelantan lawan Selangor..
Perlawanan ni buat kat Kelantan,so mestilah akan dengar desas-desus bagai kan.
Tapi serius aku nampak merahhhhhhhhhhhh je penuh kat stadium.
So,aku buat pandangan,erm takkan tak ada penyokong Selangor kot?
Takkan la isu orang Kelnatan meninggal sebab sesak nafas pun
dijadikan target keganasan orang Kelantan..(opsss)
Okay tu settel sendiri lah,kalau pasal bergendang,baling mercun,lempar botol..
biasa la beb,kitorang memang gemar BERGUMBIRA HAHAHAHA KITA MENYANYI GOYANG KAKI
erkk...tersing a song plak..



Okayss..perlawanan bola Kelantan melawan Selangor semalam aku rasa hebat la.
Diorang pun bukan lawan kat final just nak melayakkan diri nak masuk ke semi final..
Serius,aku rasa terharu dan hebat dengan perjalanan permainan pasukan Kelantan.
Maybe dalam bahagian pertahanan macam okay2 je,tapi serangan diorang memang 
terbaik aweeeee...
First half game,diorang asak Selangor bertubi-tubi.Selangor at first macam hilang je.
Serius macam takde mood dorang lawan,macam lost je..kenapa ye??
Tapi Kelantan dapat dua gol dari Farhan dan Akmal Rizal...cayalah bro!!
Masuk second half ada perubahan dalam team Selangor..okeh dah rancak.
Tapi aku bantai cakap CEPAT WEIII KELATE,SO LAGI GOL!!
Memang apartmen aku bergegar gaklah ngan sorakan nyaring aku,kakak2 aku..hehe
Second half memang best la tengok,baru nampak macam game bola.
Amri Yahya pun ditukar ke penyerang,so rancak sket..
Owh ye,Indra Putra ada rambut sket kan?ehehe..saja cakap.
Second half ni Kelantan ambil peluang untuk sumbat satu lagi gol..
3-0..thanks to Ahmad Badri...err yekan?
So kesimpulannya aku happy la malam tu..Siap je tengok game aku terus tido.
Letih bersorak kot,tahla..Sebek dah solat,kalo tak mau aku solat dalam mengantuk.
Aku dalam2 mamai ingat nak post la entry ni awal sket...tapi takleh lawan la
bila dah mengantuk tahap dewa ni.
Sebenarnya entry ni aku start tulis dari pukul 9 tadi lagi..
Tapi ada kawan kol..beselah kalo kawan lama kol...terhenti kejap..ehehe
Borak punya borak...nasib baik cerita lam pale aku ni tak hilang lagi.


Kat sini juga aku nak bercakap pasal ada kes kematian fans Kelantan
hari tu kan.Rasanya tak perlulah sape2 menuding jari lagi,sedangkan berita tv ape pun cakap dia
sesak nafas.Cuma selepas ni diharapkan tak ada lagi la isu2 yang terlampau,kalau nak main mercun pun tengok2 la.Lagipun nape la nak main mercun dalam stadium,kan ke pangai bebudak..Kalau
main gendang ke hape takpe la gak,takde orang sakit dengar gendang.
Paling2 pun bising je.Dan tak payah la baling botol minuman tu,nyusahkan pekerja2 kat situ je.
Kesian makcik cleaner tu taw.Letih dia...Kalau korang hangin ngan penyokong lain pun,
fikir lah bukan dia yang kena kutip.Makcik cleaner gak yang kena.sian kan.

2 manusia nak cakap mende kat aku:

ribena.illina said...

gomo klate gomo ! bena sokong kaltee! hahaha~ power arh leen. hafal kot sume name. hua hua hua ! gud gurl ! cewahhhh =)

miss chekleen said...

hahaha...mesti laaaa..
kalau tak takleh jadi fans kelantan lerr..
ekeke

siapa itu???

BLOGGERS