BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Followers

Wednesday, October 20, 2010

new Celcom BlackBerry Torch 9800!! (IT IS COMPELLING!!)




Okay,anda nak tahu apakah gambar di atas?itulah Blackberry Torch 9800 dari CELCOM!
OMG!it is irresistable.Tak mungkin chekleen tak mahu benda ni.
Memandangkan Nuffnang dengan baik hatinya ingin memberi hadiah kepada penduduk 
Nuffnang yang join contest ni,jadi chekleen tak mahu lepas peluang ini.
Seriously,it is like jumping to heaven kalau chekleen dapat Celcom BlackBerry Torch 9800 ni.



 Antara sebab kenapa chekleen mahukan Blackberry Torch 9800

Fungsinya secara manual (keyboard) dan touchscreen.Sememangnya chekleen lama sudah mahu satu phone yang ada double function macam ni.Bergaya okay.
 Perincian yang terdapat di dalam BBT 9800 ialah:
Bidang sentuh optik
Layar sentuh beresolusi tinggi
Keyboard QWERTY lengkap
Sokongan jaringan 3G
Data dan suara simultan
Email dan pesanan teks
BlackBerry® Messenger
Browser
Social feed
Kamera dan perakam video
Wi-Fi®
GPS
Pemain media
Agenda
Bluetooth®
Modem Tether
 
 Okay kita lihat apa yang palinggggggggggggg chekleen berkenaan...tengok fungsi music dan media ya.
Windows Media DRM 10 untuk musik & video
Sokongan format video: MPEG4, H.263, H.264, WMV3
Sokongan format audio: MP3, AMR-NB, AAC-LC, 
AAC+, eAAC+, WMA, WMV, Flac, Ogg Vorbi
 

Waaaaa,chekleen nakkk!!!!!Memang sangat mencabar hati la tengok segala perincian yang ada dalam
BBT 9800 ni..(BBT 9800-nama manja chekleen bagi dekat Blackberry Torch 9800)
Hari-hari chekleen akan dengar lagu,tengok video.Kalau ada yang rasa macam tak percaya,silalah review
blog chekleen dari dulu sampai sekarang..confirm akan ada gadget lagu.
Hey,music is life!

Err,kenapa nak kena ada BBT 9800?Kenapa taknak beli mp3 je kalau suka dengar dengar lagu?
Hohoho,anda memang suka bertanya.Tengok la fungsi kamera dia ye.
Kamera 5 MP
Fokus automatik berterusan
Stability gambar
Lampu kilat
11 mode pemandangan
Zoom digital 2x
Perakam video VGA (640x480)
 
Hey,hey,hey..kamera 5 Megapixel okay!Chekleen suka tangkap gambar..ehehe..
tak percaya sila lihat bawah.



 Tapi serious la memang chekleen suka tangkap gambar.Itu sebagai satu cara untuk kita hentikan masa
gembira untuk di simpan.Masa lalu kita tak boleh nak ulang kan?Jadi gambar dan video adalah
salah satu medium untuk kita mengenang masa lampau.Tapi sedihnya,fungsi video kamera chekleen rosak.
Harap-harap la dapat BBT 9800 ni ye En Nuffy.
Wow,BBT 9800 ada 11 mode pemandangan ye.
Handphone chekleen ada 5 je.
Sadis :(

BBT 9800 ada GPS ye dan PETA atau MAP.Nanti bila dah pandai kereta,senang la ye
chekleen nak mencari tempat-tempat beriadah ni.

Kalau lah chekleen ada BBT 9800 ni nanti,mesti senang chekleen nak selalu online blog,facebook,youtube
dalam satu masa sebab BBt 9800 ada multi task,kita boleh buka page banyak.
SENANG,PANTAS,BERGAYA CELCOM BLACKBERRY TORCH 9800 
Chekleen memang penggunan celcom jadi chekleen boleh cakap yang mesti
CELCOM BBT 9800 ni mengancam giler.


Mari kita tengok antara fungsi-fungsi lain yang terdapat dalam BBT 9800 yang boleh buat chekleen
nightmare jap kalau tak dapat

Layar sentuh HVGA+ 3,2” (480x360)
Ukuran font (dapat dipilih pengguna)
Layar detector 
cahaya dan jarak
Bidang sentuh yang terdapat di bahagian depan, tombol ESC di sisi kanan, 
tombol Menu di sisi kiri
Layar sentuh dengan keyboard di layar: SureType® potret, QWERTY dan multisentuh, QWERTY landskap
Keyboard QWERTY geser dengan lampu latar
Headset stereo 3,5 mm
Speaker dan mikrofon
Headset handsfree
Headset Bluetooth
Speakerphone handsfree
Nilai M3, T3 untuk alat bantu dengar (PDF, dalam English)
Nada, dering, serta indicator pada layar atau LED
Pilihan pemberitahuan dapat diolah pengguna
32 Nada Dering Polifonik - MIDI, MP3
Bluetooth v2.1 + EDR; Headset, Handsfree, Serial Port Profile, Stereo Audio (A2DP/AVCRP), SIM Access Profile, Dial-up Networking, dan Messaging Access Profile.
Audio Stereo Bluetooth (A2DP/AVCRP)
Memori flash 512 MB/SDRAM 512 MB
Dilengkapi eMMC 4 GB +  media 4 GB
Memori tambahan – microSD
hingga 32 GB
 

 dan tahukah anda...BBT 9800 ada sistem WIFI yang bestttt..



Sekalian bloggerians dan Nuffnangers,Celcom ada mewujudkan plan terbaru iaitu
CELCOM EXEC 50 PLANS



Sekarang chekleen hanya menggunakan celcom xpax plan dan celcom basic plan je.
Tapi kalau anda semua nak tahu pasal plan terbaru celcom yang best ni lihat bawah

15 sen call rate untuk semua number
Automatik discount setiap bulan
TALK MORE,SAVE MORE atau dalam kata lain makin banyak kita guna makin banyak diskaun kita dapat (30% ke atas) 
Low monthly commitment of 50%(okay sangat hebat!)
FREE Celcom basic broadband for 1 month (speed 384 Kbps ke atas)
BE PART OF THE BEST la macam chekleen pengguna setia celcom dulu dan sekarang..hee =)

4 manusia nak cakap mende kat aku:

diana said...

semoga chek leen berjaya dapat
blackberry torch 9800 dari celcom ni..
Aminnnnnnn!!

miss chekleen said...

waaaahhhh...tenkiu tenkiu kak diana...
aminnnn!!!!!!

Cik Ruby said...

gOOd Luck Chekleen ;)

miss chekleen said...

thanksss cik Ruby :)

siapa itu???

BLOGGERS