BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Followers

Thursday, October 21, 2010

A NEW DAY HAS COME VERSE II

Assalamualaikum dan selamat sejahtera and good day..

     Chekleen just want to share a piece of her writing here..err tukar bahasa japs...DONE!!,chekleen dah berjaya buat perubahan dalam blog chekleen ni..Bagi yang dah selalu bertenggek,singgah,bw,berdansa dan apa saja di sini,mesti tahu apa yang berubah..boleh dikatakan hampir 78% berlaku perubahan kat blog ni..TAHNIAH CHEKLEEN!! (ucap kat diri sendiri..hee).Ada perubahan yang berlaku secara berperingkat-peringkat dan ada yang berlaku secara revolusi..evolusi dan revolusi dalam blog chekleen..rasa cam nak mengajar sejarah laks..hehe..Okay mari chekleen ceritakan perubahan dalam  blog chekleen..

1.LAYOUT=as we all know,layout sebelum ni adalah berwarna hitam dan ada corak lingkar kat tepi...sewaktu chekleen mula berjinak dalam dunia blog walking,itulah layout chekleen.Tapi sebenarnya chekleen suka kaler purple atau ungu.Ni 3rd time chekleen guna warna lain selain warna ungu..So,bila dah tukar layout ni baru chekleen rasa seronok dan teruja tengok blog chekleen..Lawa kan..(sila cakap lawa ye~~)

2.HEADER=Okay sebelum ni header chekleen yang header asal blogger tu..kalau kaler hitam blog,hitam la dia,kalau kaler putih blog putih la dia..So chekleen ada gak tengok-tengok blog orang lain.Semua pakai header lawa-lawa,unik,stylo..Alamak,cemane nak jadi bloggerians berjaya kalau chekleennya header outdated..So chekleen belajar buat header,baru je..macam-macam la masalah..8juta kali wat perubahan,pastu tanya sana,tanya sini.Akhirnya godek-godek lagi sampai puas,tanya-tanya (malu bertanya tak pandai tau),akhirnya wujud header tu.(chekleen pilih antara yang chekleen rasa sesuai untuk layout ni..mekaseh..(sila puji-puji..haha)

3.SHOUTMIX=shoutmix ni ada evolusi sikit,mula-mula tu chekleen tukar kaler bagi nampak ada ciri sweet and cool.Pastu biasalah tak puas hati tengok orang lain ada guna menda-menda alah comel-comel dalam shoutmix.Chekleen pun mintak la tolong sahabat baik chekleen lagi..Nasib baik dia sentiasa mahu tolong.Okay bila dah tahu,chekleen pun buat la penambahan sikit-sikit.Nanti insya-Allah,chekleen akan tambah lagi pape yang patut.Chekleen harap semua yang menggunakannya rasa okay lah.Kalau ada apa-apa cadangan sila lah komen dekat entry ni ye.dan kepada cikELA yang bertanya tu,senang je..cikEla pergi kat shoutmix,login.Then gi tempat display pilih smileys.

okay,letak url animation yang di pilih dalam kotak smiley Image url,tulis apa-apa dalam kotak code misalnya BW dan tekan add.nanti dalam shoutmix,bla ada orang tulis BW maka gambar animation akan wujud..Apa-apa hal,u know where to find me..hee~

4.GADGET:ada beberapa gadget chekleen remove..senang.macam gadget formspring chekleen buang pasal tak ada pertanyaan pun..lagipun kalau banyak sangat benda dalam page,nanti page susah nak upload.Lepas tu chekleen limitkan tajuk entry sebab kalau banyak-banyak susah lah nanti page chekleen..BERAT.chekleen taknak la pengunjung blog chekleen terbeban lak.Nak loading satu-satu nak cari shoutmix punyalah lama.Kalau yang pakai wireless takpe la,kalau yang pakai broadband..kan ke susah nanti nak load..(kalau page chekleen lambat load sila bagitahu ye~)Dan lagi satu,nak juga buat shoutmix muncul kat tepi tu,tapi chekleen bimbang takut dia lambat keluar ke apa dan kot ada orang tak jumpa ke..Tapi masih dalam perbincangan lagi,tak diluluskan lagi.

Okay,itu sahaja kot untuk hari ini..kalau ada lagi apa-apa perubahan yang berlaku tapi chekleen lupa nak tulis,halalkan saja la ye..Terima kasih kepada CikJari,Panadol,cikELA,Wan HAzel kerana sudi menjawab surat chekleen..thanxx

2 manusia nak cakap mende kat aku:

Tomato Gurl's Life said...

tahniah chekleen..blog makin ringan..dan header cun!!makin menarik!

miss chekleen said...

wah tenkiu ciktom.... :)

siapa itu???

BLOGGERS