BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Followers

Monday, February 28, 2011

ChurpChurp | Social Share » Are YOU the 'Most Wanted?' (Preview)

ChurpChurp | Social Share » Are YOU the 'Most Wanted?' (Preview)


SHARING IS CARING =)

Saturday, February 26, 2011

Kalau CHEKLEEN nak bersajak...ada orang nak baca tak?

Assalamualakum warahmatullahi wabarakatuh..

Chekleen nak bersajak, korang ase macam mana kalau Chekleen bersajak? Erm, sajak ni just sebagai satu update entry..Harap jangan ada yang copy paste ye..mana-mana entry pun la, sila jangan copy tanpa kebenaran.Copy tu maksudnya salin, bukan kembar nescaffe ye..

Sajak ni Chekleen ada up dalam @15, time tu Red tengah jaga @15.Thanks kepada keccik, LeeHyungMin. Eyxzora yang tegur chekleen time tu..(maaf kalau salah tulis nick, lupa eja macam mana :p )

Kawanku
by Chekleen


Kawanku
Andai kehilangan kau pinta
Jangan hilang dariku
Biar sunyi hati kita
Takkan luput setia kita

Kawanku
Andai perpisahan kau tuju
Jangan berpisah denganku
Tautkan kenangan lalu
Dan jadikan ia tali ikatan
Agar aku mampu mencarimu

Kawanku
Andai kita terlupa
Tuliskan namaku di hatimu
Kerna kanku tulis namamu di hatiku
Agar satu hari nanti
Kau bisa terpana
Dan teringatkan persahabatan kita



Sajak ni Chekleen tulis because kawan Chekleen cakap dia nak hilangkan ingatan dia pasal tak sanggup lagi nak ingat kisah dia ngan bf dia. Memang Chekleen pun sedih bila dia asyik cite hal dia dan ex bf dia tu. Dah cukup dia terseksa oleh mamat yang tak reti bahasa tu. Tapi, ye la bila hati pernah sayang, nak melupakan tu sangat susah.Chekleen memang faham apa yang dia rasa. Memang time dia ada masalah dengan ex bf dia, Chekleen la tempat dia mengadu, sama macam bila Chekleen ada masalah dulu pun dia gak antara pendengarnya. Chekleen pun jadi sakit hati dengan ex dia tu. So, bila dia cakap dia nak berdoa supaya dia boleh lupa terus masa silam terus Chekleen tulis sajak ni, sedih pulak minah ni (kawan Chekleen) bila baca. Masalah kawan pun boleh jadi idea tulis sajak..hahaha, dasat pulak ase. Kawan Chekleen ni, memang kitorang salu sangat gaduh. Bukan gaduh apa, sama-sama jenis tak dengar nasihat masing-masing..sama-sama kepala degil. Lepas tu baik balik, pastu gaduh wakaka..kitorang memang sekepala gila-gila, sampai anggap kembar jadian pulak. Kadang-kadang masalah sama, banyak sangat la sama. So, thanks beb bagi aku idea nak tulis sajak.. ;p 

Thursday, February 24, 2011

Key In Your Name To Discover The Perfect Phone For You

Hye everybody

Kat atas tu adalah tagline dari Celcom yang terbaru melalui kempen dia. Korang nampak tag iklan celcom kat atas tu? Aku memang suka sangat-sangat dengan iklan ni..Hari-hari mesti aku tulis nama aku dalam kotak tu.Mana-mana blog yang ada iklan ni pun kompem aku spend time duk isi nama je.Kut-kut la tempat aku kang jawapan dia lain, blog orang pula lain..Sama ke?Korang try la buat kalau nak tahu. Iklan ni memang aku tak tahu la, sangat masyukkk ngan jiwa aku, Chekleen just want to say good luck and good job la pada sape-sape yang buat iklan ni.Tu kalau korang tulis nama korang, tapi kalau korang klik dia akan keluar lain pulak.Nak tahu try la klik.Suka betul aku tengok iklan celcom ni...Macam fun sangat dan interesting giler..
Okay la, tu je nak cakap, sekian...

p/s::celcom dah habis kredit ni, takde panggilan percuma ke, mesej percuma ke, pape bonus ke? Tengah nak tunggu bulan depan baru aku nak top up..haishhh... 


(pengguna xpax yang bersedih
http://www.emocutez.com

JIKALAU CHEKLEEN BERUBAH JADI DORAEMON versi AKU NAK KENA SMACKDOWN

Bakal jadi Doraemon : CHEKLEEN atau AKU
Makcik Cuci Jamban : nak smackdown aku
Paksa Aku jadi Doraemon : kawankawanmerapu



Ini adalah gambar Doraemon tengah makan dorayaki..Aku suka kartun Doraemon, sebab nama aku chekleen aku selalu macam perasaan jadi Doralin adik pompuan Doraemon. Kenapa tak suh aku jadi Doralin je? Lagi terer dari Doraemon.

Aku sebenarnya kena tag dengan dak Eka, aku rasa dia tag aku pasal link aku senang je, tak payah susah-susah dia nak cari link copy paste hape.Aku tak paham ayat aku ni sebenarnya, aku just nak cakap aku kena tag ngan Eka. Tu je. Pastu syarat contest tekan siniIka si pembuat contest ni cakap copy paste gambar Doraemon dan letak link entry ni dalam blog dia, tapi aku rasa kalau aku just letak gambar Doraemon je macam tak beh la..Aku nak kena bagitahu kan kalau aku jadi Doraemon apa aku nak buat kan?

Alif) Aku nak guna pintu suka hati, pastu gi tempat-tempat yang aku suka. Paris ke, Rom ke, hape2 je la.Kalau macam aku nak g jamban dengan segera pun berguna gak pintu suka hati ni kan..Sesaat je aku dah sampai.(kenapa jamban???)

Ba)Aku kadang-kadang suka makan pelik2, pastu susah nak carik, kan Doraemon ada banyak menda serbaguna..Aku kan Doraemon, so tak de masalah la setakat nak cari makanan..(okay memang tak beh je 2 point aku ni)

Ta)Sebenarnya aku tak nak pun jadi Doraemon, sebab Doraemon pendek, pastu bulat.Tapi aku nak kawan ngan Doraemon, macam beh je kawan ngan Doraemon. Kenapa aku kena jadi Doraemon? Kalau aku nak jadi Raven Teen Titan boleh tak?

Tsa)Kalau aku jadi Doraemon, mesti aku salu pening pale, dah nobita asyik membebel kat tepi aku je.Pastu tekak aku mesti salu je sakit pasal suara Doraemon kan serak-serak.

Jim)Kalau aku dapat jadi Doraemon aku nak dapatkan semua yang aku nak, henpon BBT 9800 (masih aku terkenang), laptop baru pasal laptop aku yang ni banyak problem, pastu aku nak kereta Ferrari merah, pastu aku nak sebuah rumah banglo kat tempat perangingan pastu blablablabla.....

Tetiba aku macam nak gi jumpa Doraemon, weh mana komik Doraemon aku??!!!!Satgi aku nak tengok Doraemon kat Youtube la, lama pulak tak tengok Doraemon.(aku tengah nyanyi lagu Doraemon ni, jom nyanyi raman-ramai).

Aku sebenarnya memang blur ni, dah tak tahu apa nak cakap, aku kena tag 3 orang kan? Aku nak tag dah ni, sila bersedia ye.Jangan marah aku pasal diorang cakap kena tag..

Mangsa merapu aku


Dah siap aku tag orang, tapi tetiba je aku nak tag gewe anak Che Mat, haha..Tapi rupanya blog dia takde shoutbox atau apa-apa saja yang boleh aku bagitahu..Tadi aku tengok gambar adik bongsu dia, comel giler (aku suka budak-budak)..

Okay, sekian.

Doraemon menggedik






Monday, February 21, 2011

SAYA NAK JOIN BLOGLIST NELLY THE STRANGE!!!!


Calon Contest : CHEKLEEN
Di Tag Oleh : nonoy91
Tukang Buat Contest : nelly the strange

          Okay, macam minit mesyuarat suda bha, huhu..Actually aku di tag oleh nonoy91 untuk sama-sama join contest ni..Macam best okay, satu lagi orang yang macam paham-paham je aku minat kat kartun Emily The Strange.So dengan segan silu, ramah mesra dan sopan santunnya aku buat la tag contest ni.

        Sape-sape yang terpikat hati tengok entry aku ni dan rasa macam nak join boleh klik link nelly kat atas atau  tekan sini. Blog Nelly ni sangat simple dan sempoi, dan aku dah follow dia..tahniah chekleen.

         Sebenarnya dalam contest tu ada kategori Otai, Sempoi, Cool..haishh tak taw la aku nak join yang macam..macam semua je nak..huahuahua, beselakan susah nak pilih-pilih ni, kalau orang bagi lain pulak, ye tak..huhu

         Okayla, syarat-syarat penyertaan klik sini ye..

    MANGSA TAG
ASY

Sunday, February 20, 2011

Gambar Ian SomerHolder khas untuk Nadiah Daud

Hari tu nadiah daud request gambo ian somerholder..macam kenal je sape, tengok2 la hero vampire diaries gitu..huhu...aummm bangat...so aku pun up la gambo ni untuk tatapan cik nadiah daud dan peminat-peminat ian somerholder ni...








more piccas

Dapat Hadiah dari miss Wunny pasal jadik Follower dia..tenkiu :)

Terasa macam nak update something, tetiba idea ni keluar..update gak blog ni..tahniah chekleen..


Kalau la bear ni kaler purple, hehe...(taw2 je aku minah specky, bear ni pung pakai pakai glasses..)
thanks miss Wunny..

Friday, February 18, 2011

'CONTEST TEKA LIRIK LAGU'



Tetiba angin para-para sakura datang menjengah chekleen, chekleen pun join satu kontest.Macam best je, sesape nak join tekan link contest ni..Kenapa chekleen join, sebab chekleen dah tahu jawapan dia..
chekleen copy paste la liriknya dari blog cik fyna 


Pernahkah kau ada
Bila ku perlu
Tuk menyatakan rasa sakit
Dalam diri






clue :

1. penyanyi laki
2. antara lagu yang pemes

tarikh tutup : 28.02.2011 (isnin)


hadiah :

pertama
topup 15 ringgit

kedua
topup 10 ringgit

ketiga
topup 5 ringgit

TAG 3 ORANG (aku bedal je sesape..hehe)
cik amal
kucen retarded
eikasyaza

JAWAPAN CHEKLEEN::COBA oleh FAIZAL TAHIR

Thursday, February 17, 2011

5 Most HANDSOME Men In The World








ARIEL PETERPORN

Berbicara tentang retis kejap::tajuk ARIEL (bukan Ariel duyung tu ye)

ingat lagi tak kes yang mamat ni buat vids s** ngan gepren dia, pastuh ngan cut tari dan banyak la..tapi takdek la aku nak upload vid dorang kat sineh, cam tadek keje jek.tapi aku just nak up berita aku dapat la pasal dia.Kan dia masuk penjara, pastuh gepren dia tuh LunaMaya , kan3?betulkan eh kalo aku tak silap, gepren dia pung sedeyh2 gak, siap nangeh2 dia kena masuk penjara.meh2 baca berita jap.






Setelah tertangguh beberapa lama akhirnya Mahkamah Keadilan Negeri Bandung, Indonesia  hari ini menjatuhi hukuman penjara tiga tahun enam bulan ke atas penyanyi utama Peterpan, Ariel atau nama sebenarnya Nazriel Ilham atas kesalah penerbitan video lucah dengan Luna Maya dan Cut Tari.


Ariel, 29, juga diperintahkan membayar denda Rp250 juta dan kalau tak bayar dipenjara tiga bulan. Mahkamah  hari ini mulai sesak dengan kehadiran peminat Ariel yang mahu memberikan sokongan. 

Tidak ketinggalan kekasihnya, Luna Maya  yang sentiasa setia memberikan sokongan, lapor wakil  Utusan Malaysia di Indonesia, Saharudin Musthafa dari Bandung kepada Mangga Online.

Persidangan yang diadakan secara terbuka ini juga turut menyaksikan kehadiran sejumlah wartawan tempatan dan luar negara yang berminat dengan kes ini.  

Ariel menjadi artis popular pertama yang dihukum di bawah Undang-undang  Anti Pornografi 2008 yang diamalkan di Indonesia yang memperuntukkan hukuman penjara sehingga 12 tahun.

Ariel dituduh mengedarkan dua rakaman video seks buatan sendiri di Internet. Dia ditahan pada 22 Jun tahun lalu dan mula dihadapkan di mahkamah pada 22 November lalu selepas tersebar rakaman video perlakuan  seks dengan wanita iras dua selebriti ternama Indonesia iaitu Luna Maya, 28, dan Cut Tari, 34.


sekian saja dari pemberita chekleen dari misschekleen.blogspot.com 

siapa itu???

BLOGGERS