BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Followers

Sunday, July 24, 2011

Gambar Samir Nasri Arsenal

Aku tengok blog makcik jamban jap tadi, poyo je dia wat Torres jadi Torressiah... Tapi aku takdela angan-angan nak ikut jejak langkah dia, cuma aku nak up gambar Samir Nasri yang hensem... 


Samir Nasri 
haiii, saya Samir Nasri..lihatlah senyumanku yang mengancam ini

  mana chekleen ni? Kata nak datang support aku... (menunggu dengan muka merajuk)..

SHOUTMIX..nape kau?

Masalah pulak dengan shoutmix aku neh..tahla, nape dia tetiba takleh bukak blog orang lain.Ke memang korang letak link lain..sudah-sudah la wat keje spam..kadang ase malas nak bw kes ada yang macam tu la. Aku punya la semangat nak gi balas bw, tengok2 link tahpape..skang pula shoutmix blog aku cam salu error nak masuk blog orang lain. Sejak aku guna lappy kakak aku ni, memang aku tak bw la, lain la kalo aku guna lappy aku, papehal aku tahu la nak ejas cemane.So. aku curi-curi update la post aku ni, sebab aku rasa stakat update blog takde hal. Kayla, take care all.

The Speech from My Heart

Assalamualaikum wbt.

Lots of saying....

First of all, Selamat Pengantin Baru Fedtri dan Shuhada (personaliti TV3) kerana telah mendirikan masjid. Dan Shuhada nampak sangat cantik dengan tudung yang dikenakan. Dah nampak macam Fazura je, well I am Faz fans.

Secondly, BERSIH..perhimpunan haram yang dikatakan mengganggu keamanan masyarakat. Aku taknak ulas secara detail pasal aku pun tak tahu motif semua pihak.. I'm pure and innocent..honestly said. http://www.emocutez.com Tapi, melalui tindakan yang aku rasa sangat tidak bertamadun, BERSIH telah membuatkan aku berfikir, inikah Melayu masa kini? Setiap kali krisis Melayu terjadi, spontan dalam kepala aku yang aku anggap cool dan cerdik mengarang ni http://www.emocutez.com terngiang-ngiang ayat keramat Hang Tuah...TAKKAN MELAYU HILANG DI DUNIA. Entah kenapa, memang ayat tu aku sentiasa pegang. Memang aku tak sanggup Melayu hilang, dan yang paling aku tak sanggup, maksud Melayu itu hilang.. Kajilah sendiri ayat aku, apakah Melayu. 

Thirdly, aku berbangga dengan sukan Malaysia. Badminton yang sentiasa gah di dunia, skuasy, hoki dan sekarang bolasepak. Boleh aku katakan sokongan padu semua pihak menjadikan kita yang terbaik di rantau ini.

Fourth, kes pembuangan bayi yang tak pernah selesai. Aku tak pasti bila kes pembuangan bayi akan di tutup. Jujur la, memang jujur sangat aku nak minta, sila jangan tambahkan dosa dengan membuang bayi. Apa salah bayi yang tak berdosa tu pada korang, dan-dan dia lahir dari perut korang, darah daging korang.. Fikirlah sikit kalau mak korang yang buat macam tu kat korang.. Tapi tak, kan? Kalau dia buang korang, korang tak sempat hidup sampai akil baligh, sampai boleh mengandung... Aku perlu cakap sikit-sikit je, aku ni kalau bercakap pasal kes pembuangan bayi memang banyak je aku nak tulis..stop.

Fifth....adakah anda Islam? Agak harsh sikit yang ni. Tapi aku tak ada niat lain, cuma sebagai saudara sesama Islam aku cuma nak menjalankan satu tanggungjawab aku sebagai seorang Islam, iaitu berdakwah. Mana tahu sapa-sapa yang baca post ni terbuka hati dengan ayat aku. Walaupun aku tahu, aku memang langsung tidak layak, tapi salah satu tuntutan Allah, menyampaikan dakwah sesama kita. Rasulullah sendiri bersabda, sampaikanlah ajaranku walau hanya satu ayat. Aku juga sedang belajar menjadi muslimah sejati..insyaAllah..amin. Baiklah, bertudung... Paling famous ayat bila ditanya kenapa tidak bertudung - "saya masih belum bersedia." Kenapa harus bersedia apabila bertudung itu wajib? Adakah bila sembahyang kita harus bersedia baru boleh sembahyang? Sembahyang itu wajib, dan umat Islam wajib melakukannya. Apabila sesorang tidak sembahyang, fikiran orang automatik berkata...eiii teruknya, tak solat..mesti minum arak, mesti masuk disko..blablabla..walaupun sebenarnya tidak. Wajib sembahyang, semua orang Islam sembahyang sebab SEMUA MUSLIM SEMBAHYANG..  Kenapa tidak menutup aurat, kenapa tidak bertudung sedangkan ia wajib? Sebab, ada yang bertudung dan ada yang tidak.. Jika semua muslimah di dunia bertudung, tak mungkin ada seorang yang tidak.. Jika semua muslims di dunia menutup aurat, takkan ada seorang yag tidak menutup aurat. Sekali-sekali, dengarlah ceramah agama, sekali-sekala lihatlah terjemahan al-Quran, sekali-sekala muhasabah lah diri.. Enjoy? Aku sendiri mahu enjoy di dunia dan aku lakukan. Tapi muhasah diri, mengenal diri, mengenal Allah. Ingatlah tujuan kita di dunia. Setiap hari syaitan tidak pernah sedikit pun terleka. Aku sendiri manusia, dasarnya lemah, khilafnya banyak. Setiap hari dosa di himpun, khilaf terjadi... Selagi aku yakin aku hamba Allah dan aku Islam, aku hanya mampu meminta agar di jaga imanku, di tetapkan akidahku. Setiap cubaan, dugaan yang melanda, yang aku yakini adalah kepercayaan Allah terhadapku. Ayatku adalah muhasabah diriku, andai ada yang menganggap aku hipokrit, talk no action atau apa sahaja, aku susun sejuta kemaafan. Aku tekankan, ayatku adalah muhasabah diriku. Andai ada yang membaca dan tersentuh, ingin berubah, syukurku hanya kepada Allah.. dan pintaku, doakanlah agar kita semua mampu berada di syurgaNya.

Last but no least, doakan aku berjaya di dunia dan akhirat... Jazakallah khairan 

Malaysia Melawan Singapura

23 Julai 2011  7.00p.m

Bagi semua rakyat Malaysia, tarikh di atas (semalam) merupakan satu tarikh yang di tunggu-tunggu oleh semua terutama bagi peminat sukan bolasepak. Desas-desus, berita-berita tempatan, malahan majalah dan sisipan akhbar sentiasa menampilkan berita tentang kehebatan pasukan bolasepak Malaysia yang semakin hari semakin menempa kejayaan. Pasukan Harimau Malaya pimpinan K.Rajagopal sentiasa mengasah taring dan sedaya upaya mengaum bagi menakutkan pasukan lawan. Sempena tarikh 23 Julai 2011 (semalam), pasukan Malaysia sedaya upaya berlatih bagi memantapkan kemampuan masing-masing bagi menentang Singapura. Langkah yang paling berharga yang boleh dikatakan hadiah kepada pasukan Harimau Malaya ialah dapat melakukan perlawanan persahabatan dengan Arsenal, Liverpool dan Chelsea. Kelab-kelab bolasepak EPL ini adalah antara yang mempunyai pemain-pemain yang berharga seperti Van Persie, Samir Nasri, Walcott (Arsenal), Cole, Wilson, Robinson (Liverpool), Ashley Cole, Nicholas (Chelsea) mampu dijadikan sebagai satu pelajaran berharga bagi pasukan negara kita. Melalui pengamatan chekleen, pasukan negara kita telah meningkat dari segi potensi, skill, kemampuan mengawal bola, pertahanan dan cara serangan yang semakin tersusun dan sistematik. Memandangkan bantuan perlawanan persahabatan bersama kelab-kelab EPL ini, sejujurnya Harimau Malaya mempunyai kelebihan bagi menandingi pasukan Singapura. Namun, berbekalkan semangat dan kewibawaan yang tinggi, bersama harapan yang menggunung, Harimau Malaya hanya mampu menendang 3 gol melalui sepakan Safee Sali dan Hadi Yahya. Pada minit ke-2, sepakan pantas daripada Safee Sali telah menggemparkan stadium dengan sorakan daripada penyokong setia Harimau Malaya. Namun, dalam first half game Malaysia kelihatan kurang menyerang. Sesuatu yang amat menyakitkan hati apabila melihat defense seolah-olah tidak cukup latihan dalam memantapkan pertahanan Malaysia. Dalam 45minit pertama, demi membalas 1gol dari Safee Sali pemain-pemain Singapura mengasak pertahanan Malaysia dan menghasilkan 3 gol melalui Alexander Duric, Qiu Li dan Mustafic Fahrudin (minit ke 7, 21, 43). Ketegangan agak terasa di pihak penyokong dan pemain Malaysia. Dalam 45 minit kedua, K.Rajagopal telah menurunkan Hadi Yahya dan Izaaq bagi memantapkan lagi serangan. Well, I really hope Hadi Yahya dikeluarkan first half tadi. Who knows 5 gol dia dapat. Kemunculan Hadi secara tidak langsung menyemarakkan lagi perlawanan apabila Hadi berjaya menjaringkan 1 gol di susuli satu gol dari Safee Sali (minit 68 dan 69). Tindakan pantas dari kedua-dua penyerang Malaysia menyebabkan penjaga gol Singapura tergamam. Namun, seperti biasa Singapura sedaya-upaya membalas serangan Malaysia dan pemain Singapura Syi Jiayi meruntuhkan pertahanan Malaysia yang dijaga Sharbinee dengan tendangan gol pada minit ke 68. 

Dalam pandangan chekleen sendiri, pemain seolah-olah tidak mempunyai chemistry yang kuat antara satu sama lain (bukan semua). Sepatutnya, mereka mampu membaca pergerakan antara satu sama lain demi melakukan follow up terhadap tendangan dari rakan yang lain. Of course, I am not a football player, but I just want to release my opinion. Malahan bagi chekleen, penguasaan bola bagi Malaysia agak kurang. Well not all, bukan semua mempunyai masalah yang sama...tapi seperti yang dikatakan tadi, setiap player harus tahu membaca pergerakan bola. Kesalahan biasa yang dilakukan oleh player adalah selalu terlepas bola, tendangan terlalu laju, tendang tanpa ada follow up, teragak-agak di depan pintu gol (review statement bukan hanya review tadi), dan most of all.....DEFENSE!Sharbinee dia harus lebih mantap. It is not that dia tidak mampu menjadi penjaga gol, he is good, cuma dalam kepantasan menganalisis pergerakan bola terutama penalti. Well memang orang akan argue statement aku, giler kau chekleen, penalti tu..cemane nak save.. Kita sebagai pasukan yang bergerak ke hadapan jangan compare dengan yang biasa. We challenge everything to have this phenomena again (kebangkitan bolasepak), so just keep it up. Defense Malaysia memang mantap bagi chekleen, tapi sometimes hancur. Dalam perlawanan menentang Singapura tadi, aku mengaku sangat..sangat sangat...ya defense hancur. Kita bernasib baik kerana attack kita bagus...very good! Dalam perlawanan timbal balik nanti, aku harap kita akan lebih bersedia dan mantap dari segenap segi. Sekarang bukan lagi masa latihan, tetapi perlawanan sebenar. You choose to be a football player, then show us you strength.

Dan, aku tahu halangan yang paling dahsyat adalah padang tiruan Singapura yang ala-ala main futsal. Memang halangan terbesar kita kerana bola agak laju.

But...truth is...honestly said...AKU BANGGA MENJADI RAKYAT MALAYSIA, dan AKU UCAPKAN TAHNIAH KEPADA PASUKAN BOLASEPAK MALAYSIA YANG BERHEMPAS PULAS BERMAIN MENENTANG SINGAPURA, TAIWAN... Majulah Sukan Malaysia di persada dunia... 

Result :

Singapura(5) vs Malaysia(3)
Stadium Jalan Besar, Singapore
23/7/2011(Saturday) time: 7:30 malam
 
Keputusan tamat perlawanan
Penjaring - Safee Sali(min.1 & 69)
Aleksandar Duric(min.7 & 80)
Qiu Li(min.21)
Mustafic Fahrudin(min.43)
Syi Jiayi(min.45)
Abdul Hadi Yahya(min.68)

- Safiq Rahim dilayangkan kad merah minit ke-51.
- Pemain Singapura Ismail Yunus juga dilayangkan kad merah kerana menerima kad kuning kedua.
- Perlawanan berakhir dengan keputusan Singapura mengalahkan Malaysia jaringan 5-3.
 

Next match (timbal balik):
Malaysia vs Singapura 
Stadium Nasional Bukit Jalil, Kuala Lumpur
28/7/2011(Thursday) time: 8:45 malam 

siapa itu???

BLOGGERS