BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Followers

Monday, December 31, 2012

HAPPY NEW YEAR 2013 FROM MALAYSIA

cccccccccccccccccc

cccccccccccccccccc
ccccccc
ccccccc
ccccccc
ccccccc
ccccccccccccccccccc
ccccccccccccccccccc



                                   hhhhhh          hhhhhh
                                   hhhhhh          hhhhhh
                                   hhhhhh          hhhhhh
                                   hhhhhhhhhhhhhhhhhh
                                   hhhhhhhhhhhhhhhhhh
                                   hhhhhh          hhhhhh
                                   hhhhhh          hhhhhh
                                   hhhhhh          hhhhhh


                                                                   eeeeeeeeeeeeeeeee
                                                                   eeeeeeeeeeeeeeeee
                                                                   eeee
                                                                   eeee
                                                                   eeeeeeeeeeeeeeee
                                                                   eeeeeeeeeeeeeeee
                                                                   eeee
                                                                   eeee
                                                                   eeeeeeeeeeeeeeeee
                                                                   eeeeeeeeeeeeeeeee


                                                                                                 kkk            kkk
                                                                                                 kkk         kkk
                                                                                                 kkk     kkk
                                                                                                 kkk kkk
                                                                                                 kkk kkk
                                                                                                 kkk      kkk
                                                                                                 kkk          kkk
                                                                                                 kkk              kkk


            
                                                           llllllllll
                                                           llllllllll
                                                           llllllllll
                                                           llllllllll
                                                           llllllllll
                                                           llllllllll
                                                           llllllllll
                                                           llllllllllllllllllllllllllllllllllllll
                                                           llllllllllllllllllllllllllllllllllllll



                                                           eeeeeeeeeeeeeeeee
                                                           eeeeeeeeeeeeeeeee
                                                           eeee
                                                           eeee
                                                           eeeeeeeeeeeeeeeee
                                                           eeeeeeeeeeeeeeeee
                                                           eeee
                                                           eeee
                                                           eeeeeeeeeeeeeeeee
                                                           eeeeeeeeeeeeeeeee



                                                           eeeeeeeeeeeeeeeeee
                                                           eeeeeeeeeeeeeeeeee
                                                           eeee
                                                           eeee
                                                           eeeeeeeeeeeeeeeeee
                                                           eeeeeeeeeeeeeeeeee
                                                           eeee
                                                           eeee
                                                           eeeeeeeeeeeeeeeeee
                                                           eeeeeeeeeeeeeeeeee



                                                           nnnnnnn            nnnn
                                                           nnnn  nnn          nnnn
                                                           nnnn   nnn         nnnn
                                                           nnnn    nnn        nnnn
                                                           nnnn     nnn       nnnn
                                                           nnnn      nnn      nnnn
                                                           nnnn       nnn     nnnn
                                                           nnnn        nnn    nnnn
                                                           nnnn         nnn   nnnn
                                                           nnnn          nnnnnnnn

                                                           



MENGUCAPKAN



                            SSSSSSSSSS       EEEEEEEEEE
                            SSSSSSSSSS       EEEEEEEEEE
                            SSSS                    EEEE
                            SSSS                    EEEE
                            SSSSSSSSSS       EEEEEEEEEE
                            SSSSSSSSSS       EEEEEEEEEE
                                         SSSS        EEEE
                                         SSSS        EEEE
                            SSSSSSSSSS        EEEEEEEEEE
                            SSSSSSSSSS        EEEEEEEEEE



LLLL                          AAA
LLLL                        AAAA
LLLL                       AA   AA
LLLL                      AA     AA
LLLL                     AAAAAAA
LLLL                   AAAAAAAA
LLLLLLLLLL    AA               AA
LLLLLLLLLL  AA                   AA


                            MMMM                   MMMM
                            MM   MM             MM   MM
                            MM      MM       MM      MM
                            MM        MM  MM         MM
                            MM           MMM           MM
                            MM                                 MM
                            MM                                 MM
                            MM                                 MM
                            MM                                 MM



                                                             AAA
                                                           AAAA
                                                          AA   AA
                                                         AAAAAA
                                                        AAAAAAA
                                                       AA           AA
                                                      AA              AA
                                                     AA                 AA
                                                    AA                    AA


TTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT
TTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT
TTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT
                  TTTTT
                  TTTTT
                  TTTTT
                  TTTTT
                  TTTTT
                  TTTTT
                  TTTTT
                  TTTTT








                   tttttt
                   tttttt
                   tttttt
           tttttttttttttttttttttttt
           tttttttttttttttttttttttt
                    tttttt
                    tttttt
                    tttttt
                    tttttt   tttt
                    tttttttttttt
                    tttttttttt
                 



                     aaaaaaaaaa
                    aaaaaaaaaaa
                  aaa           aaa
                  aaa           aaa
                  aaa           aaa
                   aaaaaaaaaaaa
                     aaaaaaaaaaa
                       aaaaaa   aa






hhhh
hhhh
hhhh
hhhh       hhhhhhh
hhhh    hhhhhhhhhhh
hhhhhhhhh          hhh
hhhhhhh              hhhh
hhhhhh                hhhh






                      uuuu       uuuu
                      uuuu       uuuu
                      uuuu       uuuu
                      uuuu       uuuu
                        uuuuuuuuuuu
                          uuuuuu  uuu



                   nnnn      nnnnnn
                   nnnn   nnnn   nnn
                   nnnnnnn        nnn
                   nnnn             nnnn
                   nnnn             nnnn  
                   nnnn             nnnn










BARU!!!!

2013
                            

              

USSTB 2013

Update Sehari Sebelum Tahun Baru 2013



Alhamdulillah, saya masih bernafas pada pagi ini, esok adalah kemunculan untuk Tahun Baru Masihi. Saya merasa impian hendak menjadi baik itu datang semula rasanya. Hari ini dan kelmari saya melihat atau menonton youtube (maaf jika bahasa Melayu saya agak teruk). Saya merasa gembira melihat video-video yang saya suka. Sekurang-kurangnya hilang rasa stress atau boring saya. Maaf kerana tidak dapat menggunakan bahasa Melayu seratus-peratus kerana ada perkataan yang saya lupa. Mungkin saya terlalu lama belajar bahasa asing, akan tetapi jangan bimbang kerana bahasa ibunda saya tetap bahasa Melayu dan saya masih lagi patriotik. Pada malam ini ingin rasanya saya sama-sama menyambut hari kemerdekaan di Stadium Merdeka akan tetapi saya pasti saya tidak akan dapat turut serta. Stadium Merdeka sangat jauh dari rumah saya.

Tahun lepas dan sebelumnya saya rasa saya belum menetapkan sebarang matlamat yang jitu, mungkin ada akan tetapi hanya untuk sekadar suka-suka. Tahun ini saya ingin berusaha bersungguh-sungguh untuk memantapkan diri dan hidup saya. Saya masih mencari akan penetapan matlamat saya untuk tahun baru nanti, namun yang pasti saya ingin berubah untuk menjadi lebih baik dan lebih positif. Saya juga ingin lebih berani dan ingin membuang segala anasir-anasir negatif yang telah mengubah hidup saya. Doakan saya berjaya, aaminn dan InsyaAllah.

Sekian sahaja, dan Assalamualaikum

Saturday, December 29, 2012

MIRWANA - Itu Ini Begitu Begini dengan lirik






Best lagu ni, lagu Melayu yang ketuhanan, yang sangat best di dengar jarang aku dengar..eheh, pelik plak ayat. Selalu lagu-lagu ketuhanan yang best, yang agak layan di telinga remaja lagu Indonesia. Macam lagu-lagu Ungu, aku suka sangat.. Lagu andai ku tahu, syurgamu antara feveret aku dan macam-macam lagi...Mungkin ada lagu kat Malaysia yang macam ni, tapi aku taktau kot (promosi kurang ke)..seingat aku lagu Alhamdulillah Too Phat memang terbaik la...Then untuk tahun 2012, nak habis tahun dah pun, aku terdengar lagu ni kat TV...Jangan ingat nasyid je boleh dakwah, lagu Rabbani dulu pun best hape, Pergi Tak Kembali...sesape yang macam tak dengar lagi boleh la dengar lagu Mirwana ni...

Saturday, December 15, 2012

Release Your Stress

Lose your job? Financial problems unsolved? Heartbroken? Stress? Well I think this is the greatest way to release your tension. I'm sure you will thank me.








Tuesday, December 4, 2012

Nothing Personal

Alhamdulillah, last time aku dapat interview SPA, namun belum rezeki aku. Now, aku baru dapat tawaran yang kedua untuk pustakawan. Since terlampau banyak halangan aku untuk aku belajar, aku ikut sahaja haluan aku dan aku harap untuk second interview ni aku dapat. Rezeki hanya Dia yang tahu, aku hanya boleh usaha dan doa je. Terfikir pasal sambung pelajaran, aku memang teringin untuk grad, memang jealous tengok orang lain pakai jubah, teringin gak aku. Takdir aku harapnya bersinar dengan indah nanti. Bapak aku nak sangat aku kerja dan tak berapa nak bagi aku belajar, harap-harap la ada rezeki aku nanti. Nanti bila dah kerja boleh la aku capai impian aku untuk dapat ijazah dan master nanti ye, ishhh sonoknyeee. 

Bercakap lagi pasal takdir, sebenarnya dah lama aku mintak SPA tapi elok je tahun ni dia panggil. Bila difikirkan hujung tahun 2010 lagi kot aku mintak, tak pun 2011. Bila aku renew je password sebulan lepas tu dapat tawaran, Alhamdulillah. Walaupun masih belum dapat takpe la, at least aku ada pengalaman di interview. Lepas ni kira okayla sket nak gi interview, dah taw dah, huhu. Confident la sikit aku nanti, takdela tercengang-cengang cam dulu.

Blog ni pulak, aku tak sanggup nak lupakan, apatah lagi nak tutup, belum lagi konon nak tukar address. Ni first blog aku dan macam-macam aku luah kat sini dulu. Memori pun banyak, dan macam-macam la. So, aku akan update apa-apa sahaja entry yang aku rasa aku patut tulis kat sini. Aku tak dapat nak update selalu, pasal masalah internet kecuali kalau aku duk kat umah akak aku macam skang, boleh la nak selalu-selalu melayari internet dan berblogging.

Tuesday, September 25, 2012

EKAM EVEILEB

SONY Make Believe



Anyway, sekarang handphone android murah sangat-sangat okay, dah takde dah tahap riban-riban, tak percaya? Sila gi kedai, tanya hp android paling murah...

Make Believe yow!

Wednesday, September 12, 2012

KILANG NUKLEAR DI KUANTAN, PAHANG - review

Baru je tadi aku dapat panggilan dari sorang akak tu, dari Pusat Penyelidikan Negara. Dia nak tanya pendapat pasal pembuatan kilang nuklear ni.. Aku memula tu terkejut gak sebab aku ingatkan ni rumour sahaja, aku pernah gak dengar dulu tapi tak tau la kat mana dorang nak wat.. Bila tanya pasal pendapat aku yang open minded dan berpengetahuan ni, aku memang ada pro contra nya. Tapi aku banyak berbahas pasal pro la, contra aku satu je iaitu KESELAMATAN. Yela, kita ni negara kecik sangat, Jepun adalah negara terkecil dalam kalangan NEGARA MAJU.. Malaysia ni lagi kecik dari Jepun. Aku rasa banyak kepentingan dan kegunaan bila wujudnya kilang ni, tapi andai la kan, seandainya boleh apa kata kerajaan cari satu tempat lain untuk buat kilang tu, bukan di Malaysia. Aku bukan apa, kita punya kepakaran paling hebat pun, tak sehebat kepakaran dunia. Kebimbangan aku adalah bila terjadi kesilapan semasa proses. Kepakaran yang ada di Malaysia, aku rasa tak cukup ramai.  Maaflah, tapi benda sebegini bukan seolah-olah kita nak buat kapal perang, sekurang-kurangnya kapal perang meletup bukan ada sinaran radioaktif. Bila seseorang belajar sejarah, dia akan tahu apa akibat terbesar yang terjadi apabila terkena sinaran nuklear, mak aih..seksa dowh. Tapi aku masih suka jika kita mampu membuatnya, cuma aku agak takut akan risiko. Best pulak tadi bila aku komen-komen dan bagi pendapat dekat akak tu, dah macam professor pun ada aku ase..Sebenarnya, nuklear ni besar kepentingannya. Bukan setakat kesihatan, pertanian, banyak lagi. Tapi biar pakar sahaja yang menentukannya. Last sekali akak tu tanya adakah kes ini akan menyebabkan rakyat tidak menyokong kerajaan. Bagi aku kerajaan sekarang, dan kerajaan negeri aku, aku rasa beruntung kerana berada di Malaysia. Tak ada apa aku nak tukar, semuanya bagus, as well as it always be.. Cuma kalau betul la Malaysia nak buat kilang ni, ermm aku memang sokong. Akan tetapi, kalau boleh beli satu tempat lain yang tak ada hidupan.. Aku rasa macam nak hidup lama lagi. Selain daripada tu, Kilang Nuklear Malaysia, way to go!

Monday, September 10, 2012

Cecelia Ahern's booklist

P/S I LOVE YOU 

WHEN RAINBOW ENDS
IF YOU COULD SEE ME NOW
A PLACE CALLED HERE
THANKS FOR THE MEMORIES
THE GIFT
THE BOOK OF TOMORROW
THE TIME OF MY LIFE


GIRL IN THE MIRROR (short stories)


i prefer 1,2,3,7,8 and the short stories..but it is kind of amazingly expensive, for that little and SHORT story, it cost me RM 34....(sigh), but I did bought it..it ease me because the story is good, well if it's not then I will be damn regret, huhu.

Monday, August 27, 2012

NO ENTRY WITHOUT PERMISSION

Lately I've been stuck imagining
What I wanna do and what I really think
Time to blow out


Lagu Britney ni asyik menyanyi je dalam kepala aku dan dengan tak semena-mena aku pun ternyanyi jugak. Takde la harapan sangat aku nak mengupdate blog ni tapi macam harus la aku membuatnya. Tangan aku gatal nak menaip ni hah. Pening kepala aku beberapa minggu ni, banyak sangat pulak menda yang buat aku stress down. Aku yang hampir okay dari kegilaan ni ase macam nak mental balik dah. Tapi aku ikut je apa takdir aku, orang putih cakap Just Go with The Flow. Harapan aku takde la besar sangat, cuma nak berjaya dalam hidup je. Err, apakah tulisan aku ini sangat menyedihkan pulak. Next lane please.

Aku skodeng BIGBANG punya performance, yang latest la. Dorang punya ALIVE TOURm besttt.. Tapi dapatkah aku pergi? Macam tak dapat, memang rasa nak menangis okay. Tapi takpe, aku dah mampu menghadapinya denga tenang, cuma masih lagi berharap dapat pergi.. Jealous tau kat korang yang dapat gi, ishh.. Selain daripada tu GD dah prepare untuk album solo terbaru, TOP ada drama terbaru, yang lain dengan aktiviti masing-masing. Harap-harap lepas TOP siapkan drama, dia buatla satu album solo ye..Lagu, Turn It Up, Oh Mom, Of All Day, HELLO, I wish more from him..Sape kata dia takleh nyanyi solo, okay je..btw time dia nyanyi lagu No Diggity, aku rasa dia boleh nyanyi, it just kenapa dia tak buat satu album solo? Urmmm, dah takde dah kot.

Wednesday, August 8, 2012

P/S I LOVE YOU by Cecelia Ahern

Well I'm not going to write the story here because if you want to know how the story is you need to buy the book, OF COURSE. The main concern of my writing is to make a review or simply said/ or written is personal reflection. I've only got the chance to read this novel last month (right after I bought it) and finished it last three days. Honestly, I have been struggling to find this book with the cover of cards but ends up buying with a cover of something else and with another publisher. (I was looking for Harper's publisher). Well, here in KB there are not lots of English novel. Even the previous Malay novel is hard to find (I'm talking about Ahadiat's book here). 

Straight to the point, I love Cecelia's writing. Proudly said I have all of her collection and my first book is If You Could See Me Now (my ultimate favourite). I honestly said her books, her stories relates me, relates my life, affect my feelings because every time I read hers I feel like she is writing about how I feel, and every time I read hers I also feels like 'hey that's my stories' that I always wants to put in a paper but I don't have the time to do it yet. Cecelia always give the feelings of extraordinary which I don't really founds in others book. She gave the pure grieving in the characters and develop them in a way which I really understand how it feels. Loneliness is devastating, miserable. Yeah, people will say that. But sometimes they didn't realize there are a lot of feelings include in the loneliness itself. P/S I LOVE YOU told me that, If You Could See Me Now told Me That. For some people, pure happiness is when she/he found someone, pure happiness is when they have a perfect life, and etc. The real things is if you care and loves yourself more than everything, that is the happiness. Take chances but believe in faith. But never think to see the hero or heroin in the character in Cecelia's book to live together. It is life she is talking about, not a drama. 

Holly Kennedy suits my type. When I read about her I found me in her. She has the grieving of losing half of her soul, her other part of her life. I have that feeling either. Holly have been inseparable in her everyday life with Gerry. Her life is all about Gerry and she loves the way it is. She never be alone, and ALWAYS with Gerry. It's hard isn't it when all of sudden, abruptly, someone who is part of your life gone, someone who always told you everything what to do gone, someone who are always taking care of you GONE. At the first page in this book, I cried. Every words makes me cry. It feels like I'm reading myself. The first feeling when someone is gone, it is like that. Neglected, abundance, alone, isolate, all of this will take part and Holly did too. But she is too strong to act like nothing happened in front of others, definitely not me. But when she learns to live again, she has Sharon, Denise, Jack, Helen and Mom. Well, I definitely have my Sharon, Denise, Jack, and Helen either, unfortunately I don't have the Mom. Every character represent the character that happened in my life, and I was shocked. Reminiscing again, this story is written before my time of grieving. This story is a good story to read, a hope to the lost, a kind of motivation story. I implore people who lost their hopes, people who sad because life is not fair, people who lost someone they love so much to read this book. You will find life when you read it, it is not a drama story, it is about a life story.

Holly Kennedy never fails me to relate with her. "Chocoholic?". I laugh at the chapter where she was at the newsagent to buy paper, and resulting herself by buying every newspaper there. Surely it will take time to count the bill, then once again Holly make her moves, take a big chocolate bar, add to the count, well she is Holly ;p Making trouble without intention, she is Holly. I love her. Honestly when she say chocoholic I laugh, who knows Holly is also a chocoholic like me? Not exaggerating here but I am, well most people are, but sorry because this is my self reflection. ^_^ Holly is obviously a timid person, sometimes weird, honest, kind, thoughtful. Again, I love her.

Daniel, Daniel is another person who contribute to Holly step to live on. I like their relationship, till the end. I like how the way it goes. It tells everything in life. The true feeling of soulmate, the kindred spirit, the everything they share and Holly get it all.

P/S: Even I said I implore you to buy this book, but the choice is yours.hehe.

Wednesday, July 11, 2012

LAGU SEDIH

Assalamualaikum

Huhu, baru aku perasan rupanya kebanyakan list lagu aku banyak lagu sadis rupanya. Kang ada gak yang fikir aku ni tengah bersedih bagai, tambah-tambah kalau Kak Long aku baca. Maunya nanti dia cakap adoyaiy adik aku sorang ni duk bersedih sebab apa la pulak, kui3.. Senonya kebanyakan lagu slow aku pilih tu sebab aku suka dengar tune penyanyi tu menyanyi. Aku suka dengar lagu yang ada bunyi macam alunan gitu, leh la aku try2 nyanyi nanti, hak3. Macam lagu BIGBANG, 2NE1, AVRIL tu memang harus la masuk senarai, aku fans dorang. Ish aku takde menda pun senonya nak tulis, saja la nak gitau aku hidup dan mampu menulis lagi, Alhamdulillah. Tilawah al-Quran kat TV1 dah lama start, ada orang tengok tak? Jum join aku.

Friday, July 6, 2012

20 Senarai Lagu Pilihan CHEKLEEN - verse 2

Agak-agak first verse dulu ada tak yang minat lagu-lagu pilihan aku tu?huhu..Saja je up pasal tajuk lagu ni sebab kadang-kadang ada manusia yang tetiba terasa nak dengar lagu, tapi tak tau nak dengar lagu apa. Aku selalu gak berperasaan macam tu. Untuk second verse ni, aku taruk 20 lagu pilihan aku.hehe.


1.Fantastic Baby - BIGBANG
2.FANATIK - KRU
3.Kisah Hati - ALYAH
4.Byul (STAR) - 200 Pounds OST
5.Though It Seems Forgotten - 49 Days OST
6.Innocence - AVRIL LAVIGNE
7.LIES - BIGBANG
8.Lollipop - BIGBANG & 2NE1
9.Girl In The Mirror - BRITNEY SPEARS
10.Poker Face - LADY GAGA
11.Turn It Up - TOP BIGBANG
12.You Drive Me Crazy - BRITNEY SPEARS
13.Kembali Pulang - KANGEN BAND
14.E.T - KATTY PERRY
15.Party In The USA - MILEY CYRUS
16.The Story Of The Tears - YURI CHIKA
17.Tak Sanggup - X FACTOR
18.Baik-Baik Sayang - WALI BAND
19.SyurgaMu - UNGU
20.Unwritten - NATASHA BEDINGFIELD

Wednesday, July 4, 2012

10 Senarai Lagu Pilihan CHEKLEEN - verse 1

Forever With You - GD&TOP feat Park Bom
GHETTO - Akon
Hati Yang Kau Sakiti - Rossa
I Wanna Go - Britney Spears
If You Seek Amy - Britney Spears
It Hurts - 2NE1
Don't Go Home - GD&TOP
Wedding Dress - Taeyang BIGBANG
Aku Bukan UntukMu - Rossa
BLUE - BIGBANG

Monday, July 2, 2012

MODERATORS @15 YANG KU KENAL (The Last Episode)

Alahai, last episod..Macam karangan atau cerita bersiri je hah..Okaylah straight to the point, senonye esei ni aku dah lama tulis, 2 Mei 2012 lagi lepas hari karpet @15 last lagi aku dah karang. Dah lama sangat dah tapi aku tak sempat nak up..Asyik lupa je, tahla. Kadang aku bukak blog, memang aku lupa terus pasal esei ni, tapi bila baca ase nak up..Memandangkan dah lama sangat diam dalam laptop, segan jugak aku nak up, tapi biarlah memandangkan aku nak tutup cerita @15 dan moderatorsnya. Bila korang baca feeling2 la kononnya baru semalam @15 tutup ye, hohohoi. ^_^

30 APRIL 2012

The last episode...

Lepas ni aku dah takkan menaip pasal moderators lagi.Walaupun tajuk moderators yang aku kenal, hakikatnya aku tak pernah jumpa dorang face to face pun. 30 April merupakan hari penutupan @15. Rasanya lama dah aku menjadi cetez, tapi aku tak pernah bosan melayan @15 yang aku panggil karpet. Nama chekleen sendiri aku cipta sempena fifteen. Last day hari tu aku sempat berborak dengan cem red dan syea.  Pada hari last 30 April tu, semua mods chatting, mintak mahap, buat pengakuan. Aku tak sempat nak snap pape, blur je. Mata aku duk hadap je kapet. Nak menaip pun aku tak tahu nak cakap apa. Tapi sempat jugak beberapa mesej aku in. Perasaan aku sedih ada la kot, tapi more of missing something. Sedih mungkin sebab aku tak dapat lagi sembang ngan dorang. Kalau nak jumpa kat luar, memang takkan terjadi. Bff aku pun aku pun aku jarang dapat jumpa. Maybe aku akan rindu moderators @15..... Tapi bila penutupan fiftin tu memang kelako je aku ase. Ye la, aku ingat kot la ada pape. Tapi keluar ayat je. Punyala lama, hari ni pun tak habis lagi.






Bersambung::

Wednesday, June 13, 2012

Siapa Mak Jemah???

Ahlan Wasahlan

Haaa tu dia tajuk hari ni. Sape Mak Jemah aku nak story kat sini ni? Semestinya Mak Jemah da vogue di konti ERA kalo pepagi ada dalam segmen JoHaRa. Hari tu aku ada dengar Mak Jemah citer sal blog contest tu, tahniah roti kaya menang. Aku lupa aku ada folow ke blog dia, ye la banyak sangat blog, huhu.. Mak Jemah story roti kaya banyak ciplak idea Mak Jemah, itulah katanya sebab tu menang, nak mintak ganti rugi, kah3. Takleh blah ase Mak Jemah ni, tapi yang point aku nak cakap Mak Jemah ada blog ke? Aku nak follow ni, dan asenya Zizan aka Mael Lambung pun ada kan? Cite sal Mak Jemah lagi, celoteh dia mak kau, memang boleh buat ko sawan kejap. Aku yang pepagi tengah nak g HKB amek darah, tengah ngantuk neh. Sekali dia bantai lawak takleh blah dia mau sawan kejap aku, tersembur segala air bagai, siap nangeh lagi. Segmen JoHaRa ni kalo ada orang upload kat youtube macam segmen arwah CikDin dulu mau ramai orang mendownload. Aku la terutama sekali. Cakap sal Mak Jemah aku rindu la JOZAN. Kalo tengok dalam Super Spontan takde JOZAN. Tapi best tengok time Zizan salu kawtim ngan Johan, macam la dorang satu kumpulan haha. Aku jarang tengok Super Spontan sal tak banyak yang lawak, ada la tapi bukan macam SPONTAN dulu, start je dah gelak guling-guling. Aku rindu JOZAN ni, takde projek terbaru JOZAN ke? Eh, kesian Mak Jemah tetiba je aku tulis sal menda lain, maunye Mak Jemah luku aku pakai silat kerbau. Mak Jemah, naik mintak sain buleh?

Saturday, June 9, 2012

Rindu game FB

Assalamualaikum

Sekarang aku dah tak dapat nak main game kat FB dah, sedeh. Cemana la bandar Chekleen's Territory aku, kebun aku pun tah la, harap kak ijan leh tolong tengok2 kan. FrontierVille aku baru je aku bersihkan serba sedikit, pasneh mesti bertambah hutan balik. Kat kampung aku ni kalo nak guna wat main game online memang tak lepas la, lagi2 kalo game fb. Nak bukak FB pun setengah jam tunggu. Jap, nak menunaikan kewajipan dulu. wassalam

Chekleen's review of BIGBANG's MONSTER MV 2012


Annyeong!! (this entry will be in English)

Okay, this is great, the truth! MONSTER from BIGBANG is so amazing. It’s sounds cool and new. Well the feelings of Big Bang is there. When you fell for LIES and Haru Haru then you must really love this. I’m loving this ^_^. Well in LIES and Haru Haru of course you see human acting there, but guess what, you can see vampire and werewolf in this music video! Xp Well  I see DaeDae as a werewolf (look at his fantastic body, outfit and his expression) and TOP is definitely a vampire who wants to eat a werewolf, hahaha. Well I’m saying this because at 1.03 you can see TOP’s expression and at 1.04 you can see suddenly there is a scar or something like glowing numbers happens to be at Dae’s body, huhu. It’s some kind of a story between vampire and werewolf I think, haha. Then you can see YongBae as a dancing monster, it’s kind of hilarious I think, kikiki.  My greatest loves part in this music video is at 2.29, wow it’s soooo amazing. I was like WTH! But how can it’s only stay for a second? And they show JiYong feel down and whatever. That part is so great so cool. Well it relate to the lyric
The people of the world have turned their back against me
The corners of their eyes are all twisted up
The greatest pain to me (the pain)
Is the fact that you became the same as them

The part where DaeDae walks side by side with the mirror is also DAEBAKK! You know when suddenly there is tattoo appear in his body (in the mirror). It is so damn cool. I keep repeating this part too and you know what TOP’s part should have timing like this too, so it will become precious to watch. The saddest thing is I have to pause to look at it. Okay then, Dae’s other part which is my favourite (too) is when he is running. He looks like he want to find someone straight away and I think it is vampire TOP, haha. Talking about JiYongie, he looks so sweet and cute even though he is a monster. I can’t say what monster he is (but my sister said he is the mushroom monster because if his hair, mianhee JiYong ah). My JiYong’s favourite part of him is at 1.31 when he stands up and glares at the camera like he said WTH are you looking at me, huhu. Well it looks gorgeous, cool, amazing and I say what, that’s GEE’s STYLE. Let’s say about moment at 1.37 when SeungRi is trying to run but TOP is there right behind him. I love that part too.Oh, let me finish the last thing of my favourite part, let see....it is at 2.43 and 2.45, hahahaha..well see it.it looks like a conversation, or a fight or whatever it is I am so loving it, kekekeke. Hrmm, actually there’s a lot of my favourite moment in there, and of course every moment is so great, I am so loving this music video MONSTER. The lyric is so good, touching and amazing. People changed, that is what they want to say, but you know how the people that changed before, and you must know they changed for reasons. I love the lyric, I love the music, I love everything. Well I give you the lyric and MV.

(see other review and romanize lyric)

MONSTER

It’s been a while since we’ve met
Your face looks good
You got prettier
You were always beautiful in my eyes

But today you look a bit different
You look especially a bit cold
Your eyes that look at me are filled with pity
In front of you, I seem smaller

I’m tried to be fine, trying to change the subject
Though I had so much I wanted to ask you, you cut me off right away
Your hair flowing, as it hit my cheek and passed away
You turn and leave right away. If I try to catch you here, would that be too ridiculous?

Nothing comes to my mind
As you tremble, you take a step, two steps back
You say that I scare you now
You’re like a moon that makes me go crazy

I love you baby I’m not a monster
You know how I was in the past
When time passes it’ll all disappear
Then you will know baby

I need you baby I’m not a monster
You know me so don’t leave like this
Even if you throw me away, I will die
I’m not a monster

No matter what happens lets be forever
When we’re sad when we’re happy let’s go till the end
You don’t say that tomorrow
Let’s love like today is the last

A life without you is like an imprisonment for life
An extinction from the world to the point where I’d go crazy
Your existence is a chronic disease, a repetition of pain
You’re a lingering attachment in my heart

The people of the world have turned their back against me
The corners of their eyes are all twisted up
The greatest pain to me (the pain)
Is the fact that you became the same as them

I love you baby I’m not a monster
You know how I was in the past
When time passes it’ll all disappear
Then you will know baby

I need you baby I’m not a monster
You know me so don’t leave like this
Even if you throw me away, I will die
I’m not a monster

Don’t go, don’t go, don’t go, don’t leave me
Don’t do it, don’t do it, don’t do it, it’s not like you

Getting farther away, love is breaking apart

Don’t find me, don’t find me, don’t find me, don’t look for me
The last, last, last

Image of me is in front of you
Remember that
Don’t forget me

I love you baby I’m not a monster
You know how I was in the past
When time passes it’ll all disappear
Then you will know baby

I need you baby I’m not a monster
You know me so don’t leave like this
Even if you throw me away, I will die
I’m not a monster

I think I’m sick, I think I’m sick (2x)


(since my internet line is low, please search the MV at YouTube, thank you)

by the way, monster japan version has been released, click here -> monster japan teaser

Sunday, June 3, 2012

PLEDGE: Raise awareness for the nearly 9,000 women and children who die every day from preventable diseases

Share is cares

Take the pledge, show some cares.

helps the needed

Thursday, May 24, 2012

Sesuatu Yang Tak DiSangka

Kalau aku up video suara aku menyanyi kat sini mesti best kan?ahahahhakz..ye ye je kan. Tajuk dan entry takde kena mengena pun, terima kasih.




Sunday, May 20, 2012

The Red Warrior Menjulang PIALA FA 2012 Mengalahkan Kelab Sime Darby Sekaligus Melengkapkan Koleksi Piala Pasukan Kelantan

Alhamdulillah, The Red Warriors berjaya mengalahkan Kelab Sime Darby dengan satu gol, khidmat kaki Ghaddar.Keputusan satu - kosong ini sekaligus membenarkan Kelantan menjulang piala FA dan melengkapkan koleksi piala mereka. Pada tahun 2011, Kelantan hanya mampu menggigit karipap sardin apabila terpaksa akur kepada kekalahan mereka terhadap Terengganu yang membawa pulang piala FA. Namun, dengan semangat yang menjulang tinggi, di tambah dengan sokongan penyokong Kelantan The Red Warriors yang tidak berbelah bahagi membuatkan pasukan pilihan ini berusaha keras bagi merealisasikan impian mereka.

Jika di review permainan mereka pula, aku kagum dengan pencapaian pertahanan pasukan Kelantan. Memang ada kelass, dan di tambah pula dengan penjaga gol yang bertaraf antarabangsa Khairul Fahmi Che Mat gawang Kelantan memang agak sukar untuk di asak pemain Sime Darby. Mungkin juga kerana Sime Darby agak gentar, maka permainan mereka agak reda walaupun kadang kala terdapat asakan yang berlaku. Tahniah di ucapkan untuk Ronaldinho dari Sime Darby yang aku rasa agak bagus corak permainannya. Kemas dan laju, namun pasukan sokongan Sime Darby agak kurang dalam menghasilkan gol. Begitu juga dengan pasukan pilihan, The Red Warriors, di mana serangan - serangan yang di hasilkan agak ke anak-anakan. Seolah mereka hanya mahu memanaskan badan. Sepatutnya serangan bertali arus harus dilakukan apabila berada di depan pintu gol, cuba mencari peluang sedaya upaya. Jika aku lihat pertahanan Sime Darby, bukanlah lemah, boleh di katakan Kelantan mampu untuk bolos jika mereka mampu merancang peluang dalam masa singkat. Terdapat beberapa kali terjadi di mana pertahanan Sime Darby lapang, namun Kelantan masih belum mampu meneruskan asakan gol dan menyebabkan pertahanan Sime Darby kembali menyusun 'pagar'. Sebagai penyokong The Red Warriors aku sememangnya bangga apabila Kelantan beraya menjulang trofi FA, dan aku memang bangga dengan mereka. Namun di lain perlawanan aku harap mereka agak serius dalam merancang peluang yang ada di depan mata.

Aku bukan pemain bola, jauh sekali dari professionaliti, namun aku setia menyokong bola sepak Malaysia dan setia menyokong The Red Warrior. The Red Warriors pasukan bola sepak terbaik Malaysia! Jangan nak pusing cakap tak sebab Kelantan dah mengalahkan pasukan dari Singapura, Indonesia (dan banyak lagi), so they are the best for me.

Thursday, May 17, 2012

Bola Sepak dan THE RED WARRIOR

Lama sangat dah aku tak mereview game Kelantan. Lawan Sime Darby tu pun aku tak review. Seriously keletihan berpanjangan melanda aku. Tah nape, dan honestly beberapa game Kelantan pun aku tak tengok. Adik aku cakap aku ni bukan penyokong The RW yang betul, hahaha. Aku ni TV pun jarang tengok. Lagi-lagi @15 pun dah tutup, dah memang aku tak tengok la. Tahla, orang cakap ada cite beh pun aku iyakan je, tengok tak. Ada game Kelantan lawan pun cam nak gi tengok, alih2 aku dah terbongkang. Aku banyak menaip dan tengok cite lam laptop je. Aku tengok feedjit aku, banyak orang baca review sal The Red Warrior aku tulis dulu. Aku nak wat review baru, tapi macam2 hal je. Kadang tenet takde, kadang aku tak tengok pun. Korang baca je la yang ada tu ye. InsyaAllah, ada kesempatan aku taip yang baru. Okayla, selama tido.

The Red Warrior FIGHTING
Go More Kelate Go More!!!!!!!!!

17 MAY 1957


Selamat Hari Lahir Umi

Hari ni merupakan hari lahir arwah Umi aku. Terlambat pulak nak update, letih manjang je aku beberapa hari ni. Aku tak de pape nak type, just nak ucap sesuatu. doakan sesuatu untuk Umi aku.

al Fatihah
Ya ALLAH Ya Tuhanku, Tuhan sekalian alam, sama ada yang berada di bumi di angkasa, di lautan dan di mana-mana, aku sebagai hambaMU berdoa agar Umi sentiasa mendapat perlindungan dariMU,semoga di jauhkan dari segala azab yang menyakitkan, semoga dibahagiakan, dilindungi dan di redhai sepertimana dia telah membahagiakan, melindungi dan meredhai aku, amin ya rabbal alamin. Masukkan Umi dalam golongan orang-orang yang bertakwa, golongan yang sentiasa direhai, dilindungi dan di dayangi olehMU Ya ALLAH.
aamiiinn

al Fatihah

Friday, April 20, 2012

Korean/Japan Fan Fiction and the Real Deal.

Hrmm, tetiba aku agak teruja dan terpengaruh untuk menulis fan fiction yang berkaitan artis-artis yang aku minat. Kadang-kadang aku ada jugak baca fan fiction tentang artis-artis korea, jepun. Kalau kita google memang banyak la, berbillion fan fiction. It’s a trend terutama bagi peminat-peminat artis Korea dan Jepun untuk membaca atau menulis fan fiction. Kisah adik-beradik, kisah bestfriend, kisah kononnya terjadi lagu diorang, memang di jadikan satu cerita imaginasi fans. Tetiba aku telah berjaya membuat satu fan fiction bagi artis korea kegemaran aku, BIGBANG. Walaupun agak tak semenggah, tapi itu baru first time aku buat, huhu... Sebenarnya aku nak ungkapkan tentang pasaran fan fiction bagi artis Malaysia. Kadang-kadang aku ada gak terasa nak menulis tentang cerita menggunakan nama artis, saja-saja la, nama pun peminat. Tapi memandangkan aku tak pasti ada ke fan fiction untuk artis Malaysia (macam tak ada je), so aku ambil keputusan untuk tidak. Yela takut jugak kang tak pepasal aku terpaksa naik court. Nak bersuka ria pun kena fikir consequences jugak, ye tak? So, aku ambik keputusan, stay to Japan and Korean idol je la untuk di jadikan fan fiction.

Sebaliknya pula, memandangkan orang dah rasa aku ni dah tahap obsess ngan Korean music, bagi aku tak kot. I’m not obsess with KPOP, tapi dengan YGE artis sahaja. Well, true obsess is for BIGBANG. Kalau orang lain yang minat KPOP tetiba menyanyi lagu SNSD, kompem aku tak tau lagu sape dorang nyanyi. Tapi kalau lagu tu famous ada kemungkinan gak aku tau. Kalau sesuatu lagu tu berentak electro, atau ada rapping, entah kenapa la senang aku nak layan. Aku memang suka lagu yang ada rap kot. Kalau ingat dulu pun,favourite aku kumpulan KRU, NICO, 4U2C, Feminin, memang hapal la lagu dorang. Then, Too Phat, aku rasa first time dengar lagu dorang (lupa dah tajuknya), aku tangkap layan. Aku rasa macam fenomena jugak la Too Phat time tu. So, bila lepas tu asyik duk melayan lagu jiwang and rock kapak je, tetiba hujung tahun 2009, aku dengar lagu Haru Haru, Big Bang. Well, memang kompem aku layan. Walaupun aku suka lagu macam ni, doesn’t mean lagu-lagu rentak lain tak masuk senarai. Semua lagu asalkan aku suka lirik, melodi maka aku layan je. Kalau tak takde la pulak aku minat dengar lagu-lagu Rossa, Melly, Spider, Pretty Ugly dan sebagainya (banyak sangat, belum lagi nak senarai Avril, Eminem, Linkin Park, Miley etc).

Okayla, sekian dan mintak maaf kalau ada sesape yang terasa dengan post aku kali ni. Mana la tau kan, kot-kot ayat aku ni nampak agak kasar bagi sesetengah orang. Taknak naik court dan tak nak tanggung dosa, huhu.

Thursday, April 19, 2012

240 Followers, maka aku ucapkan terima kasih

Alhamdulillah, genap 240 orang telah mengfollow blog neh...terima kasih untuk semua yang telah follow blog yang tak seberapa neh.

Tapi tetiba je aku rasa macam nak tahu kenapa ye korang follow blog yang tak seberapa neh. Kalau satu masa dahulu, tradisi I follow you, you follow me balik memang famous la. Aku pun dengan berbudi bahasa je ikut zaman dan budaya. Tapi sekarang aku dah malas nak ikut budaya tu. Kadang kala aku merajinkan diri gak blog walking, tapi salu satu arah je la kegiatan aku. So aku layan mana- mana blog yang best untuk di baca je. 

Kalau untuk mendapatkan isi bagi mengupdate post, aku memang tak pernah baca entry orang lain baru post kat sini. Aku suka apa yang wujud dalam kepala je nak tulis. Tapi tengok la, kalau yang memerlukan informasi berunsur fakta, terpaksalah jugak aku membuka mana-mana blogspot, wordpress, journalive dan sebagainya.

Dan juga masih lagi aku mahu tahu kenapa masih ada yang mahu mengfollow blog aku walaupun aku tahu blog aku bukanlah tahap best sangat untuk diikuti. Info pun memang jarang la wujud.

Tahniah untuk 240 followers blog aku.

Monday, April 16, 2012

ENTAH

Entah....apa aku nak tulis...

Sebenarnya banyak aku nak tulis, sejak bulan lepas lagi macam2 karangan wujud dalam kepala aku..rasanya kalo karangan tu aku jadikan novel, siap 3 buah buku..tapi sekarang bila aku dapat guna internet, bila semua ada, idea pulak takde...aku mengantuk sebenarnya ni...mengantuk...hmmm  tu je boleh cakap...kalo aku tetiba berfikir  ni macam teringat balik. Aku ingat nak tulis pasal kpop, pasal Big Bang, 2NE1, pasal isu semasa, banyak la weh..tapi tajuk je ingat, isi karangan ampeh...okayla, wassalam.

Monday, March 12, 2012

Big Bang Running Man 84,85 (my point of view)

Assalamualaikum.....

Fuhh, memang best la Running Man time Big Bang (KPOP idol group) jadi guest. Seriously, aku tak sangka dorang boleh jadi kelako tahap aku gelak guling-guling! Episod 85 aku belum sempat nak tengok coz aku survey kat youtube tapi link takleh bukak kat Malaysia. Terpaksa la aku bersabar jap. Kalo ada yang baca entry aku sebelum ni, aku ada la kononnya rekues nak Daesung Big Bang atau CL 2NE1 gi Running Man memandangkan dorang ni nampak agak lasak. Alih-alih satu kumpulan BigBang gi hadap kat RM! Tapi dalam pusingan pertama, Big Bang memilih untuk jadi mission team. So, dorang kena bersembunyi dan mencari kad Running Man. Thanks to Jiyongie, Daesungie dan Youngbae akhirnya berjaya gak dorang dapat 3 kad RM. Sepatutnya Daesung boleh dapat 1 lagi kad yang tertempek dekat belalai gajah. Nak dijadikan cerita dia tergelincir time nak lari, alih-alih Gary nampak. Punyala lari Daesung, alih-alih dari sorang jadi dua orang bila Gary panggil Jihyo, pastu satu kumpulan chasing team terus kejar Daesung..iskkk...gweanchana Daesung ah. Dalam episod ni yang agak thrill time dorang kejar Daesung la. Time Jiyong agak kelako pasal Haha maen-maen ngan Jiyong. huhu. Dalam Big Bang updates dan Kak Long updates, aku dapat taw yang Big Bang sebagai chasing team akhirnya menang gak. Dorang memang revenge la atas kekalahan mereka.hahahaha....Aku nak sangat tengok dorang kat variety yang lain. Bila first time g kat variety as a group (after 5 years), memang fun la tengok. Hope dorang leh wat banyak lagi variety show.

Then, tahniah untuk Ana Rafali dan Lisa Surihani serta suami Yusri coz telah berjaya mendirikan masjid pada tahun ni. Semoga sentiasa berbahagia dan berkekalan ke anak cucu ye..

Agaknya takde dah kot..

Sekian, wassalam. 

siapa itu???

BLOGGERS