BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Followers

Friday, April 20, 2012

Korean/Japan Fan Fiction and the Real Deal.

Hrmm, tetiba aku agak teruja dan terpengaruh untuk menulis fan fiction yang berkaitan artis-artis yang aku minat. Kadang-kadang aku ada jugak baca fan fiction tentang artis-artis korea, jepun. Kalau kita google memang banyak la, berbillion fan fiction. It’s a trend terutama bagi peminat-peminat artis Korea dan Jepun untuk membaca atau menulis fan fiction. Kisah adik-beradik, kisah bestfriend, kisah kononnya terjadi lagu diorang, memang di jadikan satu cerita imaginasi fans. Tetiba aku telah berjaya membuat satu fan fiction bagi artis korea kegemaran aku, BIGBANG. Walaupun agak tak semenggah, tapi itu baru first time aku buat, huhu... Sebenarnya aku nak ungkapkan tentang pasaran fan fiction bagi artis Malaysia. Kadang-kadang aku ada gak terasa nak menulis tentang cerita menggunakan nama artis, saja-saja la, nama pun peminat. Tapi memandangkan aku tak pasti ada ke fan fiction untuk artis Malaysia (macam tak ada je), so aku ambil keputusan untuk tidak. Yela takut jugak kang tak pepasal aku terpaksa naik court. Nak bersuka ria pun kena fikir consequences jugak, ye tak? So, aku ambik keputusan, stay to Japan and Korean idol je la untuk di jadikan fan fiction.

Sebaliknya pula, memandangkan orang dah rasa aku ni dah tahap obsess ngan Korean music, bagi aku tak kot. I’m not obsess with KPOP, tapi dengan YGE artis sahaja. Well, true obsess is for BIGBANG. Kalau orang lain yang minat KPOP tetiba menyanyi lagu SNSD, kompem aku tak tau lagu sape dorang nyanyi. Tapi kalau lagu tu famous ada kemungkinan gak aku tau. Kalau sesuatu lagu tu berentak electro, atau ada rapping, entah kenapa la senang aku nak layan. Aku memang suka lagu yang ada rap kot. Kalau ingat dulu pun,favourite aku kumpulan KRU, NICO, 4U2C, Feminin, memang hapal la lagu dorang. Then, Too Phat, aku rasa first time dengar lagu dorang (lupa dah tajuknya), aku tangkap layan. Aku rasa macam fenomena jugak la Too Phat time tu. So, bila lepas tu asyik duk melayan lagu jiwang and rock kapak je, tetiba hujung tahun 2009, aku dengar lagu Haru Haru, Big Bang. Well, memang kompem aku layan. Walaupun aku suka lagu macam ni, doesn’t mean lagu-lagu rentak lain tak masuk senarai. Semua lagu asalkan aku suka lirik, melodi maka aku layan je. Kalau tak takde la pulak aku minat dengar lagu-lagu Rossa, Melly, Spider, Pretty Ugly dan sebagainya (banyak sangat, belum lagi nak senarai Avril, Eminem, Linkin Park, Miley etc).

Okayla, sekian dan mintak maaf kalau ada sesape yang terasa dengan post aku kali ni. Mana la tau kan, kot-kot ayat aku ni nampak agak kasar bagi sesetengah orang. Taknak naik court dan tak nak tanggung dosa, huhu.

0 manusia nak cakap mende kat aku:

siapa itu???

BLOGGERS