BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Followers

Thursday, May 24, 2012

Sesuatu Yang Tak DiSangka

Kalau aku up video suara aku menyanyi kat sini mesti best kan?ahahahhakz..ye ye je kan. Tajuk dan entry takde kena mengena pun, terima kasih.




Sunday, May 20, 2012

The Red Warrior Menjulang PIALA FA 2012 Mengalahkan Kelab Sime Darby Sekaligus Melengkapkan Koleksi Piala Pasukan Kelantan

Alhamdulillah, The Red Warriors berjaya mengalahkan Kelab Sime Darby dengan satu gol, khidmat kaki Ghaddar.Keputusan satu - kosong ini sekaligus membenarkan Kelantan menjulang piala FA dan melengkapkan koleksi piala mereka. Pada tahun 2011, Kelantan hanya mampu menggigit karipap sardin apabila terpaksa akur kepada kekalahan mereka terhadap Terengganu yang membawa pulang piala FA. Namun, dengan semangat yang menjulang tinggi, di tambah dengan sokongan penyokong Kelantan The Red Warriors yang tidak berbelah bahagi membuatkan pasukan pilihan ini berusaha keras bagi merealisasikan impian mereka.

Jika di review permainan mereka pula, aku kagum dengan pencapaian pertahanan pasukan Kelantan. Memang ada kelass, dan di tambah pula dengan penjaga gol yang bertaraf antarabangsa Khairul Fahmi Che Mat gawang Kelantan memang agak sukar untuk di asak pemain Sime Darby. Mungkin juga kerana Sime Darby agak gentar, maka permainan mereka agak reda walaupun kadang kala terdapat asakan yang berlaku. Tahniah di ucapkan untuk Ronaldinho dari Sime Darby yang aku rasa agak bagus corak permainannya. Kemas dan laju, namun pasukan sokongan Sime Darby agak kurang dalam menghasilkan gol. Begitu juga dengan pasukan pilihan, The Red Warriors, di mana serangan - serangan yang di hasilkan agak ke anak-anakan. Seolah mereka hanya mahu memanaskan badan. Sepatutnya serangan bertali arus harus dilakukan apabila berada di depan pintu gol, cuba mencari peluang sedaya upaya. Jika aku lihat pertahanan Sime Darby, bukanlah lemah, boleh di katakan Kelantan mampu untuk bolos jika mereka mampu merancang peluang dalam masa singkat. Terdapat beberapa kali terjadi di mana pertahanan Sime Darby lapang, namun Kelantan masih belum mampu meneruskan asakan gol dan menyebabkan pertahanan Sime Darby kembali menyusun 'pagar'. Sebagai penyokong The Red Warriors aku sememangnya bangga apabila Kelantan beraya menjulang trofi FA, dan aku memang bangga dengan mereka. Namun di lain perlawanan aku harap mereka agak serius dalam merancang peluang yang ada di depan mata.

Aku bukan pemain bola, jauh sekali dari professionaliti, namun aku setia menyokong bola sepak Malaysia dan setia menyokong The Red Warrior. The Red Warriors pasukan bola sepak terbaik Malaysia! Jangan nak pusing cakap tak sebab Kelantan dah mengalahkan pasukan dari Singapura, Indonesia (dan banyak lagi), so they are the best for me.

Thursday, May 17, 2012

Bola Sepak dan THE RED WARRIOR

Lama sangat dah aku tak mereview game Kelantan. Lawan Sime Darby tu pun aku tak review. Seriously keletihan berpanjangan melanda aku. Tah nape, dan honestly beberapa game Kelantan pun aku tak tengok. Adik aku cakap aku ni bukan penyokong The RW yang betul, hahaha. Aku ni TV pun jarang tengok. Lagi-lagi @15 pun dah tutup, dah memang aku tak tengok la. Tahla, orang cakap ada cite beh pun aku iyakan je, tengok tak. Ada game Kelantan lawan pun cam nak gi tengok, alih2 aku dah terbongkang. Aku banyak menaip dan tengok cite lam laptop je. Aku tengok feedjit aku, banyak orang baca review sal The Red Warrior aku tulis dulu. Aku nak wat review baru, tapi macam2 hal je. Kadang tenet takde, kadang aku tak tengok pun. Korang baca je la yang ada tu ye. InsyaAllah, ada kesempatan aku taip yang baru. Okayla, selama tido.

The Red Warrior FIGHTING
Go More Kelate Go More!!!!!!!!!

17 MAY 1957


Selamat Hari Lahir Umi

Hari ni merupakan hari lahir arwah Umi aku. Terlambat pulak nak update, letih manjang je aku beberapa hari ni. Aku tak de pape nak type, just nak ucap sesuatu. doakan sesuatu untuk Umi aku.

al Fatihah
Ya ALLAH Ya Tuhanku, Tuhan sekalian alam, sama ada yang berada di bumi di angkasa, di lautan dan di mana-mana, aku sebagai hambaMU berdoa agar Umi sentiasa mendapat perlindungan dariMU,semoga di jauhkan dari segala azab yang menyakitkan, semoga dibahagiakan, dilindungi dan di redhai sepertimana dia telah membahagiakan, melindungi dan meredhai aku, amin ya rabbal alamin. Masukkan Umi dalam golongan orang-orang yang bertakwa, golongan yang sentiasa direhai, dilindungi dan di dayangi olehMU Ya ALLAH.
aamiiinn

al Fatihah

siapa itu???

BLOGGERS