BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Followers

Wednesday, October 9, 2013

HARI-HARI TERAKHIR

Salam....


Hanya kerana PTPTN, aku tergadai satu kelas....kelas lukisan.... Harapan aku memang nak setelkan tadi lagi, tapi kerana satu bungkus nasi yang begitu banyak, sangat slow aku makan... Dan aku mengambil masa yang lama untuk berfikir... Harapan aku seingatnya lepas sudah PTPTN harus la aku berkejar ke kelas...kot lah ada tugasan untuk cuti, ilmu tu yang aku tinggalkan.. Inilah akibatnya budak yang tidak mendengar cakap, semua orang cakap tak perlu fikir hal2 yang buataku serabut cause tahu perangai aku sekarang memang susah kalau serabut... Degilnya aku, PTPTN pun tak siap, kelas pun aku tak masuk, ilmu pun takde... Sudahlah aku ni memang giler tak reti melukis, serabut pemikiran lagi tak mahu hadir ke kelas (bukan tak mau tapi otak singkat)... Aku ingat sempat sebab kelas tengahari tadi aku memang nak masuk, pikir2 sempat la petang kalau tak dapat masuk awal pun.. Tadi patut 2.30 setel tapi aku ni memang lain la, tak terfikir kat koop takde internet... Lagi masalah... Padah la budak cam aku, degil bagai. Tapi sebab aku tekadkan aku ni true survivor aku confidentkan diri walau serabut tahap tak tahan.... Hadap je la semua, bukan ada kesan...  Alhamdulillah aku dah siap belajar untuk minggu ini, alamak tetiba terfikir nanti kot banyak pulak kerja aku. Serius aku nak ke kelas, tapi hurrrrr.............(kedegilan)........

Tuesday, October 8, 2013

Akhirnya berblogging

Akhirnya aku tahu bukan kerana WIFI tetapi google chrome yang buat aku tak dapat sign in....Di UMK aku agak struggle dengan kepala yang agak ~~~...InsyaAllah dan Alhamdulillah aku masih kuat....kot. PTPTN tetiba nak jadi topik cause aku baru sedar aku tak tengok lagi menalah ni...Tau...tapi ngeng. Study, ok la just aku ni kureng lukisan...dah la sakit tambah dengan terlampau banyak nak difikir.....jopannya, aku banyak tak siap keje...huh... But lecturer kat UMK, lecturer aku la...setakat ni the best... Rasanya dengan keadaan aku ni, kira sangat best la keadaan persekitaran... Eventho aku sangat struggle tapi aku bersyukur dengan segala nikmat.... Well said, aku banyak serabut sebenarnya especially dengan sakit aku ni, terlampau banyak berfikir dan tidak melawannya. Rasanya, aku perlu jadi real survivor la dengan keadaan aku ni...

siapa itu???

BLOGGERS