BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Followers

Wednesday, September 30, 2015

Membuat Catatan

Assalamualaikum.....

Alhamdulillah bernafas lagi saya di sini. Hakikatnya saya sendiri tak tahu apa yang nak ditulis. Saja nak mengupdate BLOG yang sekian lama dipinggirkan. Dulu, hari2 sayik melayan blog tapi sekarang terlalu busy untuk mengupdate blog...

Rasanya life aku pun dah makin okay. Sejak akuy menggunakan ToneExcel, hidup pun dah rasa bermakna. Sesiapa yang belum join ToneExcel dan nak tahu pasal ToneExcel WhatsApp la 0179529158 atau 0199978458. Kalau korang nak tahu ToneExcel ni program buat duit.. Sapa2 yang lama sangat dah menganggur tu boleh la join Program Buat Duit ni...Income boleh cecah ribu riban kalau rajin.

Okayla itu sahaja 8untuk hari ini...wassalam dunia

Tuesday, September 22, 2015

Terima Kasih Kak Diana Rashid

Assalamualaikum wbt

Alhamdulillah tengah nak update blog ni.... Huhu TQ kak Diana sebab mengingatkan saya untuk UPDATE BLOG. Okay sebenarnya kak Diana tengah nak kumpul semua blogger2 yang dia kenal dlm satu group. Alhamdulillah sangat la sebab dengan usaha Kak Diana ni kitorang blogger2 ni dapat merapatkan ukhwah sesama kita kembali. Capri aka BUBU, Eyma The Vivi, Mikez, Damez, Roselina, Kak Azz, Kak Maiyah, Mish Lolipop, Cik Tomato, Cik Epal blablabla....

Okay la, otw nak balik dari Tanah Merah
Chiao people!!!!

Tuesday, September 1, 2015

‘Kalau bangsat tu pergi, kita tak bangsat’

Bila Tun Dr M bersuara




Alhamdulillah masih ada orang yang bijak dan berani untuk menyuarakan suara rakyat.... Masih terbayang saat Tun Dr M menjadi pemimpin, semua menyukai pentadbirannya kerana dia seorang pemimpin yang berjiwa rakyat... Walau bertahun2 krisis dia dan arwah Tuk Guru, tapi mereka berdua di lihat seperti pergaduhan adik beradik dan keduanya mampu memimpim rakyat denga baik... Rasanya di Malaysia ini hanya 2 orang pemimpin itulah yang menjadi kebanggan rakyat di Malaysia ini...

Saturday, August 29, 2015

CATATAN AKHIR

Assalamualaikum wbt


Alhamdulillah syukur ke hadrat Ilahi, saya masih bernafas hari ini... Jam menunjukkan pukul2.26 am... Sudah 2 minggu lebih aku berada di Shah Alam, menghirup nafas di bandar ini. Alhamdulillah, keseronokan melayari internet memang sudah menjadi tradisi namun agak sedih kerana aku kurang hang out di luar. Hrmm, hati dan fikiran aku sudah agak stabil, tak ada nak merapu sangat dah lagi huhu.. Syukur Ya Allah aku dapat menjalani kehidupan yang sempurna ini. Teramat syukur dengan segala yang ada. Hrmm, qadha puasa sebanyak 9 hari dah habis aku tunaikan... Alhamdulillah aku di beri kesihatan yang baik untuk melunaskannya.

Esok Sabtu, I mean hari ini, Sabtu 28/8/2015 aku dan siblings aku akan pergi ke Johor... JOHOR MU TUNGGU AKU DATANGGGGGG!!!!! Sesaja pergi lepak2 sambil jenguk Adha (adik aku). Esok mungkin aku update gambar kot huhuhuhu.... Wait and Seeeeeee~


Annyeong dan wassalam semua

Sunday, June 21, 2015

ROBOCAR POLI RM60 TERMASUK POSTAGE

ROBOCAR POLI

RM60 SAHAJA








Robocar (Poli, Roy, Helly, Amber)
4 pcs Transforming Robot in 1 SET!!

100% Brand New ON SALE !!!
Brand : Academy
Material : Plactic & Metal kit (ABS)
Size: 4.7" X 3.1"
Quantity : 1 set (Poli, Roy, Helly, Amber)

4 PERSET










DENGAN HARGA YANG SAMA

1 RAIL + 1 ROBOCAR



RM60 termasuk postage



WhatsApp 017-9529158



Tuesday, May 26, 2015

Alhamdulillahu Robbi - Syukran Ya Allah

Assalamualaikum....

Lamanya aku tak melayan blog. Dalam kepala aku pun dah asyik fikir pasal bisnes jak, huhuhu... Alhamdullillah syukur sangat dah, bisnes online aku sangat rancak dan lancar. Alhamdulillah. Dan sekarang perjalanan aku ke arah ToneExcel pun dah mula nak rancak... InshaaAllah semua rezeki dari Allah, telah ditentukan dah semuanya.

Di bawah ni link kedai aku, masih banyak yang belum di update
TEKAN SINI

Di bawah ini pula iklan ToneExcel aku
TEKAN SINI


Lama dah aku tak membebel dalam ni, entahlah, rasanya mungkin sebab aku ni terlampau busy dengan hidup kot sekarang hahahaha... Dulu 24 hours duk rumah je, jaga TV (chatting) dan menghadap internet.. Now bisnes lagi, ToneExcel lagi, MLM lagi, berkebun lagiiii....so many thingssssss to do.
BTW aku ada tulis MLM kan? Ha ah, jangan terkejut ye, sebelum korang nak condemn MLM sila tahu betul2 dulu pasal MLM okay? MLM bukan Skim Cepat Kaya atau Program Tipu Orang tapi merupakan satu Plan Marketing yang memerlukan groupng yang besar untuk berjaya... PM aku untuk dapat ilmu okay. By the way, MLM yang ditolak dan dah dibuang terus adalah di sebabkan leader2 yang mula mengeksploitasi dan memanipulasi MLM dengan cara yang salah. Banyak lagi korang kena belajar, ecehhhh bangga kejap aku neh...

Dan ToneExcel adalah PROGRAM RUJUKAN KOMUNITI bukan MultiLevelMarketing okay. Kalau ada lagi yang tak paham atau rasa cuak atau apa saja sila PM dan WhatsApp... Biar kita rungkai satu persatu, okay?...  Mungkin anda pernah terjumpa orang yang salah, so mari kami semua di #BisnesJaya betulkan. okay?? Alright??


REZEKI 9/10 adalah melalui PERNIAGAAN. So tak salah walaupun kita dah kerja makan gaji dan masih nak kumpul duit. Perniagaan ini boleh dilakukan oleh semua orang, AKAN TETAPI...haaaa ada AKAN TETAPI OKAY....Akan tetapi sebelum kita meniaga, kita haruslah belajar ilmu meniaga ni. Meniaga ni bukan kerja yang senang, kalau ada yang rasa senang Alhamdulillah, tapi sejujurnya ilmu untuk meniaga tu perlu. Kejujuran adalah paling p[enting dalam perniagaan, lepas tu service, membuka pasaran dan bermacam hal lagi....

Dan bagi sesiapa yang nak join Program Rujukan Komuniti WOWW TuneTalk ToneExcel sila WhatsApp 017-9529158. Ini adalah PROGRAM BUAT DUIT YANG SANGAT SEMPOI

BISNES PROGRAM RUJUKAN KOMUNITI WOWW TUNETALK TONEEXCEL
Ni yang second, first dulu RM210


Income meniaga malas lak nak update, kang jadi riak pulak....Nak DROPSHIP sila WhatsApp 017-9529158 okay.

Thursday, April 9, 2015

Hari-hari BERLALU

Assalamualaikum


Hari-hari berlalu dengan begitu sahaja......
PakLang, bapa saudara aku baru sahaa kembali ke rahmatullah.
Sekali lagi suasana keluarga agak suram
Allah Maha Penyayang...Hanya DIA yang mengetahui segala suratan yang telah di tentukan.
Kita hanya MANUSIA BIASA, tak mampu untuk melawan KETENTUAN_NYA

Hari-hari yang suram sedikit sabanyak semakin berseri
Aku isi hari-hari aku dengan kegiatan yang berfaedah, Inshaa Allah.
Perjalanan kita di dunia ini hanya sementara...hanya 1.5 minit jika di kira dengan hari akhirat.
Inshaa Allah inilah tapak untuk kita mengumpul bekalan kita di akhirat kelak
Yang pasti kita hanya mampu mengharapkan Allah dan Rasul sebagai penolong kita di SANA nanti
Tiada siapa yang dapat membantu kita melainkan Allah Taala dan Rasulullah saw.


Subhanallahi wa bihamdih - amalkanlah selalu sebagai saham kita.





Sunday, April 5, 2015

Shaheizy Sam Pemenang Anugerah Bintang Popular 2014






TAHNIAH kepada pelakon dan finalist ABPBH 2014 kerana telah merangkul sekali lagi gelaran Artis Paling Popular ABPBH. Dia yang turut menjadi penyampai trofi bersama kakaknya Zizie Ezzeti dan ibunya, telah sekali lagi mendapat anugerah hebat ini.
Tahniah sekali lagi di ucapkan kepada Shaheizy Sam.

Friday, February 27, 2015

SIMKAD TONEEXCEL RM90


RM90

+ 1 SIMKAD

+ Insurans
+ Komisyen
+ Kredit tambahan
+ Tune Hotel
+ Air Asia
+++++ DLL

DAPATKAN SIMKAD TONEEXCEL DAN JADIKAN BISNES SIMKAD TONEEXCEL SEBAGAI KERJAYA ANDA!!!
TETAPKAN MATLAMAT 400 LEVEL PERTAMA DALAM MASA SEBULAN!!!!!!!!!
INGIN DAPATKAN SIMKAD TONEEXCEL,
MESSAGE DAN WHATSAPP  017-9529158
RM90/1 SIMKAD
TOOLS : TABLETALK EXPRESS x RM3
               BUKU MAZELAN ABBAS/ 
               ON BOARDINGxRM10
OTHER TOOLS : DLL

OPEN FOR BORONG AND RETAIL





















BUAT DUIT DENGAN SIMKAD??????
SENANGNYEEEEEEEE
ANDA BILA LAGI?????
017-9529158
019-9978458

MISS CHEKLEEN
GROUP BISNESJAYA TONEEXCEL
OPEN FOR BORONG AND RETAIL

Tuesday, February 17, 2015

Alhamdulillah - Kedai Cantik Online Miss Chekleen berjalan lancar

Assalamualaikum...


Alhamdulillah, Kedai Cantik Online Miss Chekleen berjalan dengan lancar. Dah dapat banyak juga la order starting hujung tahun lepas hingga ke hari ini. Alhamdulillah, syukur. Now, aku kena buat akaun elok2 la, tetiba aku macam pelik untung ratus2 tapi dalam bank sikit je hahahaha. Ye la dulu duk cash out duit je, lupa tanda. So sekarang kena buat akaun, debit kredit, duit keluar masuk.

Alhamdulillah, barang-barang semua murah2, jom la shopping dekat Kedai Cantik Online Miss Chekleen, kita bagi harga MAMPU MILIK semua. Alhamdulillah, customer semua pun suka, nak jadi pelanggan tetap. Alhamdulillah syukur.

Nanti stok baju dan tudung pula masuk. Barang ada tapi belum promot. Tak sempat kawe nak buat semua sekaligus. Kita tumpu supplement, skincare dan perfume dulu. Nanti sampai masa kita update baju, tudung dan lain2, okay. See you ~




www.kedaichekleen.blogspot.com

Sunday, February 8, 2015

Ya Allah Pemilik Hari Pembalasan

Daripada Abdullah bin 'Amr bin al-'Ash r.a, katanya : "Rasulullah saw bersabda :

"Hai Abdullah, janganlah engkau menjadi seperti si fulan itu. Dulu dia suka sekali bangun bersolat di waktu malam, tetapi kini meninggalkan solat di waktu malam itu."

(Mutaffaq Alaih)




Ya Allah, gerunnya aku membaca hadis ini. Bagaimana denganku yang sekarang cuba mencari FATAMORGANA dunia. Aku telah tahu dan faham apa yang Engkau inginkan dariku, tapi kenapa perlu aku begini. Dustanya diriku terhadap permainan dunia ini. Aku telah tahu dan faham dunia hanya pinjaman, tida apa yamh diperlukan untuk dunia ini. Kami semua hanya dicipta untuk beribadah kepadaMu, mengEsakan diriMu. Dunia ini hanya satu persinggahan yang tak pernah kekal, tiada yang menguntungkan kecuali mengumpul amalan secukupnya. Harta kami hanyalah amalan kami. Dan amanah kami terhadap apa yang telah Engkau pertanggungjawabkan. Ya Allah, telah kau amanahkan kami kepada kedua ibu bapa kami. ampunilak mereka atas kesalahan yang telah kami lakukan. Sesungguhnya mereka telah sedaya upaya memberikan yang terbaik untuk kami sebagai anak dan amanah mereka. Janganlah kau himpunkan dosa-dosa kami ke atas bapa kami. Sesungguh bapa kami telah memebrikan sedsaya mereka untuk kami. Ampunilah ibu kami, ibu kami sangatlah erupakan insan yang terbaik di dunia ini. Dialah malaikat yang telah kau ciptakan untuk kami bagi mendidik kami. Ya Allah, aku sedar kekuranganku, aku sedar apa yang Engkau mahukan. Apa yang harus aku lakukan. Kejamnya NAFSU. Kami mampu melawan iblis dan syaitan yang direjam, tetapi NAFSU ini lebih kejam cuba mencipta dosa untuk kami.

Aku pernah, dan aku pernah memberi seluruh hidupku untuk Mu Ya Rabbi. Tapi kenapa denganku. Kenapa hiburan perlu aku hadapi. Kenapa? Ya Allah, aku ingin pergi, keluar dari lembah durjana ini, namun nafsu cuba menggodaku. Akalku bercerita, memohon, mengadu kesusahan ini kepadaMu. Hati merayu kepadaMu. Engkau tidak pernah kejam Ya Allah kerana Engkau sentiasa ada di fikiran dan ingatanku, Ya Allah, aku tunduk, merasa rendah dengan kekuranganku, kelemahanku. Aku benci, saat ini hatiku, ingin sekali melihat hiburan. Lemahnya aku, Ya Allah, jahatnya nafsu. Ya Allah, perlukah aku berdosa lagi?

Tanda Kebaikan dari Allah SWT

TANDA KEBAIKAN

- Daripada Muawwiyah r.a berkata, "Rasulullah saw bersabda : Sesiapa yang dikendaki oleh Allah SWT untuk memperoleh kebaikan, maka Allah SWT membuat dia menjadi pandai dalam hal keagamaan.

(Mutaffaq Alaih)

2015 - Sedikit Coretan Tahun Baru - Kisah Kedegilan NAFSU

Assalamualaikum wbt.....


Okay, sempena tahun baru ni aku tak ada la nak cakap apa-apa.. Aku baru je selesai membaca coretan-coretan aku dalam blog ni. Tak ada apa yang istimewa kot, cuma laluan hidupku yang terjerumus sahaja. Sirotul Mustaqim yang aku impikan agak herot. Ye la, aku sekarang duk melayan BIGBANG kembali... hadoiiiiila, ujian FATAMORGANA dunia tidak pernah habis. Aku memang telah lupa langsung pasal BIGBANG ni, hadeilaaaa.... Apala nak jadi dengan aku ni..hmmmm. Aku nak tanya ustaz dan ustazah la. Takpe ke muslimah nak tengok KPOP? Errrr, aku tak rasa la orang yang beriman dan bertakwa ni suka tengok hiburan, macam Sheikh Habib dengan Ustaz Zainal. Putih suci je muka, macam Imam Masjid Nabawi tu, tak tengok TV pun...haishhh nampak sangat rendahnya aku ni. Ujian punyala sikit, pun tak mampu nak hadapi. Haishhhh, BIGBANG, memula ni aku tengok sikit-sikit je la, pasni nak buang kembali. Dulu aku dah buang siap-siap semua YG STAN folder aku, haishhh.... Hurmmm, Ya Allah, lemahnya aku di dunia-Mu ini. Apakah yang harus aku lakukan bilamana dalam fikiran mahu agar aku terus lupakan BIGBANG, tapi aku mahu tengok. Cobaan oh cobaan. Apa yang harus aku lakukan? Aku tidak mahu perasaan ini yang seolah-olah aku akan menyesal, jihad untuk lupakan hiburan!!!!!! Hmmm, susahkan untuk mujahadah di jalanNya. Ye ke? Apa ada pada hiburan? Di syurga kelak lebih lagi yang kita mampu dapat, silap-silap boleh tengok konsert BIGBANG hari-hari. Hrmmm, mujahadah melawan nafsu, dan tahukah anda semua betapa ANGKUH, DEGIL dan SOMBONGnya NAFSU itu??!!


Kisah Kedegilan NAFSU

Dalam sebuah kitab karangan Utman bin Hasan bin Ahmad Asy-Syaakir Alkhaubawiyi, seorang ulama yang hidup dalam abad ke XIII Hijrah, menerangkan bahawa sesungguhnya Allah SWT telah menciptakan akal, maka Allah SWT telah berfirman yang bermaksud:

"Wahai akal mengadaplah engkau," Maka akal pun mengadap kehadapan Allah SWT berfirman yang bermaksud : "Wahai akal berbaliklah engkau!" lalu akal pun berbalik. Kemudian Allah SWT berfirman lagi yang bermaksud  "Wahai akal, siapakah Aku?". Lalu akal pun berkata, "Engkau adalah Tuhan yang menciptakan aku dan aku adalah hamba-Mu yang dhaif dan lemah." Lalu Allah SWT berfirman yang bermaksud  "Wahai akal tidak Ku-ciptakan makhluk yang lebih mulia daripada engkau."

Setelah itu Allah SWT menciptakan nafsu, dan berfirman kepadanya yang bermaksud  "Wahai nafsu, mengadaplah kamu!". Nafsu tidak menjawab sebaliknya mendiamkan diri. Kemudian Allah SWT berfirman lagi yang bermaksud : "Siapakah engkau dan siapakah Aku?". Lalu nafsu berkata, "Aku adalah aku, dan Engkau adalah Engkau." Setelah itu Allah SWT menyeksanya dengan Neraka Jahim selama 100 tahun, dan kemudian mengeluarkannya. Kemudian Allah SWT berfirman yang bermaksud : "Siapakah engkau dan siapakah Aku?" Lalu nasu berkata, "Aku adalah aku, dan Engkau adalah Engkau." Setelah itu Allah SWT menyeksanya dalam Neraka selama 100 tahun, dan kemudian mengeluarkannya. kemudian Allah SWT berfirman yang bermaksud : "Siapakah engkau dan siapakah Aku?". Lalu nafsu berkata, "Aku adalah aku dan Engkau adalah Engkau". Lalu Allah SWT menyeksa nafsu itu dalam Neraka Ju'u (Neraka Kelaparan) selama 100 tahun. Setelah dikeluarkan maka Allah SWT berfirman yang bermaksud : Siapa engkau dan siapa Aku?. Akhirnya nafsu mengakui dengan berkata, "Aku adalah hamba-Mu dan Kamu adalah Tuhanku."



P/S : Aku tengok BIGBANG lagi...hmmmmmm

Wednesday, February 4, 2015

AGENT/DROPSHIP DIKEHENDAKI

Assalamualaikum wbt...

Bisnes online dah semakin maju.... Kali ni chekleen nak cari sesiapa yang berminat untuk jadi agent dan dropshipper bagi produk jualan chekleen..... Jom jana income meh daripada duk sesaje tu, hahaha..

Okay sesiapa yang berminat boleh WhatsApp 017-9529158 atau mesej 0199978458
Boleh like page Kedai online Miss Chekleen Shimotsuki...Barangan boleh tengok di www.kedaichekleen.blogspot.com..

Okay sekian....

Sunday, January 25, 2015

Tenggelam kembali - Ahad, 25 January 2015 @ 9:18 AM - Harian Metro

Pangkalan Bun: Badan pesawat AirAsia Indonesia QZ8501 sempat diangkat setinggi tujuh meter laut sebelum kembali tenggelam ke dasar Selat Karimata.
Marsekal Muda Tentera Nasional Indonesia (TNI-AU) Agus Dwi Putranto berkata, badan pesawat itu hanya berjaya diangkat untuk tempoh 30 minit sebelum tenggelam semula berikutan tali yang mengikat pelampung udara terputus.
"Usaha mengangkat badan pesawat hampir berjaya, tapi beberapa tali pelampung udara terputus kerana badan pesawat terlalu berat," katanya.
Beliau berkata, kerja mengangkat badan pesawat itu sudah dijangka rumit kerana berdepan banyak faktor termasuk keadaan cuaca dan isu teknikal seperti berat badan pesawat.
"Bagaimanapun, kita yakin badan pesawat itu dapat diangkat ke permukaan laut hari ini (semalam) kerana cuaca dalam keadaan cukup baik," katanya.
Dapatkan akhbar Metro Ahad untuk berita selanjutnya.


- See more at: http://www.hmetro.com.my/node/26186#sthash.xpO2DHrR.dpuf

Friday, January 23, 2015

"Sebab itu saya mahu jadi PM sekali lagi" - Tun Mahathir (Jun 19, 2013 07:30 )



KUALA LUMPUR: Tun Dr Mahathir Mohamad dalam satu ucapan di forum CEO Perdana Leadership Foundation 2013 hari ini telah secara sinis menyebut tentang mahu menjadi Perdana Menteri sekali lagi.

Mengulas tentang pemansuhan Pengajaran dan Pembelajaran Sains dan Matematik Dalam Bahasa Inggeris (PPSMI), beliau berhasrat mewujudkan sistem itu semula andainya beliau menjadi perdana menteri.

“Sebab itu lah saya mahu jadi perdana menteri sekali lagi meskipun hanya seminit,” kata bekas perdana menteri itu dengan nada seloroh.

Sementara itu Tun Mahathir juga mula mempertimbangkan semula keputusannya untuk tidak melaksanakan tapisan terhadap internet sewaktu beliau menerajui Koridor Raya Multimedia (MSC) suatu ketika dahulu.

Jelas beliau, kebebasan internet menyebabkan masyarakat cenderung mengeluarkan kenyataan bersifat provokasi sekaligus menyebabkan ketidakstabilan negara.

“Semasa saya mengetuai MSC, saya ditanya oleh seorang wanita Amerika samada kami akan adakan tapisan internet atau tidak.

“Saya beritahu kepadanya tidak... kita akan lebih bebas, tetapi sekarang saya sudah ada pandangan lain. Bila kita ada kebebasan mutlak, kita akan salah guna kebebasan tersebut,” kata Tun Mahathir.

Beliau mengulas tentang tindakan dua individu yang telah menghina Nabi Muhammad dalam laman media sosial.

siapa itu???

BLOGGERS