BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Followers

Sunday, October 17, 2010

TAG MENCARI IDENTITI BLOGGER BERNAMA CHEKLEEN DARI CIK AREKYN (tajuk ciptaan chekleen)

Assalamualaikum and HELLO WORLD!!

First of all I want to seek an apology from miss arekyn because of my lateness to write about this tag.
I am a procrastinator...maybe..huhu..but I can explain.
As we all know,Im engaging myself to CHILD ABUSE campaign,so I really wanted to keep my entry
about child abuse for a week..So now a week has come and here my new entry
(actually my new second entry)
Btw thanksssss a lotttt to cik arekyn coz tagging me in..hik 


Once you've been tagged, you are supposed to write a note with 25 random things, facts, habits, or goals about you. At the end, choose 25 people to be tagged. You have to tag the person that tagged you.
If I tagged you, it's because I want to know more about you.
silah tengok ye cik akyn..hehe


(kepada yang ditag anda harus menulis mengenai diri anda-randomn things,fakta diri anda,habits anda,goals
atau pencapaiann anda dalam hidup.apa2 sahaja tentang diri anda.anda boleh nama sebenar,tempat asal atau
nak jadi apa,impian anda atau apa sahaja tentang anda=sila skip cerita tentang chekleen dibawah ini..hehe)



1.saya banyak cipta gelaran untuk diri...Dulu time sekolah menengah saya gila komik,suka baca majalah Ujang,Aku dan Blues,APO?banyak lagi la..Dalam Ujang ada seorang kartunis nama LeenMafia..suka giler tengok lukisan ngan baca citer dia,so my first nama gelaran adalah LeenMafia..tapi taruk 87 kat belakang.

2.suka tengok kartun yang menraik perhatian.Kalau ada yang sembang sal kartun yang saya tengok memang masyukkkk ler.Setakat TEEN TITANS,POCOYO,BEN10,TAZMANIA, dalam tangan je tu.Adik kecik saya bantai cakap perangai saya macam Raven TEEN TITANS...cemane?tengoklah sendirik.

3.Gila komik sampai sekarang,dulu majalah kan,skang manga,komik...sape baca DDS Q ngan PENYIASAT REMAJA ye?chekleen kipas susah mati komik2 itu...selain RANMA 1/2 dan Dr.Slump.

4.Mesti ada yang tertanya-tanya(eceh ko ingat ko retis?!) nape dulu LeenMafia,cemane bertukar ke CHEKLEEN?Actually sebabnya konon nak mendewasakan diri la.Siap e-mail pun tukar baru woo,dah tak guna dah nama dulu.cehh kepoyoan menyerlah.So,di mana-mana saja anda terjumpa nick CHEKLEEN,itulah saya.Nak lagi best gi kat www.google.com pastu tulis misschekleen atau chekleen dalam kotak ajaib tu..hehe...Jangan lak korang pilih Chemkleen..hape tu??

5.Suka tengok Kimora Lee Simmons in Fab Lane..ase cam nak jadik hebat cam dia je.My Idol Siti Khadijah,Siti Fatimah..tapi pelik gak saya suka tengok The Kardiashans dan Paris Hilton.kaya dan spoil..untung betul dorang.Minat gak tengok Supernatural,HOUSE,CSI dll.

6.Okay,tarikh lahir saya ialah...11 November 1987...saya dah bagitahu ni...sila bagi hadiah ye.Hadiahnya selalu2 la masuk blog saya..ehehe...senang kan hadiah..(mintak2 lak..tak malu tol)

7.Saya suka betul dengan kaler purple..sangat suka.Dulu time kanak-kanak saya suka kaler pink.Maybe dulu saya tak terlalu didedahkan dengan kaler purple,so saya pilih kaler pink.Biasalah kalau anak perempuan mak akan pilih baju kaler pink,seme pink la untuk anak dia,especially yang berjurus cam saya..hahahaha.Tapi bila saya berkenalan dengan kaler purple,memang saya jatuh cinta habis2 lah..Purple ni nampak gagah dan fleksible.Kalu purple campur kaler2 gelap pun nampak lawa,kalau dia jadi ala2 purple lembut pun lawa..Just so good to me..Jadi korang tak payah bayang la berapa banyak brooch purple saya simpan,berapa banyak baju purple and berapa kali saya tertarik hati melihat benda-benda purple..uuuuuhhhhh...selain pink,PURPLE,saya suka gak light blue,putih,peach,gold.mudah sangat tertarik ngan kaler lembut.

8.Arnab...apa kena-mengena dengan arnab?Ya, saya lahir tahun arnab..tahun 1987 mengikut kalendar Chinese.Tapi saya bukan penggemar carrot..Saya masih mencari-cari persamaan saya dan arnab..

9.2 tarikh paling menyedihkan dalam hidup chekleen 6 JULAI 2009 dan 12 JULAI 2010..
6 JULAI 2009,atuk sebelah ayah chekleen meninggal akibat kanser mulut.
12 JULAI 2010,mak chekleen meninggal sebab kanser pankreas

10.Suka gilerrrr,tak tahu nak cakap cemane...suka gilerrr tengok menda-menda lawak.Selalu sangat bukak youtube cari lawak2 SPONTAN,din beramboi,lawaking...macam-macam lagi lah.Kat tv pun kalau dah jumpa channel yang tunjuk sketsa lawak,hah tercongok la depan tv tu.Dalam blog ni,kalau ada yang menulis cerita2 lawak pun memang chekleen tabik and suka la..Bukan senang woo nak wat2 menda lawak ni.

tekan tarikh untuk page penuh 

11.Chekleen ni kadang2 akan datang kepala sewel..Serius la dulu time hidup happy giler tanpa mengenal musuh dulu,memang chekleen agak sewel di alam fana..Contohnya cam menegur kucing yang lalu lalang,tegur motor nape parking kat situ,tegur pokok buah dia beracun ke tak coz chekleen nak makan,tegur kambing nape dia masuk kat kawasan sekolah.Tapi heran jugak,pasal ada orang gelak eh?makhluk Tuhan tu kita tegur.Tapi selepas beberapa kejadian chekleen telah mengandaikan ada orang telah berdoa agar chekleen kurang bercakap dan jadi betul sket. So skang chekleen memang berubah habis la..Korang memang terlepas menyaksikan sikap otai chekleen.

12.Saya err nak cakap saya ke chekleen?sukati la kan,orang sama je.Saya sebenarnya menghidap sejenis penyakit yang di panggil Systemic Lupus Erythemathosus..(sila tutup mulut anda).okaylah bahasa biasa,penyakit auto imun atau antibodi serang badan.So antibodi atau sel darah putih dalam tubuh saya sangat tinggi dan menyerang dengan ganasnya organ-organ dalam tubuh saya.err susah menerangkan ini,pening dah korang..okay..nexttt..

13.Saya ni mudah berubah-rubah angin...tak tetap pendirian pun boleh jugak nak cakap..hmmm cemane nak baiki eh?

14.Saya anak keempat dari tujuh beradik.Anak keempat ni angin ke,api ke,air ke,tanah ke?

15.Saya orang Kelantan,lahir kat Pasir Mas.

16.Saya alah pada ubat bernama CEFUROXIME..saya boleh RELAPSE kalau terrrrrmakan apa2 yang ada menda ni.

17.Saya memang suka menyanyi,serius.Dari kecik lagi.Kalau teringat time dulu kelako gak.Asal balik kampung ada je suara SUMBANGan saya.Apa je lagu kat radio,kaset yang saya taw ada la iringan saya.Kalau takde bunyi pun ada la suara saya nyanyi sampai kakak2 saya sound saya.huhu.Tapi skang nyanyi pun slow2 je la..hek3.say suka gak wat mimik muka,kunun blakon la,suka bercakap(tapi skang terhad),suka menulis @ menaip.

18.Sebab saya sakit,memang saya sangat dimanjakan oleh mak saya sampai orang salah anggap saya anak bongsu.So biasalah kalau ada adik-beradik yang mendengki..ehehe..

19.Saya sangat setiakawan dan suka berkawan.

20.Suka makan coklat,limau,anggur,asam jawa,ais blended,air sejuk,nasi lemak,nasi goreng kampung,nasi goreng ikan masin,seafood,kuewtiaw kungfu.tapi asal best memang saya suka la telan.

21.Kadang suka marah-marah,kadang sangat penyayang..(kat adik2 la)

22.Manusia yang PALING MEMAHAMI saya ialah mak saya pasal saya ni sangat complicated dan unpredictable.

23.Sangat determine bila buat sesuatu,suka capai impian tinggi2 so bila gagal or dihalang,susah sket nak bangkit balik..kena sentiasa ada dorongan.

24.Suka muhasabah diri sendiri dan orang lain.

25.Saya sebenarnya sangat perahsia,dan tak suka sangat berkongsi hal peribadi..tapi demi tag saya buat.Saya sangat amat pemalu di alam realiti dan kadang di label sombong pasal sukar nak campur dengan orang dan malu nak tegur orang..ehehe..terperanjat??

Alhamdulillah siap 25 note,habit apa semua la tentang insan bergelar chekleen...lupa nak cakap saya suka digelar chekleen.So kalau korang nak baca silakan lah..Kalau tak nak pun takpe... 


25 people!!!!
mish
asy
eka
mikez
cap
fendi
cik tomato
shahizan
wan hazel
didyouknowme
wantong
ellen
esther
ribena
cikELA
UnPhatLee
nkara
 azhirah
si biskut
lagendabdknakal
panadol
 bert
ct-aya
rapunzel dada
 kaizen

saya akan tag anda di tempat komen..trimass..dan saya berpesan kepada sesiapa yang nak tag saya
leh gitaw kat komen ye..kang susah lak nak tengok..mekaseh atas kebaikan anda untuk tag saya.
Sesiapa yang dah ditag tahniah untuk anda..dah siap gitaw la,leh saya skodeng..ekeke

17 manusia nak cakap mende kat aku:

L@g3nd@ buD@k N@k@L said...

adehhhhh...ada mkn2 x
hahahaha

najihah sahami said...

dear! thnx au...hik2...atas skali tu..xtahan btol lee....adess...mekaseh2.

Wan_hazel said...

aduh...hehehe..kene wat ke nie??hahaha...20sen..wan serahkan kepada mish,..mish sila wat...hahaha

miss chekleen said...

hahaha...LDNakal...
nape ngaduh tu??
nanti next story kita wat makan2..hahaha

miss chekleen said...

ekekeke...mishhh..semestinya okes..
just tulis apa yang nak ditulis je..
welcome mish dear

miss chekleen said...

MESTIIIIII WAN!!!hahaha..
itulah sebabnya korang semua ditag...ekeke

p[A]n[A]d[O]L said...

chekleen ku syg,
inikah kerja anda spjg anda d bg cuti?
hoohoh
larr, 25 jer ker?
awat x wat 100 tros?
hahahaha

apa2 pun, trimas daun keladi ats tag yang sgt mencabar ini..
akn ku buat ASAP! ^^

miss chekleen said...

hahaha...mekaseh doktorku..
beselah tgh2 cuti membuat penulisan sejarah diri la kejep..ekeke

ya,kan ku nanti saat itu doktor..eceh

p/s untuk doktor=nak wat satus pun leh gak...silakan

eka said...

assalamualaikum warahmatullah hiwabarakatuh,miss chekleen.dengan ini saya budak baik yang bernama eka ingin bertanya kepada miss checklen adakah title tag tersebut wajib dibuat sendiri tanpa mencopy orang lain yang punya ? sila jawab dengan sopan yaaa ? sekian , wassalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh,miss checkleen . (:

miss chekleen said...

hahaha...ampeh dak eka neh...
tajuk entry adalah atas keupayaan akal sendiri..kang da tulis tu tajuk ciptaan chekleen...wat tajuk ciptaan sendiri la kat entry tu,link blog ini ye...mekaseh

wassalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh..

ribena.illina said...

haduhhhhh haduhhhhhh! bena kene wat lah tuh ek? nati time rajin tahap MAX okeh ! heeee~

nkara said...

dah lame tak kena tag..
memang sesuwaiii sgt la..
tp bukan skang...kena tungggguuuuu...

i hutang u okkk ;p

Tomato Gurl's Life said...

bahaya tag ni sebab banyak rahsia terdedah tue dear kalau buat....waaa...

chekleen..buat la 1 entry crite psl no 12 tue..cik tom nak tahu jgk..

miss chekleen said...

ekekeke..okeh bena,kang da siap chekleen skod eh..ehehe...
bena nak tulis cite sal cikgu tu pun oke gak...hahaha...

miss chekleen said...

okayyyyyyyya nkara...chekleen tunggu taw...

utang kena bayo,so kena wat ni...ekeke

miss chekleen said...

ekekeke...korek resia ciktom...
ala ciktom,sporting morting eh..ehee
tulis pape je yang nak di tulis sal diri ciktom eh..

ooo...pasal no 12,entry dulu2 ada gak tulis sket2 menda ni...nanti chekleen tulis kalo ada masa..

ciktom leh skod sket pe menda SLE ni kat page dulu chekleen

http://misschekleen.blogspot.com/2009/07/somethingt-to-sharebutterfly-and-usto.html

http://misschekleen.blogspot.com/2009/08/lupus-sukar-dikesan-tiada-penawar.html

http://misschekleen.blogspot.com/2009/10/pentinggggsila-baca-sampai-habis.html

tq...

nkara said...

tag dah siap...
lambat tak?
hahahaha...

siapa itu???

BLOGGERS